ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝΕ

Κατά βάθος το ήξερα. Από την ώρα που άκουσα την είδηση της άρον-άρον φυγής της Τρόικας εκείνη τη μέρα στο τέλος του καλοκαιριού, το ήξερα. Θα πτωχεύσουμε, είπα. Μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου η κυβέρνηση πήγε για μπάνια, ήσυχη ότι απομάκρυνε τους κουτόφραγκους για κάμποσο καιρό. Και για μετά «έχει ο Θεός, βλέπουμε». Για να μην κόψει δαπάνες και να μην εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα αναγκάστηκε να πάρει και άλλα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το πανηλίθιιο τέλος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Η συμφωνία του Ιουλίου ήταν μια χρυσή τελευταία ευκαιρία, στην οποία επίσης καταλήξαμε λόγω μη τήρησης των προηγούμενων συμφωνηθέντων. Αφού δεν εκμεταλλεύτηκε λοιπόν η κυβέρνηση ούτε αυτή την τελευταία ευκαιρία, αφού μετά από αυτή εξακολούθησε να σπρώχνει τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί και να μεταθέτει τις αναγκαίες αποφάσεις στο υπερπέραν, «τότε», σκέφτηκα, «αυτό ήτανε, θα τα βαρέσουμε τα κανόνια. Οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν». Για την αξιωματική αντιπολίτευση – δεύτερο διεκδικητή του θρόνου δεν το συζητάμε, χαμένη σε δημαγωγικές εξαγγελίες  να λιμπίζεται καρέκλες ως ξερολούκουμο, επαναλαμβάνοντας τη λέξη εκλογές, εκλογές, εκλογές, σαν κάτι παλιές ομιλούσες κούκλες.

Όταν είδα λοιπόν, τον Σεπτέμβριο τον υπουργό οικονομικών  μια εβδομάδα μετά τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα να ανακοινώνει το χαράτσι – παγκόσμια πατέντα, σκέφτηκα «θα πάμε στο διάολο συστημένοι».  Αλλά τόσο καιρό προσπαθούσα να πνίξω αυτή την απαισιόδοξη φωνή λέγοντας στον εαυτό μου «ποτέ δεν ξέρεις μπορεί και να τα καταφέρουμε».

Μια στάση στην κατρακύκλα  η ελεγχόμενη χρεοκοπία της 26ης Οκτωβρίου. Μια ανάσα; Μπα, «πολλές προϋποθέσεις, αδύνατον να υλοποιηθεί θα πτωχεύσουμε», έλεγε η φωνή μέσα μου. «Σκασμός!» της απαντούσα, «η Ελλάδα μπορεί, μπορεί να προκριθεί!».

Ώσπου ανακοινώθηκε μια άλλη πατέντα, αυτή του δημοψηφίσματος. Και κατάλαβα επιτέλους ότι η φωνή αυτή δεν ήταν απαισιόδοξη, ήταν απλά ρεαλίστρια.

Γιατί κατά βάθος το ήξερα. Θα πτωχεύσουμε..

This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝΕ

  1. Παράθεμα: “Τέρμα τα δίφραγκα”, -τσιφτετέλληνά μου… « Το Μώλυ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s