WE ARE THE WORLD

What the…..;;;;;!!!!!!!!!!!

Μα τι ακούω πάλι ο alien; Που προσγειώθηκα πάλι, ποιος εκπέμπει  και τι λαμβάνουν οι δέκτες μου, που θα τους ξεριζώσω και δεν θα φταίω;

Παρακολούθησα έκθαμβος την κα Λιάνα Κανέλλη να προτείνει ως λύση του οικονομικού αδιεξόδου της χώρας την άρνηση αποπληρωμής του χρέους. Να ωρύεται ότι η χώρα είναι υπό κηδεμονία, ότι υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας κτλ, κτλ.

ΦΥΣΙΚΑ και η χώρα είναι υπό κηδεμονία, ναι, ΦΥΣΙΚΑ και την έχουμε πατήσει τριαξονικά, αλλά αυτά παθαίνει όποιος χρωστάει. Όσοι έτυχε να ασχοληθούν έστω και στοιχειωδώς με τα οικονομικά έβλεπαν το τρένο να ‘ρχεται καταπάνω μας ολοταχώς  χρόνια και ζαμάνια τώρα. Δεκαετίες το γκρεμίζαμε το ρημάδι το οικοδόμημα της οικονομίας. Πως; Μα όταν παίρνεις ένα δάνειο για να ξεπληρώσεις το προηγούμενο και ξανά άλλο δάνειο για να ξεπληρώσεις το προηγούμενο κ.ο.κ.  δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι κάποτε θα βρεθείς να πληρώνεις σε τόκους αστρονομικά ποσά. Απλή αριθμητική.

Όταν η χώρα υποθηκευόταν με δάνεια επί δανείων επί δεκαετίες, όταν χτίζαμε το κράτος – τέρας εις βάρος της παραγωγικής δραστηριότητας, όταν τον κορβανά τον ρήμαζε η κλεψιά, η κομπίνα κι η φοροδιαφυγή, δεν μίλαγε κανείς. Ή κι αν μίλαγε καταβαραθρωνόταν, γιατί ο έλληνας αρέσκεται στο να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους άρνησης – νιρβάνα, ειδικά δε αν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  επωφελείται από το όλο σύστημα.

Μέχρι να έρθει η ώρα το τρένο να πιάσει σταθμό. Και το τρένο πλησιάζει στο σταθμό με ιλιγγιώδη ταχύτητα κι εμείς είμαστε δεμένοι στις ράγες. ΕΜΕΙΣ φωνάξαμε το τρένο, ΔΙΚΟ ΜΑΣ είναι το σκοινί. Τώρα που μας έπιασε ο πόνος για τα παιδιά μας, είναι πλέον αργά. Ας σταματήσουμε το τρένο τουλάχιστον και βλέπουμε μετά πως θα λυθούμε.

Η κυρία Κανέλλη, σύμφωνα με το πνεύμα άρνησης που λέγαμε πιο πάνω, δεν προτείνει απλώς μια αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αλλά αποποιείται  το σύνολό του, ωσάν αυτό να μην είναι παρά μια τρελή επινόηση ενός αρρωστημένου νου. Ακολουθώντας το δόγμα του Ελληνάρα «μακριά από μας κι όπου θέλει ας πάει»,  αξιώνει να πετάξουμε με μια κίνηση από πάνω μας το βάρος των δανείων, ωσάν να μη γνωρίζει ότι τα χρέη δεν διαγράφονται, απλά μεταφέρονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις πλάτες άλλων.

 Ακόμα και να υποθέσουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε μεσοπρόθεσμα χωρίς δάνεια-που δεν μπορούμε, κουκιά μετρημένα- προκύπτει έτσι κι αλλιώς ένα άλλο, μακροπρόθεσμο και πολύ πιο σοβαρό  θέμα, που οφείλεται στο ότι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι οικονομικά με πολλές άλλες χώρες στην  υπόλοιπη Γη:

Λοιπόν κύριοι, πάρτε το χαμπάρι: η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και ο άκρατος ατομικισμός έφεραν την ελληνική κοινωνία , δηλαδή το σύνολο, σ’ αυτά τα χάλια. Αντιστοίχως, το να πετάξουμε το χρέος στην υπόλοιπη υφήλιο, δηλαδή το ευρύτερο σύνολο, θα δημιουργήσει ένα απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα, που κι αυτό πάλι κάποια στιγμή θα μας έρθει στο κεφάλι, με νομοτελειακή συνέπεια. Έτσι λειτουργούν οι αλληλένδετες κοινωνίες / οικονομίες, ή αλλιώς, κα Κανέλλη, έχει και η γιαγιά στο Τενεσί ψυχή……..

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ με υπότιτλο:  «Για μια ακόμα φορά η Κανέλλη λέει τα πράγματα με το όνομά τους.» (! ΝΑΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ) ΕΔΩ:

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_9611.html#more

This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s