THE ENEMY WITHIN

Θεωρίες συνομωσίας. Υπάρχουν τόσες πολλές. Χωρίζονται χοντρικά στις εξής κατηγορίες:

-επιστημονικής φαντασίας: π.χ. οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας :mrgreen: και έχουν σκοπό να μας φάνε όλους ζωντανούς μέχρι το 2028.

– επιστημονικής σκέτης: π.χ. μας ψεκάζουν σανέλ νούμερο 25 με σκοπό να γίνουμε όλοι γκέι έτσι ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις των mp3 με σάουντρακ ταινιών μιούζικαλ.

– θρησκευτικοπολιτικές: όπου διάφοροι μασόνοι, εβραίοι, ιλουμινάτοι, γκλαμουράτοι κλπ. κρύβονται πίσω από μια ευρύτατη γκάμα γεγονότων (από την τιμή της κολοκύθας στη λαϊκή μέχρι την ψήφιση νομοσχεδίων στη βουλή), αλλά και προσώπων (από τον κλητήρα στο προεδρικό μέγαρο μέχρι  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο) με σκοπό την απόλυτη αλλά και παγκόσμια κυριαρχία πάνω σε εμάς, τους φτωχούς πλήν τίμιους λαουτζίκους.

-οικονομικοπολιτικές: το ίδιο με την προηγούμενη κατηγορία, μόνο που εδώ οι επίδοξοι κυρίαρχοι είναι είτε άλλα κράτη (με δημοφιλέστερη βέβαια την Αμερική), είτε οικονομικές οντότητες, όπως εταιρίες κι αγορές.

Σημειώστε βέβαια ότι οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν και να αλληλοκαλύπτονται  και να μπερδεύονται γλυκά. Έτσι μην εκπλαγείτε καθόλου αν ακούσετε, ας πούμε, ότι ο πρωθυπουργός είναι  cyborg από μαμά Αμερικάνα, μπαμπά Αρειανό κι ανταλλακτικά μιτσουμπίσι, στον οποίο οι εβραίοι έχουν αναθέσει τον ψεκασμό του πληθυσμού με εσάνς από μεθάνιο, μελιτζάνα και ddt, με σκοπό τον προσηλυτισμό / πρόσληψή του σε μια εταιρία παραγωγής απορρυπαντικού, στην οποία θα ανατεθεί το έργο της εξόντωσης των ανά τον κόσμο μικρών  πλην τίμιων παραγωγών απορρυπαντικού, έτσι ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να κατατροπώσει σταδιακά και αδυσώπητα το μικρό κεφάλαιο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον άνεργο, τον άστεγο και τον αδέσποτο ολόκληρης της υφηλίου.

Θεωρίες συνομωσίας. Υπάρχουν τόσες πολλές. Που ξέρεις, μπορεί κάποια από αυτές να είναι αληθινή.

Όχι πάντως μία από αυτές που ακούγονται για την περίπτωση της Ελλάδας.

Διότι τα σκοτεινά κέντρα της Παγκοσμιοποίησης που έχουν μοναδικό και λατρεμένο στόχο να εξολοθρεύσουν την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν τα απεχθή και σαρδόνια σχέδιά τους, είναι απλά μια πρώτης τάξεως δικαιολογία την οποία υιοθετούν ακόμα και Έλληνες που μέχρι χθες γελάγανε με τις θεωρίες περί ψεκασμών, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιο βολική κι ανώδυνη από το να στρέψουν το βλέμμα στον καθρέφτη της αυτοκριτικής.

Όμως εκεί που ο Έλλην βλέπει διεθνείς συνομωσίες ο άλιεν βλέπει ντόπια ανικανότητα, τεμπελιά, φαυλότητα, φιλαργυρία, συμφέρον, εξουσιομανία και λοιπά θανάσιμα αμαρτήματα.

Και δεν μιλάω μόνο για τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες, των οποίων η κοινωνία παράγει αυτούς τους πολιτικούς. Είναι δίκαιο το μάρμαρο να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι αλλά και λιγότερο υπεύθυνοι για την καταστροφή μισθωτοί, άνεργοι  και συνταξιούχοι; Όχι βέβαια. Μην ψάχνετε όμως τον εχθρό σε σκοτεινές ή /και εξωτερικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις ήταν και είναι πασιφανείς, εσωτερικές και απόλυτα προβλέψιμες. Έως κι εντελώς μπανάλ.

Η πτώχευση της Ελλάδας έχει δρομολογηθεί εδώ και 30 χρόνια. Δεν ήταν θέμα το αν αλλά το πότε. Η πτώχευση ήταν αποτέλεσμα πολιτικών που ασκήθηκαν από την ελληνική εξουσία με την ανοχή , τη στήριξη, το συμφέρον, μέχρι και την απαίτηση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Δεν ήταν καμία σκοτεινή συνομωσία. Μόνοι μας βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Μας ήρθε καπάκι και η παγκόσμια κρίση και μας αποτελείωσε.  Μια χώρα όμως δεν πτωχεύει από τη μία μέρα στην άλλη. Όταν πτωχεύεις κάποιον πρέπει να καλέσεις να σε ξελασπώσει, κι αυτός ο κάποιος είναι για τους περισσότερους διεθνώς το ΔΝΤ. Εμείς έχουμε και την Ευρώπη μαζί.  Τόσο απλά. Τόσο μη περίπλοκα.

Αλλά και το παγκόσμιο πρόβλημα που βρήκε σε μας τον πιο αδύναμο κρίκο για να ενσκήψει πρώτο, πάλι δεν είναι αποτέλεσμα σκοτεινής συνομωσίας παγκόσμιας επικυριαρχίας. Αποτέλεσμα κοινού, μονοδιάστατου οικονομικού συμφέροντος και κυρίως κακής διαχείρισης είναι κι αυτό. Καμία μεγάλη και παντοδύναμη ύποπτη δύναμη πέρα από τις επί μέρους  προσπάθειες των παικτών να βγάλουν φράγκα. Οι αγορές χρειάζονται έλεγχο κι αυτό είναι το μάθημα που η ανθρωπότητα εξακολουθεί να μην μαθαίνει 80 χρόνια μετά το μεγάλο κραχ του 30. Λαμπρό παράδειγμα αμιγώς κακής διαχείρισης, είναι ο  τρόπος που έτρεξε  το ευρώ στην ευρωζώνη. Λανθασμένες αλλά πασίδηλες πολιτικές κατέληξαν σε ανισοκατανομή της παγκόσμιας παραγωγικότητας και παραγωγής. Δημιουργία χρέους, χρέους, χρέους. Εντάξει,  είναι και κάποιες πατροπαράδοτες στρατηγικές κάποιων χωρών-λέγε με Αγγέλα- αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν οι παράμετροι χρήμα και γεωπολιτικά συμφέροντα που ίσχυαν πάντα. Κακό μεν, απολύτως προβλέψιμο και ορατό δε.

Και άντε, να δεχτώ ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί κάπου, κάπως, να παίζει μια συνομωσία. Άντε  και  γκράντε συνομωσία, αν επιμένετε τόσο. Πιθανότητες είναι αυτές, πλανήτης είναι αυτός, παγκοσμιοποίηση υπάρχει και τα κλασικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα γίνανε τεράστια.

Όμως βρε παιδιά, όσον αφορά στα δικά μας, θεωρώ αστείο το σενάριο της Ελλάδας – πιόνι στα νύχια του μπαμπούλα της «Παγκοσμιοποίησης», όταν τα γεγονότα –αλλά και οι νοοτροπίες – μιλάνε από μόνα τους. Και μιλάνε πολύ. Πάρα πολύ, δεκαετίες τώρα. Σε μερικά σημεία το πράγμα δε  καταντάει και εντελώς κωμικό.

Ας πούμε, όχι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης δεν είναι οι πολιτικοί μας, ούτε πράκτορες ΠΡΟΠΟ δεν θα μπορούσαν να ήταν. Απόδειξη ότι όταν έπαιξαν ελληνικό  ποδόσφαιρο με την Τρόικα  (λέγε με Μπένυ βαρύμαγκα μπλοφαδόρο) φάγανε 8-0 στην έδρα τους. Και δυστυχώς κι εμείς μαζί τους. Κι εμείς, που τους γεννήσαμε και τους ψηφίσαμε τους πολιτικούς μας. Κι εμείς,  δεν πάμε πίσω: φοροδιαφυγή, κομπίνα, βόλεμα και κοπάνα.

Σκοτεινές δυνάμεις….Υπάρχει σκοτεινότερη δύναμη από την πάση θυσία περιχαράκωση και προστασία του προσωπικού  συμφέροντος; Μεγάλες δυνάμεις…..Υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βλακεία, που ως γνωστόν είναι ανίκητη; Επικίνδυνοι εχθροί…… Πιο επικίνδυνοι από την λούφα και την παραλλαγή παρέα;

Όμως αν επιμένετε να πιστεύετε αυτές τις θεωρίες συνομωσίας, σας έχω νέα:

Οι εξωγήινοι όντως ζουν ανάμεσά μας και με τις σούπερ έξτρα καταπληκτικές δυνάμεις τους προβλέπουν τα μελλούμενα που κανένας άλλος Έλλην δεν μπορεί, δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να προβλέψει.

 Ιδού, κύριοι,  ένα παράδειγμα:

 

Αυτό σε μας τα άλιεν είναι παιχνιδάκι. Για να καταλάβετε ισοδυναμεί με το δικό σας:  «Καλύτερα να μην πιω αυτό το μπουκάλι με καθαριστικό για τα τζάμια. Θα με πειράξει».

Greetings.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to THE ENEMY WITHIN

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ωραία τα γράφεις. Προσπαθώ να συμβιβάσω την καθαρή ματιά σου με την εμφανή αντιπάθεια που τρέφεις απέναντι στους Γερμανούς και την καγκελάριό τους. Αλλά γιατί να τα συμβιβάσω; Οι άνθρωποι δεν είναι μαθηματικές θεωρίες, είναι αντιφατικοί.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Σ’ ευχαριστώ για το κομπλιμέντο της καθαρής ματιάς. Αλλά μήπως βρε Λύκε, δεν υπάρχει αντίφαση να εξηγηθεί;
   Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσω ότι δεν μου είναι οι Γερμανοί αντιπαθητικοί αλλά η ιστορική τους στάση και πολιτική, συνολικά, όχι προσωπικά. Το θέμα δεν έχει να κάνει με τους Έλληνες. Το ότι γίναμε ρεντίκολο και μας σούρνει τα εξ αμάξης η Οικουμένη (μαζί κι η Γερμανία) οφείλεται αποκλειστικά σ’ εμάς. Η γενική διάθεση που διαφαίνεται όμως πίσω από την γερμανική κριτική κάποιες φορές μυρίζει άσχημα. Αλλά το κυρίως θέμα μου με τους Γερμανούς (ως πολιτικούς) και τους λακέδες αυτών Γάλλους, είναι η όλη στάση απέναντι σε αυτό που λέμε Ευρωπαϊκή Ένωση (με την έμφαση στο Ένωση). Από που και έως που σ’ αυτήν τη ρημάδα την Ένωση, κάνει κουμάντο ο πιο ισχυρός οικονομικά και όχι οι αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου. Δηλαδή δεν βλέπω καθαρά όταν βλέπω μια Γερμανία να παραμερίζει με τον τσαμπουκά τον πρόεδρο αυτού του Ευρωκοινοβουλίου και να θέλει να επιβάλλει τις απόψεις της; Εσύ δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια ποιον βλέπεις φάτσα φόρα, μέρα νύχτα, από ποιον περιμένεις ανακοινώσεις, από τον Μπαρόζο;
   Καλώς ή κακώς όλοι οι λαοί έχουν κάποια φήμη, κάποια ιστορία, κάποια εσάνς που αφήνουν πίσω τους, η οποία μετουσιώνεται σε στερεότυπα. Κάθε φορά που ο γερμανός τουρίστας δεν θα πάρει απόδειξη από έλληνα καταστηματάρχη επιβεβαιώνεται το στερεότυπο του έλληνα απατεώνα. Αντίστοιχα κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα από τα γνωστά άρθρα στον γερμανικό τύπο επιβεβαιώνεται το στερεότυπο του γερμανού εθνικιστή. Και λυπάμαι αλλά αυτό είναι πιο βαρύ στερεότυπο από οποιαδήποτε ελληνικό. Θέλει κόπο να σβηστεί.
   Όπως οι δικοί μας πολιτικοί επιβεβαιώνουν συνεχώς το ελληνικό στερεότυπο (τρομάρα μας), δυστυχώς η καγκελάριος των Γερμανών δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει τα αντίστοιχα στερεότυπα του λαού που εκπροσωπεί. Διότι, πρώτον, οι Γερμανοί λέγεται ότι είναι «μονόμπαντοι» (συγνώμη για την άχαρη λέξη αλλά δεν μπορώ να βρω άλλη που να εκφράζει πιο καλά αυτό που θέλω να πω – και δεν ξέρω καν την ετυμολογία της, ίσως προέρχεται από την ηχοληψία ή τη ραδιοφωνία: σε μια μπάντα, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο ιστολόγιο), ξεροκέφαλοι κτλ. Εσύ δηλαδή πως αλλιώς θα χαρακτήριζες το ότι δεν αναγνωρίζουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι αγορές και επιμένουν μουλαρωτικά σε μια λύση που μέχρι να εφαρμοστεί πιθανότατα θα έχει καταρρεύσει όλο το δυτικό χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα. Δεύτερον και κυριότερον από την αρχή της ιστορίας το όλο υφάκι ήταν « θα κάνετε ότι λέω εγώ». Λυπάμαι, αλλά οι κινήσεις τους, ακόμα κι από τότε που μπήκαν στο ευρώ και κυρίως τώρα πρόσφατα, δείχνουν ότι οι προθέσεις είναι κάθε άλλο παρά αγνές. Τόσο που ένας συνομωσιολόγος θα φαντάζεται την Μερκελ με το επιτελείο της να μηχανορραφεί σ΄ ένα μυστικό υπόγειο, βλέπω το best seller από τώρα: World Domination: last chance, the euro.
   Ακόμα κι αν αυτό είναι υπερβολικό, δεν μπορεί, φίλε Λύκε, να μην βλέπεις κι εσύ έστω και λίγα ψήγματα αλήθειας σε όλα αυτά. Επειδή προφανώς έχεις κάποιους δεσμούς με τη Γερμανία και ίσως το παίρνεις το θέμα λίγο πιο προσωπικά, διευκρινίζω ότι δεν αντιπαθώ όλους τους Γερμανούς by definition. Π.χ. ο Ράιχενμπαχ μου είναι απολύτως συμπαθής. Μαθαίνω ότι ένας άλλος Γερμανός με το εξίσου δυσοίωνο όνομα Φούχτερ θα μπει οσονούπω στη ζωή μας. Δεν τον κρίνω a priori σαν άνθρωπο όμως. Ανήκω στους μισητούς εκείνους Έλληνες που παρακαλάνε να έρθει κάποιος ξένος να βάλει μια τάξη επιτέλους σ΄ αυτό το αχούρι που προφανώς δεν είμαστε ικανοί πια – στο σημείο που έχουμε καταντήσει- να καθαρίσουμε μόνοι μας. Λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει να βοηθήσουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία. Καλώς να έρθουν. Ζήτω η τεχνογνωσία. Αλλά μέχρι εκεί
   Διότι έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια, φίλε Λύκε, ότι η Ευρώπη δεν είναι ένωση δημοκρατική.
   Η πλήρης απαξίωση των Βρυξελλών μέσα από αυτή την ιστορία είναι– εκτός από αδιαμφισβήτητη- το τραγικότερο πράγμα όλων και αυτό που σήμανε τα καμπανάκια της αρχής του τέλους. Νομίζω. Μακάρι να κάνω λάθος.
   Μακάρι να μην τα βλέπω καθαρά τα πράγματα Λύκε και να μείνει η Ευρώπη Ένωση (πραγματική και δίκαια) και όχι ‘ο καθείς εφ ω ετάχθη’.

   Greetings! Η Ιστορία θα δείξει….

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ή έχεις δημοκρατία και παίρνεις τις αποφάσεις με consensus μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ή παίρνεις τις αποφάσεις στην ώρα τους, αλλά δικτατορικώ τω τρόπω. Εσύ τώρα διαμαρτύρεσαι και για τον παραγκωνισμό του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και για το βήμα σημειωτόν! Μάλλον και στην ΕΕ προσπαθούν να έχουν και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, γι’ αυτό και δεν καταφέρνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    Δεν υπάρχουν «οι Γερμανοί» ή «οι Έλληνες». Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι στην Ελλάδα οι απόψεις διίστανται. Το ίδιο γίνεται και στη Γερμανία ή οπουδήποτε αλλού.

    Η καημένη η Μέρκελ δεν ξέρει τι να κάνει. Προσπαθεί να συμβιβάσει τους δύο στόχους της επανεκλογής της και της σωτηρίας της ΕΕ. Κι όταν βλέπει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά μας λογικό και επόμενο είναι να δώσει και καμιά διαταγή.

    Οι Γερμανοί μόνο εθνικιστές δεν είναι (πια). Η μόνη σημαία που είχα δει επί χρόνια ήταν των γαλλικών δυνάμεων κατοχής. Είναι εμφανής η αντίθεση με τη σημαιοστολισμένη Γαλλία των χιλιάδων rue Général X, avenu Maréchal Y, μνημείων «πεσόντων» κτλ.

 2. Ο/Η alienellin λέει:

  «Ή έχεις δημοκρατία και παίρνεις τις αποφάσεις με consensus μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις» μα ακριβώς αυτό λέω! Η αλλαγή συνθηκών – που όπως έχω πει και σε προηγούμενο άρθρο πρέπει να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο- θα πάρει αιώνες, η έκδοση ομολόγων / χρημάτων είναι ζήτημα ημερών.
  «ή παίρνεις τις αποφάσεις στην ώρα τους, αλλά δικτατορικώ τω τρόπω» Αγαπητέ Λύκε, εδώ διαφωνούμε κάθετα. «το δικτατορικώ τω τρόπο’ νιέτ. Και δεν διαφωνώ μόνο για ιδεολογικούς λόγους. «Το δικτατορικό» είναι και περιττό: ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΠΙΝΟΒΟΥΛΙΟ μπορεί άνετα να λάβει αποφάσεις εντός ημερών. ΚΑΙ δημοκρατικά ΚΑΙ στην ώρα τους. ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Όχι η Μέρκελ που «η καημένη δεν ξέρει τι να κάνει». Ας μην κάνει τίποτα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ της να κάνει τίποτα από μόνη της, και ΌΧΙ δεν το βρίσκω καθόλου λογικό να κάνει ΚΑΜΙΑ διαταγή (!). Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο σχόλιό μου για να διαπιστώσεις ότι το χάσμα απόψεών μας είναι αγεφύρωτο.Η φράση : «οι γερμανοί είναι λογικό να διατάσσουν» με το «οι γερμανοί δεν είναι εθνικιστές» είναι πραγματικά ασυμβίβαστες.

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει φτιαχτεί για να διαχειρίζεται κρίσεις. Έχουμε μια ντουζίνα χώρες, η καθεμιά με τη δική της κυβέρνηση και τους δικούς της ψηφοφόρους, οι οποίες πρέπει να συμφωνήσουν σε ακανθώδη ζητήματα. Δεν υπάρχει κάποια κεντρική κυβέρνηση. Γι’ αυτό κι οι αποφάσεις είναι καθυστερημένες και αναποτελεσματικές, καθότι προϊόντα συμβιβασμών.

   Εσύ για κάποιον λόγο που μου διαφεύγει δαιμονοποιείς τη Μέρκελ. Έχει μπλέξει μ’ εμάς και κάπου κάπου τής ανεβαίνει κι αυτηνής το αίμα στο κεφάλι. Πού έγραψα ότι είναι λογικό οι Γερμανοί να διατάσσουν;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Το λογικό και επόμενο είναι να δώσει και καμιά διαταγή» Δεν δαιμονοποιώ την Μέρκελ αλλά την γερμανική πολιτική. Νομίζω έχω ένα πάτημα. »
    Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει φτιαχτεί για να διαχειρίζεται κρίσεις» Μπορεί να δοκιμάσει. Στοίχημα ότι θα τα κατφέρει πιο δίκαια. Αλλά και αν δεν δοκιμάσει αυτό, ποιος διαχειρίζεται την κρίση; To ευρωπαϊκό συμβούλιο που θα γίνει μεθαύριο. Στο οποίο έγινε ήδη παγκοσμίως αποδεκτό ότι θα γίνει αυτό που θέλει η Γερμανία (!). Την οποία ακόμη δεν μου έχεις απαντήσει στο ποιος την έχει χρήσει αρχηγό πέρα από την (οικονομική) της ισχύ.
    ‘Οπερ έδει δείξε, φίλτατε Λύκε. Και στο επίπεδο των αγορών που διψάνε για χρήμα και χρήμα δεν βλέπουν, αλλά και στο επίπεδο της καθολικής αποδοχής (από χτες) χωρίς καμία αμφιβολία και ως να ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό και προβλεπόμενο του ότι Whatever Angela wants, Angela gets.

 3. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ν’ απαντήσω: στην ΕΕ αρχηγοί είναι η Γερμανία και η Γαλλία, διότι η Κοινή Αγορά φτιάχτηκε ακριβώς για ν’ αποτρέψει έναν τέταρτο πόλεμο (μετά το 1870, το 1914 και το 1940) μεταξύ τους.

  Για την αποτελεσματικότητα του Ευρωκοινοβουλίου: ο Κίσσιγκερ είχε ζητήσει το τηλέφωνο του Προέδρου της ΕΕ. Ακόμα το περιμένει.

  Whatever Angela wants, Angela gets.
  Σάμπως ξέρει τι θέλει;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Λύκε, seriously, το ξέρω ότι έχουν περάσει κάποια χρονάκια από τότε που τα διδάχτηκα αυτά, αλλά το όραμα της Κοινής Αγοράς ήταν στην ουσία η ενίσχυση των ευρωπαϊκών κρατών (όσο δυνατόν περισσότερων κρατών) απέναντι στον οικονομικό ανταγωνισμό τρίτων και σε ιδεολογικό επίπεδο η αποτροπή ενδοευρωπαϊκών πολέμων γενικά. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι αρχικές 6-7 χώρες του καρβουνοατσαλιού ήταν βασικά οι εξής 2, Γερμανία και Γαλλία, ο συλλογισμός σου έχει λογικό σφάλμα. Επειδή πριν μισό αιώνα έγινε μια ένωση 2 κρατών, η οποία κάποια στιγμή άνοιξε και ‘αγκάλιασε’ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ άλλες 25 φεύγα, δεν σημαίνει ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει κουμάντο. Πουθενά στις διακηρύξεις της σημερινής ΕΕ δεν λέει κάτι τέτοιο, εν πάση περιπτώσει. «This wasn’t in the brochure!» που έλεγε και ο Billy Crystal.
   Οι Βρυξέλλες απλώς είναι κατώτερες ΚΑΙ αυτές των περιστάσεων, γι αυτό και όλες οι συζητήσεις για ΕΕ μάλλον μάταιες θα αποδειχθούν αφού πάμε για διάλυση (Αν και η κρυστάλλινή μου σφαίρα θα ξεκαθαρίσει σε λίγες μέρες.)
   Στο μεταξύ, για να το ελαφρύνουμε, αφιερωμένο

   Γιατί δεν μου το κάνει embed?

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Unfortunately, this UMG-music-content is not available in Germany because GEMA has not granted the respective music publishing rights.
    Sorry about that.

    Ευχαριστώ πάντως για την αφιέρωση!

    Βάλε τη διεύθυνση σε μια δική της γραμμή, μια γραμμή που θα περιέχει μόνο τη διεύθυνση και τίποτε άλλο, ἐτσι:


    Για να δούμε αν θα μου πετύχει:

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ίσους όρους δεν μπορούμε να έχουμε εκ των πραγμάτων. «Ευρώ» σημαίνει μάρκο. Αν φύγει η Γερμανία απ’ το ευρώ, τότε το νέο μάρκο θα πάρει τη θέση του ευρώ.

 4. Ο/Η alienellin λέει:

  Steppenwolf – The Magic Carpet Ride ήτανε η αφιέρωση.
  Δεν ήξερα καν ότι μένεις Γερμανία! Καλά κάνεις. Stay there. Ο εχθρός είναι παντού σ’ αυτή τη χώρα που λένε Ελλάδα και ο πόλεμος ανελέητος.
  Μόλις επέστρεψα από τη μητέρα όλων των εσωτερικών μαχών: την εφορία! Εξαντλημένη και φυσικά ηττημένη (αλίμονο). Να δεις τι άλλα δεν ήταν in the brochure των οδηγιών συμπλήρωσης φόρου εισοδήματος. Θα γράψω post.
  Να δούμε αυτό θα δουλεψει;

  Όχι. Μάλλον κάτι λάθος θα είναι στα settings του wordpress. Αλλά εσύ πως το πέτυχες;

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   🙂 Η φήμη του συγκροτήματος έχει επισκιάσει το μυθιστόρημα του Hesse.

   Αχ, αυτό το «καλά κάνεις», ακολουθούμενο από κάποιο τυπικά ελλαδικό παράπονο (π.χ. «δυο χρόνια απλήρωτους μας έχει το ΙΚΑ»), πόσο συχνά το ακούω!

   Πώς και δε σου πετυχαίνει η ενσωμάτωση; Τώρα θα βάλω τον σύνδεσμο σε δική του γραμμή, χωρίς ούτε καν κενά στην αρχή ή το τέλος:

   Τώρα θα προσθέσω στο τέλος ένα κενούλι:

   Και τώρα ένα στην αρχή:

 5. Ο/Η alienellin λέει:

  Για να δούμε

  Γιούπι! (Το βίντεο δεν είναι τυχαίο. Θα το χρησιμοποιήσω στο επόμενο).

  Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s