PAINT IT BLACK

«Αγνόησέ το και θα περάσει». Χώσε το κεφάλι σου βαθιά στην άμμο, στρίψε και τον τροφαντό σου πισινό στο πρόβλημα κι αυτό θα εξαφανιστεί. Αυτή ήταν η πολιτική της εξουσίας απέναντι στην  παράνομη μετανάστευση, σε πρώτο επίπεδο και στην πέραν από κάθε φαντασία εγκληματικότητα που αυτή δημιούργησε, σε δεύτερο. Ένα πρώτο επίπεδο που ισοδυναμεί με εισβολή ξένου στρατού κατοχής κι ένα δεύτερο που ισοδυναμεί με απώλειες και συνθήκες πολέμου. 

Όταν τα έλεγα αυτά οι αριστεροί με κατηγορούσαν για φασιστή  – les pauvres. Φασιστής, αυτός που μπορεί να διακρίνει τα όρια μεταξύ μετανάστευσης και εισβολής; I don’t think so. Απλά εγώ δεν έχωσα το κεφάλι στην άμμο. Απλά εγώ δεν νόμισα ότι είμαι στο απυρόβλητο, επειδή μένω σε πύργο στα Βόρεια προάστια ή / και διαθέτω δεκαεφτά σωματοφύλακες σε κάθε μου βήμα.    

«Αγνόησέ το και θα περάσει». Αλλά φυσικά, δεν πέρασε. Έγινε χειρότερο ακριβώς επειδή το αγνόησαν και δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό. Και άμεση συνέπεια αυτής της τακτικής ήταν να σηκώσει κεφάλι κάτι άλλο, εξίσου άσχημο, εξίσου σιχαμερό, εξίσου αποκρουστικό, εξίσου τρομακτικό. Ο ρατσισμός με τη φυσική του συνέχεια,  την άνοδο των νεοναζί.  Ο πραγματικός φασισμός, chers communistes. Θα σας έλεγα «φάτε τον στη μάπα» αν δυστυχώς, μαζί με εσάς, δεν τον έτρωγα στη μάπα κι εγώ.

Όσο η εγκληματικότητα κάλπαζε, όσο ο φόβος πάνω από την πόλη πύκνωνε τα μαύρα του σύννεφα, τόσο ανέβαινε η Χρυσή Αυγή. Και πως αντέδρασε η πολιτική εξουσία, αυτή τη φορά  μαζί με την εξουσία του τύπου, απέναντι στο φαινόμενο; Μα με τον ίδιο τρόπο που το γέννησε: με την πανηλίθια, τραγική μέθοδο του  «Αγνόησέ το και θα περάσει».

Ο τύπος, κοινωνική αποστολή του οποίου είναι η ενημέρωση, η εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, με ναυαρχίδα στις μέρες μας την τηλεόραση, χρήζει ειδικής αναφοράς. Έχει ιδιαίτερη ευθύνη. Γιατί υπάρχει ένα κόμμα.  Ένα κόμμα του 7% που όμως δεν υπήρχε πουθενά στους δέκτες μας, κανένας δεν είδε το πρόσωπό του,  κανένας δεν άκουσε το λόγο του. Ακόμα και χτες που τα αμείλικτα αποτελέσματα ανάγκασαν τους δημοσιογράφους σε αμήχανη αναφορά στο απαγορευμένο όνομα, δεν είδαμε καν τις δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος που δεν πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό, παρότι είδαμε τις αντίστοιχες αρχηγών κομμάτων που δεν μπήκαν καν στη Βουλή. Κάθε φορά που τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έβγαζαν μάτι, μεγαλονιουζκάστερς και πολιτικοί ψέλλιζαν γρήγορα – γρήγορα το όνομά της,  κοίταζαν με φευγαλέα, απλανή, ψιλοπανικόβλητα βλέμματα ο ένας τον άλλον,   ξερόβηχαν  και κουνιόντουσαν άβολα στις θέσεις τους, σαν φρακοφορεμένοι και τουαλετοφορεμένοι καλεσμένοι σε δεξίωση του πρέσβη, που ανάμεσά τους εισέβαλε ένα πρόστυχα ντυμένο φρικιό. «Κάνε πως δεν την βλέπεις! Κάνε πως δεν την βλέπεις!»

Αν δεν την βλέπεις, μπορεί και να εξαφανιστεί.

Χρειάστηκε να περάσουν από τις οθόνες μας κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου από ανταποκρίσεις του ξένου τύπου, την άλλη μέρα,  για να δούμε τους φουσκωτούς, τις σβάστικες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς. Να δούμε τι ψηφίσαμε. Ως λαός.

Είκοσι και ένας οπαδοί του ναζισμού στη βουλή. Εμετικό. Αυτό κρατάω εγώ από τις χτεσινές εκλογές. Μια μαύρη, κατάμαυρη μέρα γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο. Τίποτα άλλο δεν μ’ ενδιαφέρει: ούτε αν, σε αντίθεση με την ετυμηγορία της κάλπης, τα κόμματα δεν θα καταφέρουν να συνεργαστούν, ούτε αν θα βαρέσουμε κανόνι, ούτε αν θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ούτε καν αν θα πάρουμε μαζί μας στο βυθό ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εξαρτώμενες από αυτήν χώρες. Η φτώχεια, αντέχεται. Ακόμα και η ντροπή του  ιστορικού φταίχτη, όσο βαριά κι αν είναι, αντέχεται. Ο φασισμός στην εξουσία όχι.

Αγνοήστε τον για λίγο ακόμα, να δούμε που θα φτάσει.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

46 Responses to PAINT IT BLACK

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Η εντύπωσή μου είναι ότι Χρυσή Αυγή εμφανίζει άνοδο σ’ όλη τη χώρα, ακόμα και σε περιοχές χωρίς –πραγματική ή φανταστική– εισβολή κι εγκληματικότητα μεταναστών.

  Είναι μάλλον ψήφος ακραίας διαμαρτυρίας προς τα συμβατικά κόμματα – «Έτσι είστε; Πάρτε τώρα δυο ντουζίνες χρυσαυγίτες για καθημερινή παρέα επί τετραετία!».

  Στις χθεσινές εκλογές κέρδισε η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και ο αυταρχισμός. Πώς θα μπορούσε να μην έχει άνοδο η τομή των τριών συνόλων;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Ποια περιοχή ακριβώς έχει μείνει χωρίς μετανάστες; Καμία. Σαφώς και ένα μέρος, μάλλον σημαντικό, είναι ψήφος ακραίας διαμαρτυρίας, όμως το πάτημα, η μαγιά, το θεμέλιο, είναι ο φόβος. Στον Άγιο Παντελεήμονα παππούδες και γιαγιάδες πάιρνουν τηλέφωνο έναν χρυασαυγίτη για να τους συνοδεύσει στο ΑΤΜ.
   Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία γι’ αυτό που θέλω να πω, που είναι πως αν τα κανάλια μετέδιδαν τον πολιτικό λόγο και την εικόνα αυτού του κόμματος, πολύ λιγότερα χέρια θα έπιαναν το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.
   Ακόμα κι εγώ που τα γράφω αυτά, δεν είχα καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής παρά μόνο όταν μπήκα στο σάιτ τους και είδα, μεταξύ άλλων, τη μετεκλογική δήλωση. Μέρος της οποίας την έδειξαν σήμερα κάποια κανάλια, κόβοντας τους φουσκωτούς από δεξιά κι αριστερά.
   Έτσι όπως μεταχειρίζονται το θέμα, ο μηχανισμός λειτουργεί ως εξής: το άγνωστο κόμμα που δεν θέλει το κατεστημένο –> αυτό θα ψηφίσουμε.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Στον Άγιο Παντελεήμονα παππούδες και γιαγιάδες πάιρνουν τηλέφωνο έναν χρυασαυγίτη για να τους συνοδεύσει στο ΑΤΜ.

    Ωραία, αλλά γιατί να τους ψηφίσουνε; Δηλαδή άμα οι πρόσκοποι βοηθούν τις γιαγιάδες να περάσουν το δρόμο, θα τους ψηφίσουν οι γιαγιάδες για να μπουν στη Βουλή;

    αν τα κανάλια μετέδιδαν τον πολιτικό λόγο και την εικόνα αυτού του κόμματος, πολύ λιγότερα χέρια θα έπιαναν το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

    Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου· όσοι αηδίαζαν, άλλοι τόσοι θα γοητεύονταν. Η αποσιώπηση ενός πολιτικού σχηματισμού λειτουργεί εναντίον του· αν δεν τον ξέρεις, πώς θα ενταχθεί στις πιθανές επιλογές σου;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Ωραία, αλλά γιατί να τους ψηφίσουνε; »
    Γιατί τους προσφέρουν το μεγαλύτερο ρουσφέτι: την ασφάλειά τους. Πολύ καλύτερο ακόμα κι από το να διορίσουν το γιο σου στο Δήμο.
    (Πάντως καλή ιδέα να μπουν οι πρόσκοποι στη Βουλή)

    «Η αποσιώπηση ενός πολιτικού σχηματισμού λειτουργεί εναντίον του· αν δεν τον ξέρεις, πώς θα ενταχθεί στις πιθανές επιλογές σου;»
    Είπαμε, γιατί δίνει την εντύπωση ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους συστήματος.
    (Σάματις ξέρει κανείς τι ακριβώς ψηφίζει έτσι κι αλλιώς; 🙂 )

    Λύκε νομίζω ότι απουσιάζεις από την Ελλάδα πολύ καιρό.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    ΠΑΣΟΚ- ΝΔ σε θεραπεία-σοκ.
    Του Σ. Κούλογλου

    Η μεγαλύτερη πληγή που ανοίγουν τα αποτελέσματα είναι η είσοδος των νεοναζί στη Βουλή, που δεν έχει ως κύρια αιτία την δυσαρέσκεια για το μεταναστευτικό πρόβλημα και την εγκληματικότητα: η «Χρυσή Αυγή» κερδίζει τα υψηλότερα ποσοστά της όχι στον Αγιο Παντελεήμονα αλλά σε επαρχίες χωρίς προβλήματα με μετανάστες, γιατί την ψήφισαν πολίτες που ήθελαν να τιμωρήσουν, με ακραίο τρόπο, να καταστρέψουν το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Πρόκειται στη πραγματικότητα για μια «τρομοκρατική ενέργεια» από ένα κομμάτι αυτών που τον προηγούμενο χρόνο φώναζαν «να καεί, να καεί το το μπουρδέλο η Βουλή»: μόνο που αντί για βόμβα, επέλεξαν τα βλήματα…

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Είπαμε, γιατί δίνει την εντύπωση ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους συστήματος.

    Ακόμα κι αν δεν τους έχεις ακουστά; Αν δεν έχεις την παραμικρή (καλή ή παραμορφωμένη) εικόνα περί τίνος πρόκειται;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Γιατί τους προσφέρουν το μεγαλύτερο ρουσφέτι: την ασφάλειά τους. Πολύ καλύτερο ακόμα κι από το να διορίσουν το γιο σου στο Δήμο.

    Θα έπαυαν να τους προσφέρουν «προστασία» αν δεν τους ψήφιζαν;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Ο Κούλογλου λάθος τα λέει – εν μέρει. Στην Αττική και στη Β πειραιώς πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά η ΧΑ. Επίσης, δεν ξέρω για την Αργολίδα, ας πούμε, αλλά για την Κορινθία όπου πήρε νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα μετανάστευσης κι εγκληματικότητας. Το υπόλοιπο είναι αυτό που λέει, αλλά επαναλαμβάνω, όσο τα «διαπλεκόμενα ΜΜΕ’ τα κουκουλώνουν, τόσο πολλαπλασιάζονται από την έλλειψη αέρα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Ακόμα κι αν δεν τους έχεις ακουστά;»

    Ακριβώς επειδή τους έχεις μόνο ακουστά.

    «Αν δεν έχεις την παραμικρή (καλή ή παραμορφωμένη) εικόνα περί τίνος πρόκειται;»

    Ακριβώς επειδή έχεις πολύ μικρή εικόνα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «Θα έπαυαν να τους προσφέρουν «προστασία» αν δεν τους ψήφιζαν;»
    Θα κρατούσαν το γιο τους έξω από το Δημόσιο, αν δεν τους ψήφιζαν;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εικοσιτετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2009. Πες μου ειλικρινά: χειροτέρεψε τόοοσο πια η κατάσταση με τους μετανάστες μέσα σε δυόμισι χρόνια; Στο μεταναστευτικό ζήτημα ήταν που άλλαξαν τα δεδομένα δραματικά απ’ το 2009 μέχρι σήμερα ή μήπως σε κάτι άλλο;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Επίσης παρατήρησε πόσο λίγο αναφέρεται ο Μιχαλολιάκος στους μετανάστες στην περίφημη δήλωσή του «εγέρθουτου»: μισή γραμμή! Μέτρα και πόσο αναφέρεται:
    1) στα ΜΜΕ («φυλλάδες», «πορνοκάναλα»),
    2) στον Σαμαρά,
    3) στη νέα απόπειρα συγκυβέρνησης,
    4) στη «χούντα του Μνημονίου» και τους «προδότες»,
    5) στην αντίσταση ενάντια στην παγκόσμια συνωμοσία,
    6) στη νίκη ενάντια στη λασπολογία και τη συκοφαντία,
    7) στον αγώνα τους και στα «λεβεντόπαιδα».

    Τέλος ο Μανδραβέλης κοινοποιεί:

    Νέοι 18-34 ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ 16%, Χ.Α. 14% (ΝΔ 10%, ΠΑΣΟΚ 7%). 55&άνω ψήφισαν ΧΑ 3%. Κρίμα που δεν «κλείδωσαν τους γέρους» όπως έλέγαν κάποιοι— Paschos (@Mandravelis) May 7, 2012

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Το ποσοστό σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Δεν έχω μέτρο να μετρήσω το πόοοσο χειροτέρεψε η μετανάστευση. προσωπική μου αίσθηση πάντως είναι ότι, παρότι βέβαια το φαινόμενο χτίζεται σιγά-σιγά 20 χρόνια τώρα, η Αθήνα, για κάποιον λόγο, επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία περίπου 3 -4 χρόνια. Επίσης προσωπική μου γνώμη – την οποία δικαιολόγησα νομίζω όσο πιο αναλυτικά μπορούσα: η πλήρης ΑΔΡΑΝΕΙΑ της πολιτείας ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε έξαρση των φαινομένων του ρατσισμού, του φασισμού αλλά και της αυτοδικίας (δεν θέλει και πολύ φαντασία). Στρουθοκαμηλισμός, εκτός των πολλών άλλων,λέγεται η αδράνεια της πολιτείας. Ένας άλλου είδους στρουθοκαμηλισμός, αυτός της απόκρυψης της Χρυσής Αυγής, φυσάει αέρα πάνω στις φλόγες δημιουργώντας γύρω από το κόμμα την αίγλη του «εχθρού του κατεστημένου». Γι’ αυτό και δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι τη Χρυσή Αυγή ψήφισε πιο πολύ η νεολαία- για τον ίδιο λόγο που η τελευταία είναι πιο επιρρεπής και στα ναρκωτικά.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μου κάνει εντύπωση που ενώ σε άλλο σχόλιο τάχτηκες υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών δεν μπορείς να δεις αυτό που θέλω να πω εδώ.
    Επιπλέον η νεολάια δεν ξέρει καθόλου τι θα πει ναζί, δεν τους βλέπει κιόλας να τους καταλάβει…. Κανείς δεν τους βλέπει κιόλας, να τους καταλάβει. Αν τους έβλεπε, αν τους άκουγε, μεγάλο ποσοστό από αυτούς που τους ψήφισε δεν θα τους ψήφιζε. (Και οποσδήποτε όσοι δεν τους ψηφίσαμε, θα είχαμε ετοιμάσει τουλάχιστον τα υπογλώσσια και τα ξόρκια αποβραδίς )
    Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας, ας τον ονομάσουμε The Karajafurer element, εξαιτίας των κολοτουμπών του οποίου χάθηκε το buffer ΛΑΟΣ απέναντι σε πιο ακράια στοιχεία.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Αυτό πάλι το ότι ο Μιχαλολιάκος δεν αναφέρεται στους μετανάστες τι αποδεικνύει;
    Ποιους ακριβώς είχε πει ο Χίτλερ ότι θα έκανε σαπούνι στις από μπαλκονιού ομιλίες του; Κοίτα, πήγαινε στο σάιτ του κόμματος το οποίο φιλοξενεί το ευαγές WordPress και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Τα σχόλια είναι όμως, όπως καταλαβαίνεις, off. Τι είναι το εγέρθουτου; Το φώναξε στους φουσκωτούς του; Οι οποίοι κόπηκαν τεχνηέντως από το τηλεοπτικό κάδρο; Αέρα στη φωτιάαα….

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μανδραβέλης, Κούλογλου και λοιποί είναι, όπως κάθε μορφής εξουσία, αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Κι όσοι δεν είναι, το κεφάλι στην άμμο, το κεφάλι στην άμμο, το κεφάλι στην άμμο.
    Πήξαμε στο πίπουλο.
    Πραγματικά, που ζουν αυτοί; Άκου λέει «επαρχίες που δεν έχουν πρόβλημα». We are for the herrings to cry us, που λεν και στο χωριό μου.
    Ένας συγγενής στη λεβεντογέννα έχει ένα μικρό σπίτι στην πόλη, το οποίο δεν το κατοικεί και στο οποίο έκαναν κατάληψη πέρσι Πακιστανοί. Το εσωτερικό μαζι με τα έπιπλα καταστράφηκε τελείως, μέχρι που με τη βοήθεια της αστυνομίας τους έβγαλε. Σε κάποιες άλλες επαρχίες «χωρίς πρόβλημα» μαθαίνω ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο τυχεροί και ότι αναγκάζονται να επιστρατεύσουν τους χρυσαυγίτες για να κάνουν την ίδια δουλειά.
    Αντιλαμβάνομαι ότι από Γερμανίας είναι λίγο δύσκολο να τα καταλάβεις αυτά, αλλά από τα Παλαιά Φάληρα, ας πούμε, πως γίνεται;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Τι είναι το εγέρθουτου;

    Και μετά μου λες ότι εγώ μένω μακριά απ’ την Ελλάδα 🙂

    «Όλοι όρθιοι, μόλις μπει ο Μιχαλολιάκος»- (βίντεο)

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ποιους ακριβώς είχε πει ο Χίτλερ ότι θα έκανε σαπούνι στις από μπαλκονιού ομιλίες του;

    Μπορεί να μην είχε πει ότι θα τους κάνει σαπούνι, αλλά όλη την ώρα στρεφόταν εναντίον τους.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μα ακριβώς. Στην Ελλάδα μένω όπου η ΧΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Το εγέρθουτου σήμερα το δείχνουν στην τηλεόραση. Χτες έδειξαν μόνο ένα κομμάτι της δήλωσης άνευ φουσκωτών. Περιέργως και στο σάιτ της ΧΑ δεν περιλαμβάνεται το «Εγερθουτου»

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ξανά ο Κούλογλου: Η κατάρα της Γερμανίας

    Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, η είσοδος των νεοναζί στη Βουλή δεν έχει ως κύρια αιτία τη δυσαρέσκεια για το μεταναστευτικό πρόβλημα και την εγκληματικότητα: η Χρυσή Αυγή κερδίζει τα υψηλότερα ποσοστά της όχι στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά σε επαρχίες χωρίς προβλήματα με μετανάστες, γιατί την ψήφισαν πολίτες που ήθελαν να τιμωρήσουν με ακραίο τρόπο και να καταστρέψουν το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια «τρομοκρατική ενέργεια» από ένα κομμάτι των «αγανακτισμένων» στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, αυτών που τον προηγούμενο χρόνο φώναζαν «να καεί, να καεί το το μπουρδέλο η Βουλή».
    Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν γιατί εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, να προπηλακίσουν δηλαδή τους «300 διεφθαρμένους», το αναθέτουν σε μια ομάδα γνωστή για την προσήλωσή της όχι στη δημοκρατία αλλά στον ξυλοδαρμό.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Τώρα αυτό γιατί μου το έκανες; Ετοιμαζόμουν να ανεβάσω άλλο ποστ. Τώρα έχασα χρόνο γράφοντας αυτό ως ανώνυμος (γιατί βαριέμαι να εγγράφομαι).

    Ότι φταίει η Γερμανία για τον εμφύλιο, τη χούντα, την Κύπρο, τη δεξιά (;), το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ (ο οποίος απορρέει από τη δεξιά!) και όλα τα κακά της μοίρας μας 70 χρόνια τώρα, ας το δεχτώ, αν και με τη συλλογιστική σας, πρέπει να πάμε πολύ πιο πίσω και να καταλήξουμε στο ότι φταίει ο Θεός που έπλασε αυτά τα τσογλάνια, τον Αδάμ και την Εύα.
    Αλλά εν πάση, ας το δεχτώ.
    Αυτό το ότι η Χρυσή Αυγή δεν εκλέχτηκε από περιοχές που έχουν πρόβλημα από που το βγάλατε; Σε Αθήνα και Πειραιά πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά πείτε μου και ποια επαρχία δεν έχει πρόβλημα μετανάστευσης και απορρέουσας από αυτήν εγκληματικότητας; (Γιατί αυτή είναι η ουσία, η εγκληματικότητα)
    Στην Κορινθία (που πήρε μεγάλο ποσοστό) δεν υπάρχει πρόβλημα, ας πούμε;
    Ψήφος διαμαρτυρίας ναι, αλλά κυρίως διαμαρτυρία για το χάλι στο οποίο έχει πέσει η χώρα από πλευράς ασφάλειας.
    Αν τα μέσα όμως πρόβαλαν πριν τις εκλογές όπως έπρεπε το πρόσωπο του κόμματος αυτού, σε καμία περίπτωση δεν θα έπιανε τόσο ψηλά ποσοστά. Το καλύτερο το άκουσα χτες στην τηλεόραση: οι βρικόλακες στο φως της μέρας χάνουν τη δύναμή τους. Τα ΜΜΕ κρύβοντας της ΧΑ στο σκοτάδι την έλουσαν με αντικαθεστωτική αίγλη.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Έψαξα να σου βρω το απόσπασμα με τον Μιχαλολιάκο να φωνάζει στα ξένα κανάλια το βράδυ των εκλογών (μόνο αυτά τον πήραν το κατόπι και σήμερα ξύπνησαν και οι δικοί μας) : «All illiegal immigrants out of my country, out of my home!» αλλά το βρήκα μόνο στις σημερινές μεσημβρινές ειδήσεις του Αντ1 (καλά δεν έψαξα και πολύ). Μην τρελάθούμε, η ΧΑ τα έχει ΚΥΡΙΩΣ με τους μετανάστες. εξ ου και μάζεψε ψήφους διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Τσίπρας μάζεψε ψήφους διαμαρτυρίας για το μνημόνιο.
   Στο Μώλυ δημοσιεύονται φωτό από τους καινούργιους μας βουλευτές. Αν αντέχει το στομάχι σου πήγαινε δες τους.

 2. Παράθεμα: Το Μώλυ » PAINT IT BLACK, by alienellin

 3. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  [audio src="http://www.tovima.gr/files/1/2012/05/07/xrusi-augi-kasidiaris.mp3" /]

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Σήμερα η ΧΑ προβάλλεται από τα ΜΜΕ. Τι έγινε; Διαβάζουν το μπλογκ μου; Non. Βλέπουν τα ξένα ειδησεογραφικά που έχουν λυσσάξει με το θέμα. Ελπίζω τώρα οι Έλληνες να βλέπουν τι ψήφισαν. Το παράδειγμα της κυρίας που σου ανέφερα που θα ψήφιζε μεταξύ Τσίπρα και ΧΑ είναι πολύ χαρακτηριστικό. Είναι μια μεσοαστή νοικοκυρά 60 ετών που αν έβλεπε τον «Εγέρθουτου» θα ‘πεφτε κάτου (που θα λεγε κι ο Σαββόπουλος)

 4. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Επειδή λες ότι αν τα ΜΜΕ δόσουν βήμα στη ΧΑ, θα μάθει ο κόσμος με τι λουλούδια έχει να κάνει: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ο λόγος του Ηλία Κασιδιάρη είναι γοητευτικός, συγκροτημένος και πειστικότατος. Βάζω στοίχημα ότι πολλοί, πάμπολλοι τηλεθεατές σχημάτισαν την εικόνα ότι η ΧΑ είναι μια παρεξηγημένη και συκοφαντημένη πατριωτική οργάνωση, ένα σώμα αδιάφθορων, λεβέντηδων και ψυχωμένων Ελλήνων, με ξεκάθαρους στόχους, δουλεμένες κι εφικτές λύσεις και θέληση κι αποφασιστικότητα να φέρουν σε πέρας ό,τι υπόσχονται. Θέλει ενημέρωση που το 99,99% του λαού δεν διαθέτει και δεν θέλει να διαθέτει, για να εντοπίσει κανείς τα λογικά σφάλματα κι οι ανακρίβειες στον λόγο του Κασιδιάρη, όταν μάλιστα πολλές απ’ τις θέσεις του είναι κοινός τόπος στις καθημερινές κουβέντες της μισής τουλάχιστον Ελλάδας.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Τα λογικά σφάλματα κι οι ανακρίβειες είναι δέκα στον παρά στο λόγο κάθε πολιτικού. Οι φωτό με σβάστικες, ναζιστικούς χαιρετισμούς, χειροβομβίδες και τα ναζιστικά λογοτεχνικά πονήματα (!) όχι.
   Τα τεκμήρια είναι τόσα πολλά και για τόσο περισσότερο αποκρουστικές πράξεις (σύγκρινέ το ας πούμε με τον Τσοχατζόπουλο) που δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης.
   Ο εν λόγω έχει συγκροτημένο λόγο, αλλά τα συναισθήματά του είναι εντελώς ασυγκράτητα, βγαίνουν πολύ εύκολα στην επιφάνεια.
   Τέλος, όταν τα ΜΜΕ θέλουν να ρίξουν κάποιον το κάνουν πολύ εύκολα, και με πολύ λιγότερα πατήματα, οπότε τι συζητάμε in the first place….
   Εν πάση, νομίζω ανάλυσα την άποψή μου διεξοδικά και δεν έχω κάτι περισσότερο να πω. Πιστεύω ότι όσο συγκαλύπτεις το φαινόμενο, τόσο το τρέφεις και γνώμη δεν αλλάζω.
   Και μια και λέμε για αλλαγή γνώμης, η κυρία που ταλαντεύονταν ανάμεσα σε ΧΑ και Τσίπρα ψήφισε τελικά Δράση. Analyze this.

 5. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Και μια και λέμε για αλλαγή γνώμης, η κυρία που ταλαντεύονταν ανάμεσα σε ΧΑ και Τσίπρα ψήφισε τελικά Δράση. Analyze this.

  !!! Εκείνη πώς το εξήγησε;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Δεν ξέρω, από τρίτο το έμαθα, που του το είπε η κυρία.
   Πάντως ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, έχει πολλά προβλήματα και άκουσα αρκετές φορές να λένε ότι την τελική απόφαση την πήραν «πίσω από το παραβάν».

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Άκου πως το ερμηνεύω εγώ: η κυρία ήταν παραδοσιακή ψηφοφόρος ΝΔ. Το ότι ήθελε να ψηφίσει η Σ ή ΧΑ ήταν ενδεικτικό της διάθεσής της να δώσει ψήφο διαμαρτυρίας. Πολλοί δικομματικοί στην ηλικία της που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν με άλλη ψήφο, μέσα στο παραβάν δεν τους πήγε η καρδιά και τελικά ψήφισαν τα παλιά τους ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Μπορεί η συγκεκριμένη μέσα στο παραβάν να μην της πήγε το χέρι να ψηφίσει «κομμουνιστές» ή «κατοχικούς» και να είπε: «δεν ψηφίζω Μάνο που τον ξέρω από τα παλιά;»
    Η άλλη εξήγηση είναι να την έπεισε κάποιος τρίτος πριν το παραβάν ή να έμαθε ότι έχει κάποιο γνωστό στο ψηφοδέλτιο της Δράσης-πολλές φορές αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.

 6. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Το καμπανάκι από τους νέους
  Πάσχος Μανδραβέλης

  Σύμφωνα με την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων που έκανε ο κ. Γιάννης Μαυρής της Public Issue (Σκάι, 9.5.2012), το ποσοστό των νέων [18-35 ετών] που ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (14%) και πολύ κοντά στο ποσοστό εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (16%). Στο άλλο άκρο, δηλαδή στην ηλικία των 55 και άνω, οι «γέροντες» ψήφισαν δικομματικά (ΝΔ 31%, ΠΑΣΟΚ 23%), έδωσαν ένα υψηλό ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ (13%), αλλά στράφηκαν μακριά από το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής»: μόλις 3% το υπερψήφισαν.

  Παρά την κυριαρχία της αριστεράς στις τέχνες, τα γράμματα και τα πανεπιστήμια, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και η «Χρυσή Αυγή» κέρδισαν το ένα τέταρτο της νεολαίας (25%). Κι αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας καθώς οι παλιότεροι που έχουν τις μνήμες του φασισμού θα φεύγουν, ενώ αυτοί οι νέοι που ελαφρά τη καρδία ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» θα μετακινούνται συν τω χρόνω στα κέντρα λήψης —πολιτικών, επιχειρηματικών, κοινωνικών— αποφάσεων.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Επαναλαμβάνω ότι είναι απόλυτα λογικό να μην ψηφίζουν ναζί οι μεγάλοι και οι νέοι να γοητεύονται από το απαγορευμένο.
   Οι Ανεξάρτητες Έλληνες δεν είναι ναζιστές. Είναι το άκρο δεξιό κομμάτι της ΝΔ, αλλά ναζιστές δεν είναι.
   Κατά τα άλλα, ενημερώνω τον κο Μανδραβέλη ότι η φράση «Παρά την κυριαρχία της αριστεράς στις τέχνες, τα γράμματα και τα πανεπιστήμια» έχει δύο προβλήματα:
   Η κυριαρχία της αριστεράς στις τέχνες και τα γράμματα είναι κλυσματική: ο τομέας αυτός κυριαρχείται από μια κλίκα αριστερών που δεν αφήνουν κανέναν άλλον να μπει δεκαετίες τώρα. In fact, η πολιτικοποίηση σκότωσε τα γράμματα και τις τέχνες στην Ελλάδα, καθώς στρατευμένη λογοτεχνία αυτοακυρώνεται.
   Με τον ίδιο φασιστικό τρόπο η αριστερά «κυριαρχεί» στα πανεπιστήμια. Η κομματικοποίηση της εκπαίδευσης σκοτώνει (αν δεν έχει ήδη σκοτώσει) αργά και βασανιστικά και τα πανεπιστήμια. Απλά η αριστερά στα πανεπιστήμια είναι by far η πιο καταστροφική δύναμη, με τις ντουντούκες, τις καταλήψεις, την ύπόθαλψη αναρχικών κλπ.
   (FYI η αποχή και η νοθεία είναι τόσο μεγάλες στις φοιτητικές εκλογές, που είναι επιστημονικά αδύνατον να βγάλεις συμπέρασμα.)
   Στα πλαίσια αυτά, είναι απόλυτα λογικό η νεολαία να στρέφεται στο άλλο άκρο ως αντίδραση.
   Από τις εκλογές αυτές γενικά, ας μην βγάζουμε μεγάλα συμπεράσματα. Ήταν εκλογές διαμαρτυρίας και μεγάλης σύγχυσης.

 7. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  NewsIt.gr: Συνέντευξη Μιχαλολιάκου:

  «–Απευθυνόμενος στον Έλληνα ψηφοφόρο: τι είναι αυτό που θα λέγατε κοιτώντας τον στα μάτια στα επόμενα 30»;
  –Η ΧΑ είναι ένα κίνημα ελληνικό, εθνικιστικό, αγωνίζεται για μια νέα, διαφορετική Ελλάδα, ενάντια στα παλιοκόμματα, ή παλαιά κόμματα, να χρησιμοποιήσουμε και δημοτική, ας τα πούμε παλιοκόμματα εν τοιαύτη περιπτώσει, κι αν θέλουν να σταθούν στο πλευρό μας, θα τους τιμήσουμε, και δεν θα τους προδώσουμε, αλλιώς ας σαπίσουν μ’ αυτούς που εξέλεγαν αυτά τα 38 χρόνια, που καταπρόδωσαν την πατρίδα και λεηλάτησαν τον ελληνικό πλούτο».

  Για λαθρομετανάστες ούτε κουβέντα.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Άντε πάλι! Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Έχει μιλήσει αλλού και άλλωτε, μόνος σου μ ου έστειλες το λινκ! Και κυρίως, έχει χρησιμοποιήσει τους μπράβους του ως υποκατάστατο της Αστυνομίας, ιδιαίτερα δε, όπως μαθαίνω όλο και περισσότερο, στην ξεχασμένη έτσι κι αλλιώς επαρχία.
   (Το «ελληνικό και εθνικιστικό» τι σημαίνει άλλωστε;)

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Υ.Γ. Το δημοσίευσε η Lifo το σχόλιό μου!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Έχει μιλήσει αλλού και άλλωτε, μόνος σου μ ου έστειλες το λινκ!

    Όταν τον ρώτησαν επί του θέματος.

    Υ.Γ. Το δημοσίευσε η Lifo το σχόλιό μου!

    Εννοείς ότι δημοσίευσε ολόκληρη ανάρτησή σου; Μπράβο!!! (Ποιά όμως και πού;)

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Όταν φώναζε στους δρόμους τον είχαν ρωτήσει; Μα και εκτός αυτού του ενσταντανέ, τα έχει πει αλλού και οι νάρκες στα σύνορα της τουρκίας κτλ είναι παλιά ιστορία. ‘Οπως βέβαια οι ομάδες χρυσαυγιτών που δέρνουν μετανάστες είναι στις εφημερίδες τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα.
    Τεσπάν, άσκοπα συζητάμε.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Ποιά ανάρτησή μου παιδί μου; Το σχόλιο που σου έγραψα χτες το βράδυ ότι έστειλα ως ανώνυμος, στην «κατάρα της Γερμανίας» (σ.σ.ήμαρτον!)
    Αυτό: Ότι φταίει η Γερμανία για τον εμφύλιο, τη χούντα, την Κύπρο, τη δεξιά (;), το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ (ο οποίος απορρέει από τη δεξιά!) και όλα τα κακά της μοίρας μας 70 χρόνια τώρα, ας το δεχτώ, αν και με τη συλλογιστική σας, πρέπει να πάμε πολύ πιο πίσω και να καταλήξουμε στο ότι φταίει ο Θεός που έπλασε αυτά τα τσογλάνια, τον Αδάμ και την Εύα.
    Αλλά εν πάση, ας το δεχτώ.
    Αυτό το ότι η Χρυσή Αυγή δεν εκλέχτηκε από περιοχές που έχουν πρόβλημα από που το βγάλατε; Σε Αθήνα και Πειραιά πήρε από τα μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά πείτε μου και ποια επαρχία δεν έχει πρόβλημα μετανάστευσης και απορρέουσας από αυτήν εγκληματικότητας; (Γιατί αυτή είναι η ουσία, η εγκληματικότητα)
    Στην Κορινθία (που πήρε μεγάλο ποσοστό) δεν υπάρχει πρόβλημα, ας πούμε;
    Ψήφος διαμαρτυρίας ναι, αλλά κυρίως διαμαρτυρία για το χάλι στο οποίο έχει πέσει η χώρα από πλευράς ασφάλειας.
    Αν τα μέσα όμως πρόβαλαν πριν τις εκλογές όπως έπρεπε το πρόσωπο του κόμματος αυτού, σε καμία περίπτωση δεν θα έπιανε τόσο ψηλά ποσοστά. Το καλύτερο το άκουσα χτες στην τηλεόραση: οι βρικόλακες στο φως της μέρας χάνουν τη δύναμή τους. Τα ΜΜΕ κρύβοντας της ΧΑ στο σκοτάδι την έλουσαν με αντικαθεστωτική αίγλη.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Α, αυτό τώρα το είδα: λέει 38 και όχι 30 όπως οι περισσότεροι. Νοσταλγός του ροκενρόλ….

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Του «στρατιωτικού καθεστώτος» που ανατράπηκε μπαμπέσικα διότι είχε αρχίσει, λέει, τις έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο…

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Εντάξει, κατάλαβα, όπως κατάλαβα τι εννοούσες χθες όταν έγραφες: «Τώρα έχασα χρόνο γράφοντας αυτό ως ανώνυμος (γιατί βαριέμαι να εγγράφομαι).».

   Δώσε κι εσύ μια
   παραπομπή (δίνεται ως «permalink»)!

   Αλλά γιατί να μη σου το δημοσίευαν; Η εμπειρία μου στον ελληνικό ηλεκτρονικό τύπο λέει ότι το Lifo είναι το πιο φιλελεύθερο περιοδικό όσον αφορά το σχολιασμό: άμα δεν βρίζεις, το σχόλιό σου δημοσιεύεται. (Χειρότερα είναι τα Νέα. Για να δούμε αν θα δημοσιεύσουν το σχόλιό μου στο ρεπορτάζ για την αφή της φλόγας, όπου γράφω ότι η τελετή είναι έν’ απ’ τα κατάλοιπα του Τρίτου Ράιχ). Πάντως συμβαίνει συχνά το σχόλιο που έστειλες πρώτο να δημοσιευθεί τελευταίο κτλ.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Τι εννοείς ¨να δώσω μια παραπομπή’; Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
    Δεν έχει σχόλια το άρθρο στα Νέα ή πάλι εγώ δεν τα βλέπω;

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    «Παραπομπή» είναι αυτό που στα Ελληνικά το λέμε λινκ. Κοίτα άκρη δεξιά στο σχόλιό σου στη Lifo: θα δεις που γράφει «permalink». Αντίγραψε αυτήν την παραπομπή (λινκ). Είναι το λινκ που βγάζει κατευθείαν στο σχόλιό σου κι όχι γενικά στη δημοσίευση της Lifo.

    Πράγματι, δεν έχουν δημοσιευθεί σχόλια, αν και σε διαβεβαιώνω ότι τουλάχιστον ένα έχει υποβληθεί εδώ και πολλές ώρες. Φαίνεται η σύνδεση αφής και ναζισμού τούς χαλάει το κυριλέ, ειδικά τώρα που η ΧΑ είναι στη δημοσιότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s