ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή και τα λοιπά. Αυτό που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους ηπειρωτικούς ευρωπαίους (με την παλιά έννοια, δηλαδή όλους τους Ευρωπαίους πλην των Βρετανών), όλους τους ηπειρωτικούς ευρωπαίους, όχι μόνο σε αυτούς που ανήκουν στα κράτη της νομισματικής ένωσης και ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στο ευρώ, τη δραχμή, το μάρκο, το φράγκο,το ρούβλι, το γιέν, το πέσο, το λατς κ.ο.κ. Χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις και λόγια, Κυρίες και Κύριοι, ιδού:

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΛΟΙΠΟΝ:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…..

 

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ SWAP ΕΙΝΑΙ ‘ΧΑΡΤΙΑ’…

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ‘NEW AGE’ ΦΤΑΙΕΙ…

 

ECONOMICS REVISITED….

 

KAI TΕΛΟΣ ΤΟ PIÈCE DE RÉSISTANCE’….  

Ah, Zen….

Τι θα μας έλεγε λοιπόν το άρθρο, αν υποθέταμε ότι εκφράζει τη γνώμη των Άγγλων στην πλειοψηφία τους, ή τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό:
1. Ότι το μόνο που “κατάλαβαν”  οι Άγγλοι από την κρίση του ευρώ είναι ότι το δικό τους νόμισμα έπεσε σε αξία. Τους διαφεύγει παντελώς το γεγονός ότι το νόμισμά τους έπεσε λόγω της δικής τους ύφεσης κι όχι λόγω της κρίσης του ευρώ, το οποίο με την Αγγλική οικονομία στη θέση της θα γινόταν αντιθέτως (και αντιστρόφως) φτηνότερο απέναντι στη λίρα.
2. Ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους Άγγλους  από την κρίση του ευρώ είναι το ότι, κατά τη γνώμη τους πάντα, οι αδελφές ευρωπαϊκές χώρες καθίστανται πλέον  ασύμφορες για να λιάσουν το ασπρουδερό κορμάκι τους οι Σούζαν και οι Τζέημς του μεγάλου αυτού έθνους.
3. Ότι ε ναι, τελικά, η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι (τουλάχιστον) ένα αστείο για τους Άγγλους. Όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά δεν περιμέναμε να το δούμε εκφρασμένο και τόσο κυνικοκωμικά.
4. Ότι για τους Βρετανούς, οι χώρες των υπόλοιπων ανθρώπων είναι προϊόντα, που διαφοροποιούνται μεταξύ τους κυρίως και πρωτίστως ως προς την οικονομικότητά τους σε σχέση με το μπάτζετ  των βρετανών τουριστών.
5. Ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.
Αλλά  εμείς δεν  είμαστε απλώς πολιτικά ορθοί, είμαστε και εξαιρετικά καλοί άνθρωποι και θα θεωρήσουμε ότι  άρθρο εκφράζει αποκλειστικά την προσωπική άποψη του αρθρογράφου, άντε και του αρχισυντάκτη και ότι το έθνος στο οποίο απευθύνεται δεν έχει στην πραγματικότητα τόσο ταπεινά κίνητρα, ούτε είναι τόσο ποταπά διακείμενο απέναντι σε μας τους κοντινένταλ μπράδερς.
Μάλιστα, οι Σούζαν και οι Τζέημς, μόλις διαβάσουν αυτό το άρθρο πάνω από το πλουσιοπάροχο English breakfast τους, θα χτυπήσουν το περιοδικό πάνω στο τραπέζι (τόσο – όσο, ίσα που να κουδουνίσουν λίγο τα φλιτζανάκια, σε συμφωνία με την πατροπαράδοτη βρετανική εγκράτεια), αναφωνώντας «Dash it!», θα σκουπίσουν εκνευρισμένοι τα χείλη τους στο λινό πετσετάκι και θα κατευθυνθούν στο πλησιέστερο κομπιούτερ προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους προς το περιοδικό σ’ ένα μείλ γεμάτο φλέγμα, χιούμορ και λεπτή ειρωνεία (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά).

 

Κλείνοντας και μια και μιλάμε για τουρισμό, να και μια αφίσα που είδα τοιχοκολημμένη στο SPACE TOURIST INFORMATION OFFICE.

 

Άντε τουντελού μας!

 
Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

23 Responses to ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Καλά, μην κάνεις έτσι. Αν των Βρετανών το ευρώ τους έρχεται ακριβό, λογικό είναι ν’ αναζητούν φθηνότερους τουριστικούς προορισμούς. Αν πιστεύουν ότι το Jersey είναι καλό υποκατάστατο του Λούβρου, ας πάνε εκεί.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Το ύφος είναι που με εκνευρίζει και η φιλοσοφία πίσω από τη στρατηγική, που δηλώνουν μια οπτική απέναντι στα πράγματα που συμπυκνώνεται στα 5 σημεία που αναλύω λεπτομερώς, αλλά που είπαμε είμαι καλός άνθρωπος και δεν τα πιστεύω. Εσύ;

   ‘Αν πιστεύουν ότι το Jersey είναι καλό υποκατάστατο του Λούβρου, ας πάνε εκεί.’
   Εξακτεμάν….
   Όσο για μας, ο Βρετανικός τουρισμός δεν είναι και αυτό που θα λέγαμε το καλύτερό μας.
   Κάποιος εργάτης του τουρισμού στη Μύκονο μου είπε ότι μία από τις φυλές που αφήνουν τα περισσότερα λεφτά στο νησί per capita απ’τις κρουαζιέρες (να μη σου πω Η φυλή) είναι οι Τούρκοι, believe it or not, διότι είναι καλοπερασάκηδες σαν κι εμάς.

   Υ.Γ. Πάντως η εικόνα των Σούζαν και των Τζέημς να κάθονται στη γωνία τρίβοντας τα χέρια τους και περιμένοντας να πάμε στη δραχμή προκειμένου να πληρώσουν το δίκλινο μπιρ παρά είναι από μόνο του ένας λόγος κι ένα ατράνταχτο επιχείρημα για να μην πάμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο παλιό νόμισμα. Δείξτο αυτό στην Αλέκα και σου λέω για ποτέ το στρίβει το παραμύθι.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    μια οπτική απέναντι στα πράγματα που συμπυκνώνεται στα 5 σημεία που αναλύω λεπτομερώς, αλλά που είπαμε είμαι καλός άνθρωπος και δεν τα πιστεύω. Εσύ;

    Βρίσκω τα 5 σημεία σου γεμάτα υπεργενικεύσεις. Κάποιοι Άγγλοι μπορεί να βλέπουν έτσι τα πράγματα. Όλοι όμως;

    Πάντως η εικόνα των Σούζαν και των Τζέημς να κάθονται στη γωνία τρίβοντας τα χέρια τους και περιμένοντας να πάμε στη δραχμή προκειμένου να πληρώσουν το δίκλινο μπιρ παρά είναι από μόνο του ένας λόγος κι ένα ατράνταχτο επιχείρημα για να μην πάμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο παλιό νόμισμα. Δείξτο αυτό στην Αλέκα και σου λέω για ποτέ το στρίβει το παραμύθι.

    Εντελώς εξαιρετική ιδέα! Ταιριάζει γάντι στην περηφάνια του Νεοέλληνα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Βρίσκω τα 5 σημεία σου γεμάτα υπεργενικεύσεις»

    Είπαμε, είμαι καλός άνθρωπος και τα θεωρώ κι εγώ υπεργενικεύσεις.
    Οι Άγγλοι λατρεύουν την ΕΕ και δεν ονειρεύονται μέρα – νύχτα τη διάλυσή της, όπως προστάζει η μαμά Αμέρικα.
    Έτσι η αρχισυντάκτρια θα πρέπει να απολυθεί πάραυτα.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Μα γιατί ν’ απολυθεί; Το ξυράφι του Occam μάς λέει πως χώσανε έναν δημοσιογράφο να διαφημίσει κάποιους ψιλοάγνωστους τουριστικούς προορισμούς. Κάθεται και σπάει το κεφάλι του να βρει έναν τρόπο να παρουσιάσει την Κροατία ως ελκυστικότερη απ’ την Ιταλία· και τελικά τον βρίσκει: οι Κροάτες δεν έχουν ευρώ. Με γεια του με χαρά του. Ας πάει στην Κροατία να περάσει καλά. Ένας γνωστός μου πήγε στην Κροατία με μια παρέα σχεδόν είκοσι ατόμων, νοικιάσανε ένα σκάφος και ταξιδεύανε από νησί σε νησί, που το γυρνούσανε μετά με το ποδήλατο. Πέρασε υπέροχα. Βέβαια η Κροατία δεν έχει ούτε Φλωρεντία ούτε Βενετία ούτε Ρώμη κτλ.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Στο χέρι μας είναι να διαλέξουμε μια ικανή κυβέρνηση στις 6 Μαΐου και να μην χρειαστούμε κάποιον τρόπο να βγούμε απ’ το ευρώ.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    μία από τις φυλές που αφήνουν τα περισσότερα λεφτά στο νησί per capita απ’τις κρουαζιέρες (να μη σου πω Η φυλή) είναι οι Τούρκοι, believe it or not, διότι είναι καλοπερασάκηδες σαν κι εμάς.

    Εκατοντάδες τουρκικά σχολεία για διακοπές στην βόρειο Ελλάδα.

    Περίπου 800 τουρκικά σχολεία έχουν προγραμματίσει εκδρομές.

    Μαζική εισροή τουρκικών σχολείων για διακοπές στην Ελλάδα προκαλεί η ενέργεια της Αθήνας να απαλλάξει από τη θεώρηση της βίζας τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Δεν έχω τίποτα με την Κροατία (για τηνοποία έχω ακούσει τα καλύτερα) , ούτε με τα άλλα μέρη. Ας πάνε σε όλα τα μέρη, έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος πρέπει να γυρίσει όλον τον πλανήτη (αλήθεια όμως, η Ιερσέη υπάρχει τελικά, φαίνεται δεν είναι αστικός μύθος, κοίτα να δεις 🙂 )
    Το άρθρο σαν ύφος και σαν ήθος είναι απαράδεκτο. Το περιοδικό είναι πρώτο σε κυκλοφορία στην κατηγορία του και οι Βρετανοί στο κάτω – κάτω είναι στην ΕΕ. Είναι σύμμαχοι. Φίλοι. Με το μέρος μας. Πως το λένε αλλιώς. Υποτίθεται ότι έχουν κι ένα λόγο παραπάνω για να ΜΗΝ περιμένουν τρίβοντας τα χέρια τους πότε θα καταρρεύσουμε για να βρουν αυτοί πιο φτηνά την ξαπλώστρα.
    Αλλά να και μια ακόμη Καππαδοκική παροιμία για να μαθαίνουμε όλοι: «μην ψάχνεις ορθρογραφία στον πισινό της Μυλωνούς». (Είναι το punch line από ολόκληρη παραβολή που δεν είναι σόκιν, απλά η Μυλωνού κάθισε πάνω σ’ ένα σακί αλεύρι και κάποιος ψάχνει αποδεικτικά στοιχεία στο αποτύπωμα που άφησε το αλεύρι στο φουστάνι της.)

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Άντε να δούμε πότε θα καταργηθεί η Βίζα και στους καημένους τους Ρώσσους, που βρίσκουν μαγευτική ακόμη και τη Λούτσα, αλλά εμείς τους κάνουμε βέβαια τη ζωή δύσκολη.

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Άσχετο: εδώ και κάτι ώρες και για 90 λεπτά ακόμη ο Στέφανος Μάνος δέχεται ερωτήσεις στο κανάλι Ekloges12 του Youtube. Ίσως να θες να τον ρωτήσεις κι εσύ, π.χ. για το μεταναστευτικό.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Είχα γράψει ερώτηση να στείλω, αλλά θέλει να γραφτώ και δεν θέλω κι άλλη εγγραφή.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Αν γραφτείς τώρα, θα μπορέσεις να κάνεις ερωτήσεις στον Καρατζαφέρη. Κάτι μου λέει ότι αργά ή γρήγορα θα γραφτείς. 🙂

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πραγματικά ο Καρατζαφέρης δεν μου δημιουργεί καμία απορία…

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ο Βενιζέλος μήπως;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Αξίζει να δει κανείς τη συνέντευξη του Καρατζαφέρη. Διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα. Προκειμένου να καταλάβει κανείς την ελληνική νοοτροπία, πρέπει να καταλάβει τον Καρατζαφέρη.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Την είδα τη συνέντευξη, όπως και αυτή του Μάνου. Δεν ξέρω τι εννοείς επικοινωνιακό χάρισμα, εξαρτάται από τον δέκτη της επικοινωνίας.
    Πάντως το γεγονός ότι σηκώνεται όρθιος σε κάποια φάση είναι σαφές ως προς το μήνυμα που θέλει να δώσει με τη γλώσσα του σώματος και είναι κλασσική intimidating τεχνική, δεν ξέρω αν είναι εσκεμμένη ή όχι. Πάντως το ΛΑΟΣ ήταν ένα buffer απέναντι στην πραγματικά σκληοπυρηνική, χωρίς καν προκάλυμμα ακροδεξιά που σηκώνει επικίνδυνα κεφάλι και ελπίζω οι ψηφοφόροι του να ξεχάσουν τις κολοτούμπες προκειμένου να κρατηθεί το φαινόμενο έξω απο τη Βουλή. Τι στο καλό. Μόνο στον Μπένι και στον Αντώνη τέτοιο συγχωροχάρτι;
    Όσο για τη Δράση, ο Μάνος καλά τα λέει ως συνήθως, αλλά βρίσκω λυπηρό ότι τα κόμματα που ανήκουν στον ίδιο χώρο δεν συσπειρώνονται (για τον Α ή Β λόγο) προκειμένου να αποκτήσουν ικανό ποσοστό. Ίδωμεν…

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Την είδα τη συνέντευξη, όπως και αυτή του Μάνου. Δεν ξέρω τι εννοείς επικοινωνιακό χάρισμα, εξαρτάται από τον δέκτη της επικοινωνίας.

    Εννοώ ότι καταφέρνει να γίνει συμπαθής απ’ την αρχή, π.χ. με την ιστορία του πενταμηνίτικου. Θα έκανε καλή παρέα.

    Και ξέρει να ξεγλιστρά. Π.χ., τον ρωτούν αν έχει βοήθεια στο σπίτι, δηλαδή αν απασχολεί μετανάστρια αυτός που είναι κατά των μεταναστών. Κι αμέσως τού κόβει και τονίζει ότι η Ρωσίδα είναι ορθόδοξη, δηλαδή δικός μας άνθρωπος, ψυχοκόρη μας. Βέβαια οι περισσότερες μετανάστριες από ορθόδοξες χώρες έρχονται, αλλά ο Καρατζαφέρης σε κάνει να νομίσεις ότι τη διάλεξε την κοπέλα να είναι ορθόδοξη.

    Τη γλώσσα του σώματος δεν την πρόσεξα, διότι τη συνέντευξη μάλλον την άκουσα παρά την είδα.

    Σχετικά με τη συνεργασία του Μάνου με Τζήμερο και Μπακογιάννη, το πράγμα κόλλησε στην επιμονή των δύο τελευταίων να ηγούνται του συνασπισμού.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Θα έκανε καλή παρέα.»
    Με ποιον; Αυτό είναι το ζήτημα. Με μένα πάντως όχι. Νομίζω η παρέα μεταξύ μας θα κατέληγε με τον έναν από τους δυο μας περιλουσμένο με τον καφέ του άλλου, ή με το φαγητό του ενός καπέλο στον άλλο.
    Εμένα ο Καρατζαφέρης πάντα αυτό μου κάνει: εκεί που λέει κάτι που αρχίζει να σου φαίνεται λογικό ή για το οποίο αρχίζεις να τον συμπαθείς, τσουπ, λέει κάτι άλλο που σου τα ανατρέπει όλα. Ας πούμε εκεί που βρίσκω συγκινητική την ιστορία με το βρέφος (μια και την αναφέρεις) μου το συνδέει όλο αυτό με την Ορθοδοξία και με χαλάει. Κι εγώ σε κολυμπήθρα Ορθόδοξη βαφτίστηκα, αλλά είμαι αρκετά evolved (δεν αυτοπαινεύομαι, δεν το θεωρώ και τρομερό επίτευγμα) ώστε να έχω συνειδητοποιήσει ότι, αν υπάρχει Θεός, δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ δογμάτων. Τα δόγματα, στη σωστή τους διάσταση, είναι τρόποι έκφρασης στην πίστη στον Θεό και τίποτ’ άλλο, αφού (σύμφωνα άλλωστε και με τα ίδια τα δόγματα) ο Θεός είναι για όλους. Το ότι ο Θεός έσωσε το γιο σου δεν σημαίνει ότι το έκανε επειδή είσαι Ορθόδοξος, ούτε ότι πρέπει να κάνεις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους με βάση το δόγμα. Η «βοήθεια στο σπίτι» θα ήταν ίση απέναντι στο Θεό ακόμα κι αν δεν ήταν Ορθόδοξη. Και ο Καρατζαφέρης δεν είναι αρκετά εξελιγμένος ως άνθρωπος ώστε να το καταλάβει αυτό και ως εκ τούτου λυπάμαι, αλλά με μένα δεν θα έκανε καθόλου καλή παρέα.
    Από εκεί και πέρα και σε όλα τα άλλα είναι έτσι, με την έννοια ότι προσπαθεί να καλύψει ακραίες πεποιθήσεις πίσω από φερετζέ «λογικής», μετριοπάθειας, τσαγιού και συμπάθειας. . Αλλά αυτός ο φερετζές πέφτει πολύ εύκολα και ως εκ τούτου το μπουγέλωμα δεν θα το γλιτώναμε ως παρεάκι.
    Και ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω σ’ αυτές τις παρατάξεις είναι πως στο καλό συμβιβάζεται η λατρεία με την Ορθοδοξία με αυτή με τον πολιτισμό των Αρχαίων Ημών, αφού κατά τα φαινόμενα η πρώτη κατέστρεψε τον δεύτερο σε μεγάλο βαθμό.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    “Θα έκανε καλή παρέα.”
    Με ποιον; Αυτό είναι το ζήτημα. Με μένα πάντως όχι. Νομίζω η παρέα μεταξύ μας θα κατέληγε με τον έναν από τους δυο μας περιλουσμένο με τον καφέ του άλλου, ή με το φαγητό του ενός καπέλο στον άλλο.

    Αν το γυρίζατε σε κάποιο σοβαρό θέμα, ναι. Λέμε να παίζετε κάνα ταβλάκι και να λέτε και καμιά ιστορία εκεί που παίζετε.

    Εμένα ο Καρατζαφέρης πάντα αυτό μου κάνει: εκεί που λέει κάτι που αρχίζει να σου φαίνεται λογικό ή για το οποίο αρχίζεις να τον συμπαθείς, τσουπ, λέει κάτι άλλο που σου τα ανατρέπει όλα.

    Από εκεί και πέρα και σε όλα τα άλλα είναι έτσι, με την έννοια ότι προσπαθεί να καλύψει ακραίες πεποιθήσεις πίσω από φερετζέ «λογικής», μετριοπάθειας, τσαγιού και συμπάθειας.

    Συμφωνώ.

    Και ένα άλλο πράγμα που δεν καταλαβαίνω σ’ αυτές τις παρατάξεις είναι πως στο καλό συμβιβάζεται η λατρεία με την Ορθοδοξία με αυτή με τον πολιτισμό των Αρχαίων Ημών, αφού κατά τα φαινόμενα η πρώτη κατέστρεψε τον δεύτερο σε μεγάλο βαθμό.

    🙂 Θες μήπως να καταλάβουν και πυρηνική Φυσική; Δεν βλέπουν την αντίφαση διότι αυτή ακριβώς είναι ο θεμέλιος λίθος του νεοελληνικού κράτους. Η αντίφαση είναι πανταχού παρούσα. (Μέχρι και σύνθημα αλησμόνητης επταετούς κυβερνήσεως είχε γίνει: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»). Επίσης δεν κατανοούν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι εθνική θρησκεία, αλλά υπερεθνική, πράγμα που ήξερε ήδη ο απόστολος Παύλος:

    οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

    (Εκτός κι αν η κουβέντα το φέρει στις οικιακές βοηθούς).

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Και μια και λέγαμε αλλού για σχολικά βιβλία ιστορίας, αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει κυρίως και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Να λέμε τα πράγματα στα παιδιά όπως είναι και όχι να πρέπει ως ενήλικας να ανακαλύπτεις ότι η Ακρόπολη που σου έλεγαν να λατρεύεις από τύχη σώθηκε (έτσι όπως σώθηκε) από τη μανία των πιστών της Χριστιανοσύνης που επίσης σου έλεγαν να λατρεύεις. Και σκέψου ότι εγώ ήμουν και κάπως ιντερνάσιοναλ παιδί, παρόλα αυτά τώρα μόλις που έχω αρχίσει να ανακαλύπτω την αληθηνή εικόνα της Ιστορίας κι ένα σοκ το παθαίνω.

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Συμφωνώ και επαυξάνω!

 3. Ο/Η alienellin λέει:

  Τουντελού σημαίνει Toodeloo, χαριτωμένος και χαρωπός βρετανικός αποχαιρετισμός, που εικάζω ότι προήλθε από τον ήχο που κάνει στ’ αυτιά των Αγγλων το «à tout à l’heure» των Γάλλων (ή τουλάχιστον τον ήχο που κάνει όταν προσπαθούν να το πουν Άγγλοι!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s