ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ; ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ….

Μερικά πράγματα που έμαθα αυτή την εβδομάδα.

-Ένας βουλευτής παρέλειψε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένα εκατομμύριο ευρώ. «Εκ παραδρομής». Σωστά. Τι είναι 1.000.000 άλλωστε. Σε λίγο θα του ζητάτε να δηλώνει και τα πενηντόλεπτα που παραπέφτουν μέσα στο αυτοκίνητο.
Ένας άλλος έβγαλε άλλο ένα στο εξωτερικό και το κοινοβούλιο ψάχνεται. Περίπου όπως έψαχνε μια τάξη στο Δημοτικό ποιος από όλους κόλλησε την τσίχλα πάνω στην καρέκλα της δασκάλας. Πόσες τσίχλες όμως είναι κολλημένες στα βουλευτικά έδρανα, τελικά;

-‘Ένας εκδότης φάλιρε . Τα ακίνητα και λεφτά του οποίου νόμιζα, όπως όλοι, ότι θα βρίσκονται είτε στο εξωτερικό είτε στο όνομα συγγενών, είτε και στα δύο μαζί -εις υγείαν τα κορόιδα.
Με μια καλογραμμένη επιστολή – απολογία / εξομολόγηση, ο εκδότης ισχυρίστηκε ότι έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να πληρώσει τους υπαλλήλους του. Εκφράζει δε την πικρία του για τα περί αντιθέτου και κακόβουλα σχόλια που δέχεται. Αν ισχύει το ότι έμεινε ταπί για να σώσει την εταιρεία υποκλίνομαι και τα παίρνω πίσω αυτά που είπα. Αλλά και αυτός, ας μας συγχωρέσει: ότι υπάρχει έλληνας επιχειρηματίας τα τελευταία (lifestyle) χρόνια που φαλίρισε την εταιρεία και δεν έχει βολέψει από καιρού την πάρτη του, ποιος μπορεί να το διανοηθεί. Όπως ποιος μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει ‘Έλληνας που θα βγει και θα πει: «το παίρνω απάνω μου, φταίω». Αυτό κι αν είναι σοκαριστικό!
Πολλοί κατηγορούν τον εκδότη – πρωτεργάτη του lifestyle ότι συνέβαλε στην αισθητική / ηθική διολίσθηση του ελληνικού πληθυσμού. Το να κατηγορείς τα lifestyle περιοδικά για την ηθική κατρακύλα της Ελλάδας είναι σαν να κατηγορείς τους πολιτικούς για τα οικονομικά χάλια μας. Είπαμε, στις δημοκρατίες οι ηγέτες είναι προϊόν των λαών και των καιρών τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και τεράστια ευθύνη, βέβαια, έτσι; Το «εγώ στραβώνω και πουλώ, εσύ ξεστράβωνε κι αγόραζε» ας θυμόμαστε ότι ισχύει αμφίδρομα-προφανώς. Ως προς αυτό μάλλον αποποιείται της ευθύνης του όμως ο εκδότης, αλλά ας του δώσουμε αυτό το τράτο, βρε αδερφέ. Άνθρωπος που πουλάει το σπίτι για να πληρώσει τους εργαζόμενους είναι χρυσή βελόνα στα μαύρα άχυρα που ζούμε. Εξάλλου είχαν κι αυτά τα περιοδικά τα προτερήματά τους.

-Ένας άλλος εκδότης κλαίει γιατί στα 63 του έχασε «στοιχεία της εθνικής τους ταυτότητας». Τον παρηγορώ λέγοντάς του ότι φτηνά τη γλίτωσε: άλλοι στα 63 τους ή και σε άλλες ηλικίες τους έχουν σήμερα απολέσει πολλά περισσότερα στοιχεία από αυτά της εθνικής τους ταυτότητας. Όπως ο πρώτος εκδότης στα 60 του, ας πούμε. Υπέρ του οποίου ας μετρηθεί και το γεγονός ότι παρότι άντρας και δη Έλληνας άντρας, δεν διστάζει να δηλώσει ευάλωτος. Τα δάκρυα του δεύτερου εκδότη μάλλον πέφτουν σε άλλη κατηγορία, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Ας δίνουμε στον κόσμο το «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», καλύτερα για όλους είναι τελικά.

– Για μία ακόμη φορά διαπίστωσα πόσο εύκολα πέφτει ο φερετζές του αποχωρήσαντος από τον κυβερνητικό συνασπισμό κόμματος. Δεν είναι απλά το ότι ο αρχηγός του αποκάλεσε τον γερμανό αντικαγκελάριο «βιετναμέζο» (τις εστί γερμανός;), αλλά το ΠΩΣ έκφερε τη λέξη «βιετναμέζος». Στα όρη στ’ άγρια βουνά, καλά που πέφτουν τα ποσοστά τους!

-Γεννήθηκε νέο κόμμα, το σλόγκαν του οποίου αντιγράφει αυτό των Anonymous (τυχαίο; Μπα.) και που, όπως δηλώνει, επαφίεται στη βοήθεια της Παναγίας. Κακή κίνηση marketing. Υπάρχει κι ένα σεβαστό target group που δεν πιστεύει στην Παναγία. Α, ξέχασα, δεν απευθύνεται σ΄ αυτό. ‘Ήρθε για να πάρει τα ποσοστά που πέφτουν από τους προηγούμενους φερετζοφέροντες. Φτου!

-Υπάρχει μια ομάδα δράσης, η Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας, που πιστεύει ότι: «οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της, δηλαδή από τους απλούς πολίτες».
Αλελούια! Δεν είμαι μόνος σ’ αυτό το σύμπαν! Υπάρχει ελπίς!
Η ομάδα αυτή βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να παρακάμψει τον παρασιτ… έ, μεσάζοντα ήθελα να πω και να κατεβάσει έτσι την τιμή της τιμημένης πατάτας για τους καταναλωτές, ανεβάζοντας την όμως για τους ταλαίπωρους παραγωγούς που δικαίως είχαν αρχίσει να διανέμουν τις πατάτες τους δωρεάν. Για το τι ακριβώς έκαναν δείτε εδώ.
Είμαι τόσο συγκινημένος, που δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αυτή όμως, είναι η πραγματική Αντίσταση, με Α κεφαλαίο, αγαπητοί «αγανακτισμένοι». Όπως και αγαπητοί τραμπούκοι, φασίστες παντός είδους, που διαμαρτύρεστε για τη λιτότητα πετώντας αυγά, γιαούρτια και κέρματα, που προφανώς ακόμα σας περισσεύουν, μη σεβόμενοι ούτε αυτούς που δεν έχουν για να πετάξουν, ούτε αυτούς που παρήγαγαν τα αυγά και τα γιαούρτια, των κοτών και των αγελάδων συμπεριλαμβανομένων.
Καιρός είναι να αρχίσουμε να σεβόμαστε τη μάνα γη και το φαγητό που προσφέρει. Σας φαίνεται γραφικό; Είναι γιατί δεν έχετε πεινάσει αρκετά, αγαπητοί αγανακτισμενοτραμπούκοι. Όποιος έχει δει άνθρωπο να φιλάει φέτα ψωμί που έπεσε στο πάτωμα, να τη φιλάει, να την ασπάζεται τρυφερά ζητώντας της έτσι συγνώμη που την άφησε να πέσει κάτω, θυμούμενος τα χρόνια της κατοχής που δεν είχε να φάει, ξέρει τι εννοώ. Οποίος έχει δει. Φαντάσου να το έχει ζήσει κιόλας.
Όλη αυτή την ενέργεια που σπαταλάτε ουρλιάζοντας, μουντζώνοντας και πετώντας τροφή και μέσα απόκτησης αυτής, βάλτε την σε ριζοσπαστικές, ευφυείς, αλλά πάνω από όλα παραγωγικές πρωτοβουλίες όπως αυτή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Και μετά βγείτε και να διαδηλώσετε πολιτισμένα. Τότε θα το δικαιούστε.

This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

24 Responses to ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ; ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ….

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Πολύ καλή η κίνηση στην Πιερία. Για τον βουλευτή που έβγαλε €1 εκατομμύριο δεν ξέρουμε αν ήταν εύπορος και πριν γίνει βουλευτής. Ας περιμένουμε να δούμε ποιος είναι.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Μα το θέμα δεν είναι αν είναι πλούσιος. Το θέμα είναι αν έκανε μια μη πατριωτική κίνηση βγάζοντας τα λεφτά του έξω. Δεν μπορεί να παρακαλάνε (και σωστά) τους πολίτες να μην βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες κι οι ίδιοι να τα στέλνουν να αυγατίζουν εκτός. Όταν είσαι εθνοπατέρας, δεν επιτρέπεται να κάνεις αντι – εθνικές κινήσεις.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Για μένα δεν επιτρέπεται να κάνει αντι-εθνικές κινήσεις σε κανέναν, αλλά πολλώ δε μάλλον.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Και στην Καρδίτσα παραμερίστηκαν οι μεσάζοντες! Πουλήθηκαν 24 τόνοι πατάτας μέσω διαδικτύου
    http://gkdata.gr/2012/02/24/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc/comment-page-1/#comment-3865
    Πριν από όλους αυτούς υπήρξε το το cherries on line που έχει ιδρύσει μια κοπέλα (έχω ξαναγράψει γι αυτήν)που γύρισε στο πατρικό της μετά από σπουδές και αντιμετώπισε την ανεργία. ΄Ετσι έβαλε το μυαλό της να δουλέψει κι βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο να ασχοληθεί με το πατρικό χωράφι συνδυάζοντας τις κομπιουτερικές της σπουδές! Να μια Ελληνίδα που μας κάνει περήφανους.

    http://www.edessacity.gr/tourism/info/e-shop/localproducts/vodenacherries/index.htm

    Έκανε την κρίση ευκαιρία, ξαναζωντανεύοντας κι ένα κομμάτι της ταλαίπωρης ελληνικής επαρχίας.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να εξάγει όσα κεφάλαια θέλει. Η κίνηση κεφαλαίων είναι απολύτως ελεύθερη στην ΕΕ. (Επίσης δίνει το δικαίωμα ακόμα και στην Υπουργό Παιδείας να στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο, ακόμα και στον Υπουργό Μεταφορών να κυκλοφορεί με ΙΧ, ακόμα και στον υπουργό Τουρισμού να κάνει διακοπές στο εξωτερικό κτλ.).

    Οι πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους διότι φοβούνται, και με το δίκιο τους. Άλλα είναι αυτά που θα έπρεπε να κάνουν οι εθνοπατέρες και δεν τα κάνουν.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Διαφωνώ. Κανείς πιου αγαπάει τη χώρα του δεν πρέπει να μαζεύει τα λεφτά του από τις τράπεζες, διότι αυτό την σπρώχνει προς την καταστροφή. Πόσο μάλλον οι βουλευτές που οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα.
    Δεν συζητάμε για το νόμιμο του πράγματος εδώ.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ας πούμε ότι έχεις πάει σε δημόσιο δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο κι έχεις λάβει ένα άλφα πτυχίο. Αυτό το πτυχίο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο τα δίδακτρα τουλάχιστον 6 + 3 + 3 + 4 = 16 ετών, τα οποία δίδακτρα είναι σίγουρα ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό. Αν είναι αντιπατριωτικό να εξάγεις τα δικά σου κεφάλαια, τότε αντιπατριωτικό είναι και να μεταναστεύσεις και να πας να δουλέψεις στην Αυστραλία, διότι τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησες με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τις θέτεις στην υπηρεσία του Αυστραλού φορολογούμενου. Αλλά τι να κάνουμε, ν’ απαγορέψουμε στους πολίτες να μεταναστεύσουν και ν’ αναζητήσουν αλλού ένα καλύτερο αύριο; Μήπως να κάνει έκκληση ο Βενιζέλος στους νέους να μη μεταναστεύουν;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Μήπως να κάνει έκκληση ο Βενιζέλος στους νέους να μη μεταναστεύουν;»
    Ναι!
    Αν και για μένα δεν είναι συγκρίσιμα. Ο Έλληνας μεταναστέυει συνήθως γιατί έχει εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες και επιτέλους, δικαιούται κι αυτός να ζήσει αξιοπρεπώς. Το να έχεις τόσα πολλά λεφτά όσο ένα εκατομμύριο και να μην βρίσκεις κάτι παραγωγικό να κάνεις με αυτό το ποσό εντός Ελλάδας, είναι καθαρό λάκισμα, απληστία και κυρίως (για μένα ) υποκρισία. Σκέψου τι μπορούσε να κάνει με αυτό το εκατομμύριο η κοπέλα με τα κεράσια, ας πούμε.
    Κατά τα άλλα, όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται είναι υπερβολικός και μάλλον λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Στο κάτω-κάτω ας μάθουμε πρώτα ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρχει και βλέπουμε.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Σύμφωνοι, θα μπορούσε να τα επενδύσει, αλλά όταν τα καταθέτει στην τράπεζα, πάλι επενδύονται, διότι η τράπεζα τα δανείζει σ’ επιχειρηματίες. (Κανονικά δηλαδή. Σε μας τα δανείζει κυρίως στο κράτος και πάνε για μισθούς και συντάξεις…). Δηλαδή επενδύοντάς τα ο ίδιος, στερεί από άλλους τη δυνατότητα να τα επενδύσουν.

    Κατά τα άλλα, όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται είναι υπερβολικός και μάλλον λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Στο κάτω-κάτω ας μάθουμε πρώτα ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρχει και βλέπουμε.
    Συμφωνώ.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μα αυτό λέω. Είτε να τα επενδύσει μόνος του, είτε να τα δώσει στις τράπεζες να τα δανείσουν στην κοπέλα με τα κεράσια, ή σε μένα που έχω ένα σωρό ιδέες και 0 ρευστό. 🙂

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    ή σε μένα που έχω ένα σωρό ιδέες και 0 ρευστό.

    Αυτό που θα πω ακούγεται αστείο, αλλά το εννοώ. Επειδή αυτά τα πράγματα απαιτούν κι ένα καλώς εννοούμενο θράσος, αν αποκαλυφθεί το όνομα του βουλευτή και διαπιστωθεί ότι νομίμως κατέχει το εκατομμύριο, γιατί δεν του γράφεις ένα γράμμα;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Το γράμμα που θα του γράψω το πολύ να το διαβάσει η γραμματέας του.
    Στο μεταξύ θα έχει εκδιωχθεί κακήν κακώς, όποια κι αν είναι η δικαιολογία του, η οποία μάλλον δεν είναι και τόσο καλή διότι σ’ αυτήν την περίπτωση θα είχε αποκαλυφθεί μόνος του, αλλά και πάλι έτσι θα έκανα εγώ, αυτός μπορεί να φοβάται. Θα γίνει το εξιλαστήριο θύμ,α, διότι όπως υπαινίσσομαι και στο άρθρο μου, πολλές είναι οι κολλημένες τσίχλες στα βουλευτικά μαξιλάρια.

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Ιδέα: γράψε το γράμμα στ’ αγγλικά, να ψαρώσει η γραμματέας.

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  7½ κιλά πατάτες προς €1, δηλαδή κάπου 13 λεπτά το κιλό, λιανική.
  Σήμερα σε σουπερμάρκετ στη Γερμανία.

 3. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Εξωγήινη, που λύνεις και τα πιο δύσκολα αινίγματα, που ερμηνεύεις ακόμα και Καστανίδη, ήρθε η ώρα να βάλεις τα δυνατά σου. Θα χρειαστείς όλη σου την μαστοριά και συναγμένη πείρα από μακρινούς γαλαξίες και αστερισμούς προκειμένου να εξηγήσεις την παρακάτω ανακοίνωση του ΚΚΕ…

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις φθηνές πατάτες:

  Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

  Υ.Γ. Όχι, δεν ήρθε η Πρωταπριλιά, θέλει 4 βδομάδες ακόμα.

 4. Ο/Η alienellin λέει:

  Σήμερα πήρα χωριάτικο μ ε 1 ευρώ το κιλό από μεγάλη αλυσίδα αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.
  Πάντως το ψωμί εδώ με αυτό έξω δεν συγκρίνεται σε νοστιμάδα και υλικά, οπότε μη συγκρίνεις έτσι κι αλλιώς.
  Όσο για την ανακοίνωση του ΚΚΕ: καλά, αυτοί το χάσανε νωρίς.
  Είναι αυτό που λέμε «η φωνή της αντίδρασης» με την κακή έννοια.
  Τι να πει κανείς… Αυτούς και την κότα με τα χρυσά αυγά να τους φέρεις θα τα ξινίσουνε τα μούτρα.
  Τόσα χρόνια μιλάνε για τη χειραφέτηση του έλληνα αγρότη και τώρα που πάει να χειραφετηθεί δεν τους αρέσει;
  Από την άλλη άποψη, όμως, αν το σκεφτείς καλά, είναι απόλυτα λογικό. Ο κομουνισμός δεν θέλει ούτε σκεπτόμενους, ούτε ελεύθερους πολίτες. Προβατάκια χαζούλικα κι άβουλα θέλει, για να χειραγωγούνται και να μπαίνουν εύκολα στο μαντρί. Όμως ξέρεις κάτι; Σύμφωνα με τις καινούργιες επιστημονικές ανακαλύψεις, ούτε τα actual προβατάκια δεν είναι τελικά τόσο χαζά όσο νομίζαμε.

  http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8335465/Sheep-are-far-smarter-than-previously-thought.html

  Είδες που τελικά, η ανακοίνωση δεν είναι τόσο παράλογη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά;

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   €1 το κιλό είναι πολύ καλή τιμή, άσχετ’ από γεύση.

   Το ΚΚΕ θυμίζει ανησυχητικά κατηχητικό. Αν τα «Super Market» (sic) ρίξουν τις τιμές τους στο μισό, θα βγει το ΚΚΕ και θα μιλήσει για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης απ’ την ιστορική της αποστολή της συντριβής του καπιταλισμού. Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου…

   Ώστε ξυπνήσανε τα πρόβατα! Σε γεμίζει ελπίδα ότι μια μέρα μπορεί να γίνει το ίδιο και στη δική μας στάνη. Μπέε! (Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τα πρόβατα για χαζά, όπως μαρτυρεί ο στίχος «Ὁ δ᾿ ἠλίθιος ὥσπερ πρόβατον βῆ βῆ λέγων βαδίζει», ο οποίος επίσης δείχνει ότι στην κλασική εποχή το βήτα προφερόταν ως μπ και το ήτα ως μακρό ε, διότι τα πρόβατα δεν κάνουν βι βι, αλλά μπέε μπέε).

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Η τιμή του ψωμιού είναι ζήτημα τιμής για την Ελλάδα, καθώς το ψωμί θεωρείται η βασικότερη όλων των τροφών (μάλλον δίκαια, αφού από διαιτολογικής άποψης είναι τροφή που στηρίζει τον οργανισμό), που πρέπει να διατίθεται φτηνά για τον καθένα, ακόμη και για τον πιο φτωχό. Δε λεμε «φάγαμε μαζί ψωμί κι αλάτι»;
    Το πιο ενδιαφέρον για τα πρόβατα είναι ότι αυτά φαίνεται ότι συμπεριφέρονται χαζά μόνο ως μέλη της αγέλης. Σου θυμίζει κάτι;

 5. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Κακώς λέμε λοιπόν ότι στις τάδε εκλογές είχαν ψηφίσει και τα δέντρα. Το σωστό θα ήταν να λέγαμε ότι είχαν ψηφίσει και τα πρόβατα.

  Θα ήταν ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς την ευφυΐα (ή την έλλειψή της) και σε άλλα ζώα, τόσο εντός όσο και εκτός του κοπαδιού, της αγέλης, του σμήνους κτλ. Ίσως να μην είναι μόνο ο άνθρωπος και το πρόβατο έτσι.

  Λες και τα πρόβατα μεταξύ τους τους χαζούς να τους ονομάζουν «ανθρώπους»;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s