ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

 Και κάτι άλλο κε Τσίπρα

Μιλάτε για απλή αναλογική. Επιτέλους, κάποιος μίλησε και γι’ αυτήν. Τα αποτελέσματα των εκλογών μας πετάνε κατάμουτρα την ανάγκη για ύπαρξη απλής αναλογικής. Όμως τα αποτελέσματα των εκλογών μας πετάνε κατάμουτρα και κάτι άλλο: τη θέληση του λαού για συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων και των φωνών. Ή (αν  δεν θέλετε να το δείτε  έτσι), την ανάγκη τουλάχιστον γι’ αυτή τη συνεργασία, εκ των πραγμάτων.

Η απλή αναλογική, λαμπρέ μου νέε, πολλαπλασιάζει την ανάγκη αυτή. Την  προϋποθέτει τη συνεργασία˙ την  επιβάλλει. Όποιος μιλάει για απλή αναλογική πρέπει από το να αποδέχεται τη συνεργασία μέχρι και να την επιζητά. Να καταλαβαίνει τουλάχιστον την ανάγκη της όπου αυτή εμφανίζεται. Όμως την  ανάγκη αυτή εσείς δεν την συμμερίζεστε ούτε στην πιο απλή, επιτακτική, σημερινή της μορφή.  Αντίθετα, τι κάνετε; Προσπαθείτε να πολώσετε το τοπίο, να φτιάξετε ένα αριστερό μέτωπο, αναγκαστική απόρροια του οποίου θα είναι η δημιουργία ενός αντίστοιχου ενιαίου δεξιού μετώπου. Δηλαδή τι θα γίνει πάλι, αγαπητά μου παιδιά; Θα ξαναοδηγηθούμε σε δικομματισμό.

Όχι πως οι άλλοι θέλουν να συνεργαστούν.  Δεν τους πάει αυτό το τοπίο. Δεν ξέρουν πως, άλλωστε. Θέλουν όλοι να χωριστούν πάλι  σε «εκείνους» και «εμείς», είναι πιο εύκολο έτσι. Τώρα έχουν χάσει τον μπούσουλα, είναι φανερό. Χειρότερα, κάνουν κι αυτοί σαν τον κο Τσίπρα, ότι θέλουν τάχα μου να συνεργαστούν, αλλά λίγο η ζέστη, λίγο οι οικογενειακές υποχρεώσεις, έχουν αφήσει και μια πλύση στη μέση, που να τρέχουμε τώρα μωρέ, άστο προς το παρόν και βλέπουμε. Ταυτόχρονα, προσπαθούν κι αυτοί να πετάξουν τεχνηέντως το μπαλάκι της ευθύνης των επαναληπτικών εκλογών στον διπλανό. Τουλάχιστον όμως δεν μιλάνε για απλή αναλογική. Ξέρουν ότι δεν το ‘χουν. Και οπωσδήποτε, ότι δεν το θέλουν.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

 1. Ο/Η qq λέει:

  Είναι περιττό να πω πόσο συμφωνώ. Μάλλον αυτοί που φώναζαν κάτω ο δικομματισμός, θα εννοούσαν, πάω ο (δικός τους) μονοκομματισμός. Όπως είπε ο Ν. Δήμου, γενικά σαν λαός και ειδικά στην αριστερά δεν ξέρουμε να συνδιαλεγόμαστε. Να συζητάμε και να ρίχνουμε νερό στο κρασί της απόλυτης αλήθειας.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Καλωσήρθες qq!
   Αυτό που ζητάει ο Τσίπρας απλή αναλογική είναι η υποκρισία στο μεγαλείο της.
   Αφού δεν συνεργάζεται τώρα, κανένας δεν συνεργάζεται, με το παρόν εκλογικό σύστημα, σκέψου τι έχει να γίνει με την απλή αναλογική. Η ο ποία όμως είναι το ιδανικότερο βέβαια. Τι θλιβερό να μην μας αξίζει το ιδανικότερο….

   • Ο/Η qq λέει:

    Ναι πράγματι. Ποιος είναι αυτός που είπε, πολιτική είναι να συνδυάζεις το ιδανικό με το εφικτό. Αυτή ήταν και η φιλοσοφία του τελευταίου εκλογικού νόμου. Σκέψου το μπόνους των 50 εδρών δεν υπάρχει, πάλι τίθεται η ερώτηση ποιος θα συνεργαστεί με ποιον να κάνει κυβέρνηση και να έχει πλειοψηφία των 126 εδρών. Κανείς δεν έχει πλειοψηφία, και κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί. Όπως είπες τόσο εύγλωττα, (όχι απλώς) “την  προϋποθέτει τη συνεργασία˙ την  επιβάλλει.”.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πάμε τώρα ξανά μανά για εκλογές να δούμε προκοπή (χαχαχαχα)…..
    Να δούμε αν θα συνεργαστούν σ’ ένα μήνα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s