MESSAGE IN A BOTTLE

This entry was posted in ΞΕΝΟΥΦΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ALINE and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to MESSAGE IN A BOTTLE

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Αν καταλαβαίνω καλά, ο Ξενουφώντας εννοεί ότι αν γνωρίζουμε το σύνολο Α όσων παίρνουν επίδομα και το σύνολο Β όσων πραγματικά το δικαιούνται, τότε γνωρίζουμε και το σύνολο Β’ όσων το παίρνουν χωρίς να το δικαιούνται: Β’ = Α – Β. Γνωρίζουμε όμως πράγματι το σύνολο Α; Φοβάμαι όμως ότι το Α είναι καταγεγραμμένο μόνο σε μπακαλοτέφτερα διεσπαρμένα ανά την επικράτεια.

  Μου αρέσει που το ίδιο κράτος που δεν καταφέρνει να διεκδικήσει αυτά που του έκλεψε η κυρα-Μαρίκα κι ο κυρ-Μπάμπης, θα διεκδικήσει λέει πολεμικές επανορθώσεις απ’ τη Γερμανία…

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Μάλλον δεν ξέρεις ότι δόθηκε διορία σε όλους τους δικαιούχους να πάνε να απογραφούν με τα δικαιολογητικά τους. http://www.noesi.gr/kep
   Όσοι πήγαν ήταν στο σύνολο μείον 40 χιλιάδες απ’ όσους έδινε επίδομα μέχρι τώρα το κράτος. Σε ένα μεγάλο ποσοστό τους αυτοί είναι μαϊμού και σε κάθε περίπτωση υποθέσεις που πρέπει να διερευνηθούν. Αυτό που λέει ο Ξενουφώντας, είναι ότι: λες ότι θα στείλεις τα επιδόματα ως έχουν γιατί δεν έχεις καταγράψει ηλεκτρονικά όσους δεν πήγαν να απογραφούν και άρα δεν ξέρεις τα στοιχεία τους, όταν ταυτόχρονα λες ότι έχεις καταγράψει ηλεκτρονικά όσους πήγαν! Άρα γιατί δεν στέλνεις τα επιδόματα μόνο σε όσους πήγαν! Δεν είναι ότι το είχες εξαγγείλει, ούτε το ότι δεν προϋπήρχε ηλεκτρονική λίστα. Σ’ αυτά έχουμε συνηθίσει.
   Είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ή η έλλειψη της δικής τους, που τα λέει όλα..
   Για του λόγου το αληθές δες τις χτεσινές ειδήσεις των 8 στο Αντένα, Είναι ο υφυπουργός στο πρώτο πεντάλεπτο. Το άκουσα 3 φορές για να βεβαιωθώ ότι δεν με γελούν τ’ αυτιά μου.

   Υ.Γ. Απογράφονται και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έτσι. Μια θεία μου ξέχασε να πάει και της κόπηκε η σύνταξη. Τόσο απλά. Την ξαναπήρε πίσω βέβαια, καθότι τη δικαιούται πραγματικά, αλλά έπρεπε να περάσει από 40 κύματα.

   Υ.Γ. Υ.Γ. Οι γερμανικές αποζημιώσεις ενεμφανίσθησαν λόγω εκλογών, βεβαίως, βεβαίως.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Άρα γιατί δεν στέλνεις τα επιδόματα μόνο σε όσους πήγαν!

    Διότι μπορεί να μην γνωρίζουν τα στοιχεία του συνόλου Α, αλλά μόνο το μέγεθος του συνόλου. Μπορεί όταν γίνοταν έγκριση ενός επιδόματος να στέλνανε ένα μήνυμα στο λογιστήριο «Δίνε στον Τάδε Ταδόπουλο €Χ το μήνα μέχρι να σου πούμε εμείς», χωρίς να πουν του λογιστηρίου ότι πρόκειται φερειπείν για επίδομα τυφλότητας. Ή μπορεί να υπάρχει μια βάση δεδομένων με όλα τ’ αναγκαία στοιχεία, αλλά ν’ ανήκει σ’ άλλο υπουργείο ή να υπάρχυον περιορισμοί στην πρόσβαση διότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα κτλ.

    Η θεία σου παίρνει όχι απ’ τα ΚΕΠ, αλλ’ απ’ το ΙΚΑ, όπου φαίνεται πως γνωρίζουνε το σύνολο Α κι έτσι μπορούν να υπολογίσουν το σύνολο Β’.

    Οι γερμανικές αποζημιώσεις ενεμφανίσθησαν λόγω εκλογών, βεβαίως, βεβαίως.

    Ο γνωστός λαϊκισμός. Να κατέβω κι εγώ υποψήφιος καταγγέλλοντας όλες τις κυβερνήσεις απ’ το 1974 μέχρι σήμερα διότι δεν έχουν διώξει τους Τούρκους απ’ την Κύπρο, οι ξενόδουλες, οι πουλημένες! Κι αν αυτό δε φτάσει για να εκτινάξει τη δημοτικότητά μου, θα καταγγείλω όλες τις κυβερνήσεις απ’ το 1923 και μετά διότι αδιαφόρησαν για την απελευθέρωση της Πόλης και της Αγια-Σοφιάς, τα τσιράκια των Τούρκων, οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων! Θα με πάρει ο Δημαράς στο άρμα του, δεν θα με πάρει;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μα αφού σου λέω ότι τους απογράψανε χαρτί και καλαμάρι, με όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικά. Φτιάξανε ένα νέο αρχείο (σύνολο Γ), το οποίο μπορεί άνετα να σταλεί στο λογιστήριο προς αντικατάσταση του συνόλου Α. Και μετά με τη ησυχία τους να τα ξεμπερδέψουνε τα 40 000 αζήτητα. Μην τρελαθούμε κιόλας!

    Υ.Γ. ΚΕΠ είναι τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Και για να μην υπεραπλουστέυω, σαφώς και τα διάφορα επιδόματα λαμβάνονται από δίάφορα ταμεία, στα οποία πρέπει να τους πουν: παγώστε τα προνοιακά σας επιδόματα. Στο εξής θα δίνετε μόνο σ’αυτούς. Δηλαδή δεν είναι ένα το λογιστήριο, αλλά πολλά, όμως οι απογραφέντες είναι καταγεγραμμένοι ηλεκτρονικά και ανά ταμείο.
    Πόσο δύσκολο είναι να σταλούν με μείλ στο καθένα από αυτά.
    Άστα, μην τα ψάχνεις Λύκε. 40000 ψήφοι επί τουλάχιστον 2 αν υπολογίσουμε και ΄τους συγγενείς, είναι πολλές.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Φτιάξανε ένα νέο αρχείο (σύνολο Γ), το οποίο μπορεί άνετα να σταλεί στο λογιστήριο προς αντικατάσταση του συνόλου Α.

    Ναι, αλλά στο λογιστήριο μπορεί να μην ξέρουνε το σύνολο Α, αλλά ένα υπερσύνολο τού Α, έστω Δ, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα: κύριες συντάξεις, επιδόματα, επικουρικές, βοηθήματα κτλ. Αν ξέρουνε το Α στο λογιστήριο, τότε (θεωρητικά) δεν υπάρχει πρόβλημα. Η υποψία μου είναι ότι ξέρουνε το μέγεθος του Α καθώς και τα μέλη του Δ, όχι όμως τα μέλη του Α. Σ’ αυτήν την περίπτωση η θεία σου ανήκει σ’ ένα σύνολο Ε, το οποίο είναι κι αυτό υποσύνολο του Δ και του οποίου (του Ε) τα μέλη είναι γνωστά, γι’ αυτό και μπόρεσαν να βρουν ότι δεν είχε απογραφεί.

    Άστα, μην τα ψάχνεις Λύκε. 40000 ψήφοι επί τουλάχιστον 2 αν υπολογίσουμε και τους συγγενείς, είναι πολλές.

    Κι η δική σου ερμηνεία δεν στερείται βεβαίως λογικής. Θα καταφέρουν όμως ν’ ανεβούν τα σκαλιά του εκλογικού τμήματος; Μιλάμε για βαριές αναπηρίες. Θα τους στείλουν πρώτα για θεραπεία στη Βηθεσδά.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Εμένα αυτό που μου λές μου φαίνεται τελείως κουλό. Κανείς δεν παίρνει μη μηχανογραφημένο επίδομα. Και μηχανογράφηση σημάινει κωδικός είδους επιδόματος, τουλάχιστον στους μεγάλους φορείς.
    Ας πούμε, όλα τα μεγάλα ταμεία δίνουν επιδόματα αναπηρίας (συμπεριλαμβανομένου και του ΙΚΑ) που είναι όλα μηχανογραφημένα λεπτομερώς. Τουλάχιστον στα μεγάλα ταμεία μπορούν να το κάνουν αυτό. Όταν είναι να εισπράξουν μια χαρά ταχυδακτυλουργικά κάνουν.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Η υποψία μου είναι ότι ξέρουνε το μέγεθος του Α καθώς και τα μέλη του Δ, όχι όμως τα μέλη του Α»
    Ακόμα κι αν είναι έτσι, να κάτσουν να τα ξεσκαρτάρουν με βάση τους απογραφέντες οι τεμπέληδες! Να με προσλάβουν εμένα να τα ξεσκαρτάρω, που μπορώ να χωρίσω δυο γαιδάρων άχερα! Να βάλουν τους 150 000 που περισσέυουν αντί να ξύνονται να κάνουν διασταυρώσεις και ελέγχους. Σιγά το πράγμα.Α μα πια!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Εδώ γράφει:

    Η εν λόγω διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα πάρει δύο με τρεις εβδομάδες και οι λίστες μετά το υπουργείο Υγείας θα πάνε στους δήμους και εκεί η αρμόδια υπηρεσία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου.

    Οπότε είναι δηλαδή πολύ πιθανό οι «μαϊμού» δικαιούχοι, οι οποίοι είναι πάνω από 36.000 να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους ακόμα και στη επόμενη πληρωμή μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα από το υπουργείο και τους δήμους.

    Τα χρήματα που θα καταβληθούν είναι για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ σημειώνεται ότι αν και η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, οι διασταυρώσεις στοιχείων δεν έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο Υγείας.

    Γίνεται λοιπόν λόγος για «λίστες» και για «δήμους». Κάτι μου λέει ότι οι «λίστες» είναι τυπωμένες, άρα ο έλεγχος θα γίνεται με αντιπαραβολή τους με (χειρόγραφους ενδεχομένως) καταλόγους με το μάτι. Θα προχωρά σχετικά αργά, ώστε να μη γίνουν λάθη, θ’ ακολουθήσει επανέλεγχος μήπως έχει ξεχαστεί ή «ξεχαστεί» καμιά εγγραφή, πάνε οι τρεις βδομάδες.

    Εμένα αυτό που μου λές μου φαίνεται τελείως κουλό. Κανείς δεν παίρνει μη μηχανογραφημένο επίδομα. Και μηχανογράφηση σημάινει κωδικός είδους επιδόματος, τουλάχιστον στους μεγάλους φορείς.

    Κι εμένα αυτό που λέω κουλό μου φαίνεται. Δεν θα ‘πρεπε κανονικά να είναι τα επιδόματα μηχανογραφημένα; Μήπως είναι οι διάφορες βάσεις δεδομένων ασύμβατες η μία με την άλλη; Και γιατί πρέπει να πάνε οι λίστες στους δήμους; Οι δήμοι μοιράζουν τα επιδόματα;

    Απ’ την άλλη ο Υφ. Υγείας Μάρκος Μπόλαρης φαίνεται σοβαρό άτομο που κάνει καλή δουλειά στο υπουργείο. (Κάνε μια σύγκριση π.χ. με τον Βορίδη και τα ταξί). Δηλαδή δεν θα ‘βγαινε να πει μπροστά στην κάμερα ένα χοντρό ψέμα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Ολα αυτά είναι απολύτως εξωφρενικά, Λύκε.
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν λαμβάνει τίποτα από κανέναν δημόσιο φορέα χωρίς παραστατικό που να γράφει απάνω «σύνταξη» ‘ή «επίδομα» ή «αποζημίωση¨ εξ ου και γνώριζαν τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων. Το αν η αρχική λίστα ήταν χειρόγραφη δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρχε. Όμως και χειρόγραφη – σε μικρούς δήμους ή φορείς – είναι απολύτως ελέγξιμη. Ρώτα έναν οποιονδήποτε λογιστή να σου πει ότι έχει ξεσκαρτάρει πολύ χειρότερα μπερδέματα μέσα σε 2-3 μέρες, άντε και κανένα ξενύχτι.
    Τόσος κόσμος ξύνεται στις εφορίες, ας τον διοχέτευαν προς τα εκεί να κάνει καμιά δουλειά. Ο Μπόλαρης δεν λέει ψέμματα. Απλά ομολογεί το σουρεάλ θράσος του δημοσίου αλλά και την πλήρη ανικανότητα οποιουδήποτε ιθύνοντα να κάνει ένα «φου» και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Τόσο απλά. Γιατί για έναν επαγγελματία στον ιδιωτικό τομέα, αυτά τα πράγματα είναι αστεία.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Τι να πω, δίκιο έχεις.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Όσοι διακριβωμένα εισπράττουν παράνομα επιδόματα θα κληθούν να τα επιστρέψουν και όσοι συνέργησαν θα παραπεμφθούν αρμοδίως:

    Συνέντευξη Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα» στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

    Η αδυναμία ελέγχου το προηγούμενο διάστημα οφείλεται στην άρνηση 23 πρώην Νομαρχιακών υπηρεσιών από τις 53 να τηρήσουν τα στοιχεία σε πληροφοριακό σύστημα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πρώτον, όπως σου είπα, το ότι δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά κρατημένα στοιχεία δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Και σε χαρτί υγείας να τα έγραφαν, γιατί επαναλαμβάνω ότι σίγουρα κάπου τα έγραφαν, είναι ελέγξιμα. ‘Αμα θες να τα ελέγξεις.
    Και τι πάει να πει «η άρνηση των Νομαρχιών». Από εκεί μόνο να καταλάβεις τι γίνεται.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   «Μου αρέσει που το ίδιο κράτος που δεν καταφέρνει να διεκδικήσει αυτά που του έκλεψε η κυρα-Μαρίκα κι ο κυρ-Μπάμπης, θα διεκδικήσει λέει πολεμικές επανορθώσεις απ’ τη Γερμανία…»
   Ντουζ πουάν…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s