DON’T MESS WITH THE ALIEN TODAY

Είμαι στις μαύρες μου.

Ο καιρός –ένα από τα λίγα προτερήματα της διαβίωσης σε αυτόν τον πλανήτη-είναι χάλια.

Ο λαιμός μου πονάει.

Η τηλεόραση δεν έχει τίποτα.

Το wordpress εξακολουθεί να έχει στις πρώτες θέσεις συνομωσιολογικά blogs.

Η μουρτζουφλιά στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου – πάντα στα φόρτε της ακόμα και στις παλιές, προ κρίσης μέρες – χτυπάει κόκκινο.

Η απελπισία στα πρόσωπα των ανθρώπων που ζητιανεύουν στα φανάρια έγινε τόσο έντονη, τόσο πηχτή, που μπορείς να τη βάλεις σ’ ένα κουτί και να τη στείλεις στο εργαστήριο για ανάλυση. 

Οι άστεγοι, η θλιβερότερη συμφορά που μας βρήκε ως έθνος, αυξάνονται εκθετικά μέρα με τη μέρα.

Η χώρα χάνεται και ο Παπανδρέου στην μικροκομματική κι εξουσιομανιακή κοσμάρα του.

Έχω τη γενική αίσθηση ότι όλοι μαζί μας δουλεύουν. Πολιτικοί, Τροϊκανοί, δημοσιογράφοι, όλοι. Μας καρακαταμπέρδεψαν, Μας έκαναν τόσο ταχυδακτυλουργικά που χάσαμε πια και τον μάγο και το λαγό και το καπέλο.

Το δικαστήριο της Χάγης έβγαλε μια τυπολατρική απόφαση ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις πρέπει να διεκδικούνται από κράτη κι όχι από μεμονωμένους πολίτες, η οποία σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως βούτυρο στο ψωμί αυτών που δεν θέλουν να τις καταβάλλουν και αυτών που είναι ανίκανοι ή απλά δεν θέλουν να τις διεκδικήσουν με το σωστό τρόπο.

Μια στατιστική έρευνα στη Γερμανία έδωσε 7 στους 10 Γερμανούς υπέρ της επιτροπείας στην Ελλάδα, γεγονός που καταβαραθρώνει την όποια πίστη μου στη μη γενετική προδιάθεση λαών. Μικρή παρηγοριά; Υπάρχει και το κοινωνικό DNA και γι’ αυτό υπάρχουν έστω και μακρινές ελπίδες.

Πράγμα το οποίο δεν μπορείς καν να πεις βέβαια για το ελληνικό κοινωνικό DNA. «Να πληρώσουν οι τραπεζίτες» ουρλιάζει ο μέσος αδαής Έλλην τρίβοντας τα χέρια του στη διαφαινόμενη πια προοπτική  να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες. Λαμπρά. Ας κρατικοποιηθούν και οι τράπεζες λοιπόν, να πάρουν τα χάλια του ελληνικού Δημοσίου. Λεπτομέρεια: σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, π.χ., οι τράπεζες δεν ήταν αυτές που προκάλεσαν την κρίση στην Ελλάδα. Το μόνο τοξικό στα χαρτοφυλάκιά τους ήταν τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κι αυτά εξαναγκαστικά τα αγόραζαν. Ας κρατικοποιηθούν λοιπόν κι οι τράπεζες, για να εξασφαλιστεί το ψωμί και η ρεμούλα των πολιτικών, των συνδικαλιστών και των διορισμένων ψηφοφόρων for generations to come.This country really is beyond repair….

Κατά τα άλλα και κατά τα φαινόμενα, η Τρόικα έχει βάλει στο μάτι τον Ιδιωτικό Τομέα, τον μόνο δηλαδή τομέα που όχι μόνο δεν φταίει, οχι μόνο αντιθέτως ήταν και παραμένει η μόνη κολώνα στήριξης της ρημάδας της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και πλήρωσε και πιο ακριβά απ’ όλους το μάρμαρο.

Λέω κατά τα φαινόμενα, γιατί έχω την εντύπωση και την αμυδρά πλέον ελπίδα, ότι το θέμα με τον Ιδιωτικό Τομέα χρησιμοποιείται ως φερετζές για τις επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα, στη μέχρι τώρα αποφυγή των οποίων χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό  το σημερινό χάλι.  Ένα εκατομμύριο και βάλε άνεργοι συνιστούν: «ΜΕΙΩΣΤΕΠΙΑΥΤΟΤΟΤΕΡΑΣΠΡΙΝΜΑΣΚΑΤΑΠΙΕΙΣΥΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΟΥΣΚΙΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΜΕΤΑ».

Έχω όμως τη φριχτή υποψία ότι η μπάλα έχει γενικώς χαθεί. Καλά, από μας ήταν έτσι κι αλλιώς χαμένη, αλλά με το χάσιμο η μπάλα δεν πήγε στην απέναντι ομάδα, στους ξένους. Χάθηκε τελείως, αγνοείται η τύχη της, λέμε. Και οι δυο ομάδες τώρα παραπαίουν, ακολουθώντας τακτικές που σπέρνουν τη διχόνοια εντός Ελλάδας και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Με τα τούτα και τα κείνα, το «Bullshit Threshold» μου, πάντα χαμηλό, κατέβηκε ακόμη πιο κάτω. Ο επόμενος που θα με κλείσει με το αυτοκίνητο, το επόμενο μηχανάκι που θα μου κάνει σφήνα, ο επόμενος περιπτεράς που δεν θα μου δώσει απόδειξη: be afraid, be very afraid!

Τελευταία ελπίδα, η μπάλα να έχει πάει κάπου στην κερκίδα και κάποιος, κάπου, κάποτε, να την ξαναπετάξει στο γήπεδο.  Μέχρι τότε……


Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to DON’T MESS WITH THE ALIEN TODAY

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Medicina animae.

  <Medicina mentis.

  (Συμφωνώ για τις ελληνικές τράπεζες).

 2. Ο/Η alienellin λέει:

  Τι είναι το λινκ? Ένα βιβλίο στο Amazon βγαίνει.

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Πράγματι, είναι ένα βιβλίο του George Lakoff που με βοήθησε πολύ να καταλάβω την αμερικανική πολιτική σκηνή και τον ανθρώπινο νου. Θα ήταν ευλογία να γραφόταν ένα αντίστοιχο βιβλίο για την ελληνική πραγματικότητα· θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω. Ο Γερμανός φιλόσοφος Hegel (Έγελος) είχε γράψει:

   Wer die Welt vernünftig ansieht,
   den sieht sie auch vernünftig an,
   beides ist in Wechselbestimmung.

   (To him who looks upon the world rationally,
   the world in turn presents a rational aspect.
   The relation is mutual.)

   Ίσως αυτό το βιβλίο να βοηθούσε να κοιτάξουμε την ελληνικά κοινωνία λογικά, ώστε να μας γίνει κατανοητή(!).

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Στην Ελλάδα αποτελεί μυστήριο πώς το κόμμα με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Αν οι άνθρωποι είναι ρασιοναλιστές, όπως θέλει ο Διαφωτισμός, τότε γιατί ψηφίζουν συχνά ενάντια στο συμφέρον τους κι ετοιμάζονται να βγάλουν το Σαμαρά πρωθυπουργό; Το βιβλίο απαντά πειστικά σ’ αυτό το ερώτημα! Εξηγεί π.χ. γιατί οι Καλιφορνέζοι ενώ συμφωνούσαν με όλα τα σημεία του προγράμματος του υποψηφίου των Δημοκρατικών, ψήφιζαν Schwarzenegger(!), καθώς και τι έπρεπε να κάνει ο Obama για να εκλεγεί. (Είμαι σίγουρος ότι ο Obama διάβασε το βιβλίο). Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, καταλαβαίνω γιατί το σκάνδαλο με το εξώγαμο του Schwarzenegger έδωσε τέλος στην πολιτική καριέρα, αν και ήταν προσωπικό και όχι πολιτικό.

 3. Ο/Η alienellin λέει:

  Ώπα, για τζαστ ε μόμεντ. Σόρι ρε Λύκε, αλλά η αριθμητική δεν βγαίνει. ‘Οχι πως θα ψήφιζα ποτέ Σαμαρά, αλλά τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα. Τη δεκαετία του 70 η Ελλάδα είχε τους υψηλότερους βαθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, οπότε τη βγάζουμε απ’ έξω (τη δεκαετία.) Η δημιουργία του σουρεάλ σοβιέτ που κατήντησε η Ελλάδα ξεκίνησε το 1981, όπου και θεμελιώθηκε η πολιτική «δανείζομαι γαι να διογκώνω το δημόσιο» και «είπαμε να κάνει ένα δωράκι και στον εαυτό του αλλά» . Το 1990 οπότε και αποφοίτησα από εδώ η Ελλάδα είχε ήδη μπει στη δίνη της καταστροφής με βάση τα καθαρά οικονομικά νούμερα στα οποία είχα μέχρι τότε πρόσβαση. Από το 1981 μέχρι το 2011, απ’ τα 30 χρόνια δηλαδή, η ΝΔ κυβέρνησε τα 8.
  Δηλαδή ναι μεν ο Καραμανλής ήτανε αυτό που ήτανε, αλλά το ότι έγινε ο αποδιοπομπαίος για τη νοοτροπία και τις πολιτικές που θεμελίωσε αυτός που στο μέλλον ελπίζω η Ιστορία να του δώσει τη θέση που του αξίζει, είνα κατάτι άδικο. Ο λόγος που ο Σαμαράς είναι πρώτος έιναι γιατί λέει αυτά που θέλει ο Έλλην να ακούσει, όπως έχω συχνά γράψει σε παλιότερα ποστ.
  Το οποίο μας φέρνει στις τεράστιες ευθύνες των ελλήνων πολιτών απέναντι στη δημιουργία της σαπίλας ενός πολιτικού συστήματος αναπόσαπστο μέρος του οποίου είναι και οι ίδιοι.
  Οπότε γενικά το ότι φταίνε τα κόμματα εγώ το ακούω βερεσέ. Αν θες δες στα πρώτα μου ποστ για να μην ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια. Όχι αγπητέ λύκε, εγώ δεν έχω καμία απορία για το πως λειτουργεί η ελληνική κοινωνία, γιατί τη ζω εκ των έσω.

  https://alienellin.wordpress.com/2011/06/28/%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%b1%ce%bc%ce%b5/

  https://alienellin.wordpress.com/2011/08/09/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bd-%e2%80%93-%cf%84%ce%b5%ce%ba%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf/

  https://alienellin.wordpress.com/2011/10/15/l%e2%80%99etat-c%e2%80%99est-toi/

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Τη δεκαετία του ’80 έγινε η πρώτη μεγάλη συσσώρευση χρέους.
   Τη δεκαετία του ’90 έγινε μια προσπάθεια διαχείρισής του, που το κράτησε στα ίδια επίπεδα.
   Την τελευταία δεκαετία έγινε η δεύτερη και φαρμακερή συσσώρευση χρέους.

   Για την πρώτη φορά ευθύνεται ο Αντρέας, για τη δεύτερη ο Κωστάκης. Ο τελευταίος αντέδρασε στην επερχόμενη καταστροφή πλαστογραφώντας το έλλειμμα του 15% σε μόλις 3%! Μετά απ’ αυτό, «λογικά» το κόμμα του θα έπρεπε να καταποντιστεί. Κι όμως, στις δημοσκοπήσεις έχει προβάδισμα 15%.

   Την ελληνική πραγματικότητα τη γνωρίζουμε, βεβαίως. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι το «τι», αλλά το «γιατί», δεν είναι να τη γνωρίσουμε, αλλά να την κατανοήσουμε (κι ίσως και να την αλλάξουμε).

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μα τη δεκαετία του 90 απλά ανέβηκε (υποτίθεται) το ΑΕΠ! Επίσης έγιναν ένα σωρό άλλα εγκλήματα (δεν είναι το χρέος μόνο που μας μάρανε άλλωστε), αλλά και το δημόσιο, η αντιπαραγωγή (σόρι δεν βρίσκω άλλη λέξη) κι η ρεμούλα επίσης συνέχιζαν τον παλιό καλό τους ανήφορο. Μην τρελαθούμε κιόλας! Επίσης το άλλο επιχείρημα του Καραμανλή είναι ο τρόπος ωρίμανσης των δανείων, που κάποια στιγμή θα φουσκώσει εκθετικά το χρέος.
    Αυτό με την πλαστογράφηση από 15 σε 3 δεν μπορεί να στέκει. Όπως και το ότι ο ΓΑΠ δεν ‘ηξερε ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, όταν κι ένας πρωτοετής φοιτητής το ήξερε. Τέλος πάντων, θα σου πω κι ένα τελευταίο και θα σταματήσω εδώ, διότι δεν έχει νόημα η συζήτηση. Άμα θες με πιστεύεις. Τα Οικονομικά είναι μια κοινωνική μεν, επιστήμη δε. Άνθρωποι έλιωσαν παντελόνια για να τα σπουδάσουν και θεωρώ λάθος-όχι το να έχεις γνώμη-αλλά να την εκφέρεις με τέτοια σιγουριά.
    Σχετικά με την πλαστογράφηση των στοιχείων πολλά ακούγονται για διάφορα, από το πως μπήκαμε στην ΕΕ , μέχρι αυτό που λες ,μέχρι το τελευταίο με την Στατιστική Υπηρεσία. Εγώ που στο μακρινό μεν, αλλά δικό μου δε παρελθόν σπούδασα Οικονομικά, δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Κι αυτό γιατί πρόκειται για τόσο τεχνικά κι εξειδικευμένα ζητήματα, που και αυτοί που το έχουν ως επάγγελμα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιο είναι το σωστό . Οπότε πάω πάσο. Σ’ αυτό που ΔΕΝ πάω πάσο, είναι ότι το πρόβλημα μας είναι η επί τριανατκονταετία άκοπη και συστηματική καλλιέργεια των τριών κακών της μοίρας μας «κομπίνα, φοροδιαφυγή, διόγκωση δημοσίου».
    Η δημιουργική στατιστική, στο μέτρο και στο βαθμό που έγινε, ΔΕΝ είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην πραγματική οικονομία κι αυτή σακατεύεται συστηματικά επί 30 χρόνια. Το να τα ρίχνει κανείς στη ΝΔ, δεν βγαίνει αριθμητικά, πως να το κάνουμε, το ΠΑΣΟΚ διόρισε τα 3 /4 των δημοσίων υπαλλήλων, ας πούμε. Και για να έχουμε καλό ρώτημα, έτσι για το θεωρητικό του πράγματος, ποιο κόμμα έπρεπε να βγαίνει πρώτο: το ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά την τελευταία διετία; Το ΛΑΟΣ; Η Αλέκα; Αι λοιπαί δημοκρατικαί; Ποιον; Δηλαδή εσύ αν ήσουν στην Ελλάδα ποιον θα ψήφιζες για να έχουμε καλό ρώτημα;
    Υ.Γ. Μια χαρά την κατανοώ την ελληνική πραγματικότητα, δυστυχώς.

 4. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Αυτό με την πλαστογράφηση από 15 σε 3 δεν μπορεί να στέκει.

  Διάβασε το χρονικό: Beware of Greeks Bearing Bonds (από κει που γράφει «When Papaconstantinou arrived here, last October, …»). (Παρεμπιπτόντως, ολόκληρο το άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό).

  Η δημιουργική στατιστική, στο μέτρο και στο βαθμό που έγινε, ΔΕΝ είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην πραγματική οικονομία κι αυτή σακατεύεται συστηματικά επί 30 χρόνια.

  Συμφωνώ. Κατηγορώ, όμως, τον Κωστάκη ότι αδιαφόρησε προκλητικά για την επερχόμενη καταστροφή. Ακόμα και την τελευταία στιγμή, δηλαδή στην προεκλογική περίοδο, διόρισε πενήντα χιλιάδες στο Δημόσιο!

  Το ΠαΣοΚ έχει τιμωρηθεί, χάνοντας στις δημοσκοπήσεις τα ⅔ των ψηφοφόρων του. Η ΝΔ, αντιθέτως, ανακάμπτει, αντί να καταποντιστεί όπως της αξίζει.

  ποιο κόμμα έπρεπε να βγαίνει πρώτο

  Πρώτο θα έπρεπε να βγαίνει το νέο κόμμα, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ελλείψει αυτού, τα παλιά κόμματα θα έπρεπε να έχουν παρόμοια χαμηλά ποσοστά (10-15%), που ν’ αποκλείουν τη «νίκη» στις εκλογές και την αυτοδυναμία, ώστε η ερώτηση να μην έχει νόημα. Αν και η ΝΔ είχε κι αυτή 15%, όπως τώρα το ΠαΣοΚ, δηλαδή αν η προοπτική «νίκης» της ήταν ανύπαρκτη, θα ήμουν ευχαριστημένος.

  Δηλαδή εσύ αν ήσουν στην Ελλάδα ποιον θα ψήφιζες για να έχουμε καλό ρώτημα;

  Δράση και Στέφανο Μάνο.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι η αδράνεια και η δειλία κι οι διορισμοί και οι στατιστικές ότι τέλος πάντων να έκανε η ΝΔ, το έκανε επί 8 χρόνια και όχι 22.
   Σου είπα γιατί βγαίνει πρώτη η ΝΔ, οι Έλληνες ψηφίζουν πάντα αυτόν που τους χαϊδευει τ’ αυτιά. Τουλάχιστον ο Κωστάκης είπε «τα πράγματα είναι σκούρα» (προφανώς βέβαια γιατί ήθελε να χάσει) ενώ ο άλλος είπε «λεφτά υπάρχουν» και να τα χαίρια μας.
   Υ.Γ. Το από 15 σε 3 δεν το ξέρω, κρίνω καθαρά από την εξωφρενική διαφορά μ εταξύ των 2 αριθμών. Τόσο πολύ μαγείρεμα είναι συνήθως ακατόρθωτο!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Το από 15 σε 3 δεν το ξέρω, κρίνω καθαρά από την εξωφρενική διαφορά μ εταξύ των 2 αριθμών. Τόσο πολύ μαγείρεμα είναι συνήθως ακατόρθωτο!

    Κι όμως, δεν έχει αμφισβητηθεί. Άμα ήταν αλλιώς, πρώτη η ΝΔ δεν θα ‘βγαινε να το πει; Φαίνεται πως δεν έγινε ακριβώς μαγείρεμα, απλώς παρέλειψαν να περάσουν διάφορες δαπάνες.

    Μαγείρεμα είχε πέσει τα προηγούμενα χρόνια. Το 2004 άλλαξαν τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών, ώστε να μην εγγράφονται στη χρονιά παραλαβής οπλικών συστημάτων, αλλά στη χρονιά παραγγελίας του. Έτσι οι αμυντικές δαπάνες του 2004 περάστηκαν στα έξοδα του 1999. Επίσης λίγα χρόνια αργότερα (το 2007;) αποφάσισαν ότι η πορνεία είναι παραγωγική δραστηριότητα και την ενέταξαν στο ΑΕΠ.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Υ.Γ. Θα το λέω μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μου σε όλους τους τόνους: η καταστροφή «επέρχεται» εις γνώσην όλων των κατέχοντων από τα τέλη της δεκαετίας του 80.

 5. Ο/Η alienellin λέει:

  Άψογος!
  Κατάλαβες όταν σου ΄λέω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την καταστροφή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, να μη σου πω και εντελώς. Όχι βέβαια ότι αυτό συγχωρεί την αδράνεια του Κωστάκη.
  Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι μια δεκαετία ήταν πολύ. Όταν ανέβηκε η ΝΔ με τονΜητσοτάκη, η Ελλάδα είχε αλλάξει για πάντα και δεν θα επέτρεπε οποιαδήποτε αλλαγή στην ‘αλλαγή’ της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s