ΟΡΚΙΣΟΥ!

Ο κος Παπανδρέου, ισχυρίζονται κάποιοι, αποδείχτηκε πολύ μικρός, ειδικά σε σχέση με το όνομά του. Λίγο άδικο, νομίζω. Δεν ήταν μικρός ο Παπανδρέου. Και με το μπαρδόν κιόλας, ούτε καν σε σχέση με το όνομά του. Ίσα – ίσα που για μερικούς (myself included) φάνηκε από απόλυτα συνεπής μέχρι και κατά πολύ ανώτερος των προγόνων του. Αλλά δεν ήταν μικρός. Ήταν απλά ακατάλληλος για τη θέση που τον προορίζανε από γεννησιμιού του. Έπεσε απλά θύμα του τρόπου ανατροφής των πριγκιπόπουλων. Σε μια χώρα που κατάργησε τη βασιλεία αλλά όχι την αγάπη της για την κληρονομική διαδοχή. Μόνο που σαν άλλος δυστυχισμένος διάδοχος ο κος Παπανδρέου θα ήταν πολύ πιο ευτυχής και αποδοτικός σε ένα άλλο επάγγελμα, σε μια άλλη καρέκλα από αυτή που γαντζώθηκε τόσο απελπισμένα απάνω, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε μάθει να έχει άλλο σκοπό ζωής και απασχόλησης. Ο κος Παπανδρέου ήταν απλά ένα ακόμα θύμα του κακού επαγγελματικού προσανατολισμού – ένας από τους πραγματικούς βασιλιάδες αυτού του τόπου.

Εν τω μεταξύ διασπείρεται η πληροφορία ότι επίτηδες καθυστέρησε η αλλαγή φρουράς μέχρι τις 11/11, για να μπορέσει ο κος Παπανδρέου να παραμείνει τουλάχιστον άλλον ένα εξάμηνο πρόεδρος του κόμματός του (κάτι με το καταστατικό – βαριέμαι και να το εξηγήσω). Μπούρδες. Είναι φανερό ότι η μέρα επιλέχτηκε διότι τα άστρα το προτιμούν. 11/11/11 για τον ενδέκατο στη σειρά μετά τη μεταπολίτευση – φως φανάρι.

Ο κος Παπαδήμος χαίρει κατά πως φαίνεται ευρείας αποδοχής εντός και εκτός συνόρων και η επιλογή του φαίνεται να κατευνάζει τα πράγματα. Οπότε αν μη τι άλλο παίρνουμε μια ανάσα, ένα ‘κανονάκι’. Πολλοί – εντός των συνόρων βέβαια – του επιρρίπτουν ευθύνες για τον τρόπο εισόδου στο ευρώ και για τη στάση του απέναντι στη γνωστή χρηματιστηριακή πανωλεθρία. Ποιος ξέρει. Και ποιος έχει και τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι επιτέλους τα ηνία θα αναλάβει κάποιος που τουλάχιστον έχει εργαστεί και μάλιστα σε σχετικό χώρο.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως μπορεί η πολιτική να θεωρείται καριέρα από μόνη της. Η χώρα είναι ένας τεράστιος και πολύπλοκος οργανισμός που χρειάζεται διοίκηση. Όταν έχεις να διοικήσεις μια μεγάλη επιχείρηση, δεν θα προσλάβεις για γενικό διευθυντή κάποιον που μόλις έχει αποφοιτήσει, έχει πολύ μικρή εμπειρία ή ακόμα και πολύ εμπειρία σε άσχετο αντικείμενο. Θα προσλάβεις κάποιον με πολύ εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο. Θα προσλάβεις κάποιον με το ανάλογο βιογραφικό. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί σίγουρη εγγύηση, αλλά είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνεις. Ελπίζω λοιπόν η επιλογή του κου Παπαδήμου να αποδειχτεί σωστή, ώστε να δώσει το έναυσμα και να σηματοδοτήσει την αρχή μιας εποχής όπου ο κόσμος θα ψηφίζει βιογραφικά, αποδεδειγμένες πρακτικές ικανότητες κι όχι θεοκρατικά και δημαγωγικά και κληρονομικά και φατσικά και στείρα κομματικά / οπαδικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Διότι όταν χρήζεις αρχηγούς κρατών που δεν έχουν διοικήσει στη ζωή τους ούτε πάγκο με κουλούρια, αυτά παθαίνεις. (Και δεν το λέω υποτιμητικά αυτό με τα κουλούρια. Απλά το παραθέτω ως παράδειγμα μικρότερης δυνατής επιχειρηματικής μονάδας.)

Το ίδιο θα πρέπει βέβαια να ισχύει ως κριτήριο στην τοποθέτηση υπουργών και υφυπουργών σε πόστα – hint hint. Αλλά ας μην πω περισσότερα. Εκτός από την περίπτωση Βενιζέλου στο επίμαχο υπουργείο την οποία δεν μπορώ να προσπεράσω και να εξηγήσω με τίποτα. Βέβαια εδώ πήρε ο κος Βορίδης υπουργείο. Πράγμα το οποίο μας φέρνει στο δεύτερο, εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής προσώπων, το ήθος. Νεανικές τρέλες, λένε κάποιοι. Μακάρι.

Τέλος πάντων το ζήτημα είναι ότι έχουμε πρωθυπουργό, με το CV του, με τις συστατικές επιστολές του, με τα όλα του. Μένει να δούμε αν στη συγκεκριμένη θέση και – κυρίως – με τους συγκεκριμένους πολιτικούς γύρω – γύρω του θα μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά του. Διότι αν είναι να αρχίσουν οι μεν να τριβελίζουν με τα εσωκομματικά θέματα της διαδοχής και της διάσωσής τους, οι δε να φοβούνται να βρέξουν τα πασουμάκια τους σε πολιτικές αποφάσεις, αν είναι όλοι μαζί να αλληλο – υπονομεύονται και να ανταγωνίζονται αντί να συνεργάζονται και να συναγωνίζονται κι αν είναι να τεθεί σε λειτουργία γενικώς ο αδυσώπητος μηχανισμός διατήρησης των συμφερόντων και του status quo…….. Αλλά κι αν είναι να υποκύψει ο κόσμος στην άρνηση, στις καταστροφικές προτροπές και τη μαύρη αντίδραση της αριστεράς, η οποία μένει πεισματικά προσκολλημένη κάπου στον προηγούμενο αιώνα…

Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι. Τουλάχιστον έχουμε πρωθυπουργό! Διότι ορκίστηκε όντως πρωθυπουργός την ενδεκάτη (ώρα, που λένε και οι Άγγλοι;), έστω και με δύο ώρες καθυστέρηση. Στις 4 αντί στις 2. Η τελετή ήταν σύντομη και σεμνή. Ιδού οι παρατηρήσεις του ΟΥΦΟ:

 – Το ρολόι στο μαρμάρινο τζάκι του προεδρικούμεγάρου ήταν κολλημένο στις 2 και πέντε. Λέτε κάποιος από το προσωπικό να είχε λάβει εντολή να μετακινήσει τους δείκτες στην ώρα (περίπου) που ανακοινώθηκε αρχικώς ότι θα λάμβανε χώρα η ορκωμοσία και να ξέχασε να τους αλλάξει μετά;

– Ο κος Πάγκαλος δεν έκανε τον κινέζο, ήταν απλά στην Κίνα.

– Ο κος Βενιζέλος που ήταν δέκα μέρες όμως;

– Ο Άδωνης έψελνε μαζί με τους παπάδες – ούτε του παπά τέτοια τύχη βλέπεις.

– 48 μέλη έχει το καινούργιο υπουργικό και όλοι μαζί ορκίστηκαν ως άλλη χορωδία Τρικάλων σε ότι έχουν ιερό και όσιο. Ασυντόνιστα κάπως, αλλά ορκίστηκαν και ελπίζω να μην το ξεχάσουν. Ελπίζω να τιμήσουν τον όρκο τους και κυρίως να θυμηθούν ότι τον έδωσαν στο περιεχόμενο και όχι στο περίβλημα του χρυσού τόμου πάνω στον οποίο γειώθηκαν και έκαναν ανθρώπινο κύκλωμα.

– Αν ένας από τους 48 δεν ήταν χριστιανός ορθόδοξος (έχει μπει άραγε ποτέ κανένας σε κυβέρνηση;) σε ποιον ώμο θα ακουμπούσε; Ποια σεμνή τελετή προβλέπει το Σύνταγμα γι’ αυτόν;

– Ο νέος πρωθυπουργός μπερδεύτηκε και στραβοκάθησε στην καρέκλα πριν βάλει την υπογραφή του. Τρακ. Το ίδιο τρακ που έδειξε και στην πρώτη του ανακοίνωση έξω από το προεδρικό την προηγούμενη. Καλό αυτό.

Ίδωμεν.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ΟΡΚΙΣΟΥ!

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ποταμός διαπιστώσεων, ερωτημάτων, σκέψεων, πού ν’ αρχίσει κανείς;

  Πράγματι ο επαγγελματικός προσανατολισμός του Παπανδρέου ήταν μια τραγωδία.

  Λες με το «κανονάκι» να βγάλει ο Παπαδήμος όλη την πίστα και να πάρουμε και δεύτερο;

  Θα προσλάβεις κάποιον με πολύ εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο. Θα προσλάβεις κάποιον με το ανάλογο βιογραφικό.
  Κατά κάποιον τρόπο το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα. Όπως πολλοί αγοράζουν μόνο επώνυμες μάρκες, έτσι εκλέγουν μόνο επώνυμους υποψηφίους. Παράδειγμα: ο Μιχάλης Λιάπης είναι κι αυτός ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τον πρότεινε κανείς για πρόεδρο της ΝΔ; Έγινε πρωθυπουργός; Ενώ ο άλλος ανηψιός είχε το σωστό επώνυμο και πρόκοψε.

  Εκτός από την περίπτωση Βενιζέλου στο επίμαχο υπουργείο την οποία δεν μπορώ να προσπεράσω και να εξηγήσω με τίποτα.
  Ο Βενιζέλος είναι ο μόνος Έλληνας που είναι ήδη ενημερωμένος για την οικονομία, έχει ήδη διαβάσει όλες τις συμφωνίες κτλ. Οποιοσδήποτε άλλος θα έχανε πολύτιμο χρόνο μέχρι να ενημερωθεί. Εύχομαι μόλις πάρουμε τη δόση να τον φουντάρουμε και να ‘ρθει κανένας καλύτερος.

  Ο Άδωνης έψελνε μαζί με τους παπάδες.
  48 μέλη έχει το καινούργιο υπουργικό και όλοι μαζί ορκίστηκαν ως άλλη χορωδία Τρικάλων.

  Παλιά που τη χορωδία των Τρικάλων την άκουγαν μόνο οι Τρικαλινοί, γινότανε ρεζίλι μέσα στα Τρίκαλα, αλλά όχι κι έξω. Τώρα όμως παρακολουθεί το παπαδαριό μας η μισή υφήλιος σε απευθείας μετάδοση!

  • Ο/Η alienellin λέει:

   «Λες με το «κανονάκι» να βγάλει ο Παπαδήμος όλη την πίστα και να πάρουμε και δεύτερο;»
   Αγαπητέ Λύκε, όπως έχεις καταλάβει τα όργανα (τι χορωδία θα’ τανε άλλωστε χωρίς όργανα) σε ΠΑΣΟΚ ΝΔ έχουν ήδη αρχίσει. ‘Αμα είναι να συνεχίσουμε έτσι με διαδοχές, διαγραφές και άλλους εσωκομματικούς χαβάδες, δεν μας βλέπω όχο άλλο κανονάκι να παίρνουμε, ούτε στην 6η δόση να φτάνουμε.
   Εδώ γκρεμίζεται όχι μόνο το σπίτι, ολόκληρη η γειτονιά (βλέπε ΟΝΕ) και αυτή πέρα βρέχει..σταγονίδια.
   Θα μπορούσε ο Παπαδήμος να αναλάβει και το Οικονομικών. Τέλος πάντων το λιγότερο εδώ που φτάσαμε τελικά είναι ποιος πήρε ποιο Υπουργείο.
   Άντε καλή μας νύχτα. Αύριο στην ψήφο εμπιστοσύνης κάτι καινούργιο τραγελαφικό θα μας περιμένει, δεν μπορεί!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s