ΝΤΑΣ ΙΣΤ ΑΪΝΕ ΜΕΡΚΕΛ

Εγώ ένα απλό άλιεν είμαι. Πολλά πράγματα για την  Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλά πράγματα από πολιτική, πολλή ιστορία, δεν γνωρίζω. Το ομολογώ. Ως εκ τούτου, πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν δεν τα καταλαβαίνω. Επίσης το ομολογώ.

Είχα ας πούμε την αμυδρή εντύπωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια, ε, ένωση ισότιμων μελών-κρατών που εκφράζονταν πολιτικά και οργανωτικά μέσω του ευρωκοινοβουλίου και των ευρωβουλευτών. Μόλις πριν από μερικές μέρες, που η  κρίση έδειξε τα δόντια της μέχρι και στη Γερμανία και η Μέρκελ, πως να το πω, βγήκε από την ντουλάπα της με ακραιφνώς αυταρχικές  προθέσεις, ήταν που συνειδητοποίησα κάτι που έπρεπε να είχα συνειδητοποιήσει από την αρχή: Δυο χρόνια τώρα που ξεκίνησε το νταραβέρι της κρίσης αντί να βλέπουμε φάτσα φόρα Μπαρόζο, Μπαρόζο, Μπαρόζο, βλέπουμε Μέρκελ Σαρκοζί, Μέρκελ Σαρκοζί, Μέρκελ Σαρκοζί και βασικά Μέρκελ, Μέρκελ, Μέρκελ.

Μισό λεπτό, σκέφτηκα. Ποιος κάνει κουμάντο εδώ; Που πήγε η Κομισιόν, οέο;

Τώρα που σφίξανε τα πράγματα, οι φερετζέδες (αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν φερετζέδες εξ αρχής) έπεσαν, τα τελευταία προσχήματα κατέρρευσαν και οι Γερμανοί δείχνουν τα πραγματικά τους χρώματα……

Μάλιστα. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Σωβινισμό (για να το θέσω λάιτ) και ηλιθιότητα, στενοκεφαλιά, παρωπίδα, μουλαροσύνη. Διότι ναι μεν η Μέρκελ έχει δίκιο στο ότι αν θέλουμε να κρατήσουμε κοινό νόμισμα θα πρέπει να εναρμονίσουμε με κάποιο τρόπο τις δημοσιονομικές πολιτικές μας, αλλά αυτό είναι  μια μακριά και πολύπλοκη συζήτηση που θα πάρει ΧΡΟΝΟ. Και, χαλόοοοου, χρόνος ΔΕΝ υπάρχει. Ας εκδώσουμε τώρα κάνα ευρωομόλογο, ας ρίξουμε νερό στη φωτιά να σώσουμε το σπίτι μας κι ας συζητήσουμε τα μέτρα μελλοντικής πυροπροστασίας μετά.

Βέβαια είναι και κάποιοι που λένε ότι τα ευρωομόλογα δεν συμφέρουν τη Γερμανία, πράγμα που καθιστά τις προθέσεις της φράου Μέρκελ ακόμα πιο σκαιές. Όμως είπαμε, εγώ ένα απλό άλιεν είμαι, δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Εκείνο που καταλαβαίνω στα σίγουρα, είναι ότι με τέτοια στάση η Γερμανία το μόνο που θα καταφέρει είναι να διαλύσει την ΕΕ μια ώρα αρχύτερα. Και κρίνω τη στάση, γενικά, όχι τις  συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, αλλά τη νοοτροπία πίσω τους. Διότι οι πολιτικές προτάσεις σίγουρα θα φέρουν το οικονομικό τέλος του ευρώ και θα ρίξουν όλη την Ευρώπη σε ύφεση. Όμως αν υπήρχε μια ελπίδα διατήρησης της ενότητας της Ευρώπης για πολιτικούς λόγους, με τη στάση τους, έτσι όπως συμπεριφέρονται οι Γερμανοί, σαν άρχοντες του παιχνιδιού, πάει κι αυτή. Θα οδηγήσουν μπορώ να σου πω και σε εθελοντικές εξόδους από την ΕΕ, στο πολιτικό τέλος της ενωμένης Ευρώπης.

Διότι αν είναι προκειμένου να μην πτωχεύσω να ζήσω μια νέα Ντόιτσλαντ Ούμπερ Άλες, ας πτωχεύσω να πάει στα κομμάτια. Ούτως ή άλλως οι ΠΟΡΟΙ, αντίθετα με αυτά που λένε κάποιοι, υπάρχουν. Και δεν μιλάω καν για τους υδρογονάνθρακες που δεν ξέρω αν υφίστανται. Ένα σωρό άλλοι πόροι υπάρχουν και εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που το μόνο που σίγουρα χρειάζεται είναι ανάπτυξη, αυτάρκεια και ανταγωνιστικότητα. Τα τρία πραγματικά Α. Και το δρόμο τους θα τον βρουν όλες οι χώρες έστω και μόνες τους . Διότι αν είναι να αφήσουμε τη Μέρκελ να κάνει με τα χρήματα ότι δεν κατάφερε ο Χίτλερ με την μπότα του, ας διαλυθεί κι η ΕΕ να πάει στο καλό. Όχι τίποτα άλλο, τζάμπα ο Β’ παγκόσμιος…..

Αυτά καταλαβαίνω εγώ, ως απλό άλιεν, που λέτε. Άλλη ιδέα,  κανείς;

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s