ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ)

Ο παππούς μου – Θεός σ’χωρέστον –  πέθανε το 1993. Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν 103 ετών. Για μας. Για το επίσημο Κράτος θα ήταν 101. Βλέπετε, έφτασε στην Ελλάδα από την Καππαδοκία χωρίς χαρτιά. Ο υπεύθυνος στο σημείο υποδοχής των προσφύγων  δεν τον πίστεψε ότι ήταν γεννηθείς το 1909 (ήταν η εποχή που τα αγόρια έλεγαν ψέματα για να πάνε στο στρατό κι όχι για να τον αποφύγουν), του ανακοίνωσε ότι είναι γεννηθείς το 1911 και το θέμα τελείωσε. Από εκείνο το σημείο και μετά, θα ήταν για όσο ζούσε δύο χρόνια νεότερος. Για το Κράτος. Άρα και για το Υπουργείο Οικονομικών και την Εφορία, τα οποία ανήκουν στο Κράτος. Το κρατάμε αυτό και συνεχίζουμε.

Αφού πέθανε λοιπόν ο παππούς μου, τα παιδιά του προέβησαν σε όλα εκείνα τα θλιβερά γραφειοκρατικά καθήκοντα που ορίζει ο Νόμος, προκειμένου να πιστοποιηθεί ο θάνατος και να τακτοποιηθούν όλες οι επίσημες εκκρεμότητες. Μεταξύ των οποίων είναι και «η τελευταία δήλωση». Στις αρχές του 1994, λοιπόν, κατατέθηκε στην εφορία η Δήλωση Φόρου Εισοδήματος του παππού μου για το 1993, με όλες τις απαραίτητες επισημάνσεις, διατυπώσεις και απαιτήσεις του Νόμου. Επαναλαμβάνω:  με όλες τις απαραίτητες επισημάνσεις, διατυπώσεις και απαιτήσεις του Νόμου.

Από τότε έχουν περάσει γεμάτα 18 χρόνια. Θα περίμενε κανείς ότι ο παππούς μου ζει μόνο στο μυαλό και στην καρδιά των κοντινών του ανθρώπων. Σωστά;

Λάθος. Μια επιστολή που κατέφθασε στη διεύθυνση του σπιτιού του συχωρεμένου του παππού μου – το οποίο σπίτι έχει πουληθεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαπενταετία- αποδεικνύει ότι για το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και την Ελληνική Εφορία, ο παππούς μου ζει.

Έλληνες γρηγορείτε: Αν και σε πρώτη ανάγνωση, αυτό που σας προκαλεί ανησυχία / θυμό / θυμηδία   είναι ότι για το Κράτος ζει ένας αποθανών, η δεύτερη ανάγνωση αποκαλύπτει κάτι πολύ πιο υποχθόνιο. Διότι το θέμα δεν είναι ότι η προ (σχεδόν) εικοσαετίας γραφειοκρατική βάσανος πήγε στο γάμο του καραγκιόζη, το θέμα δεν είναι ότι η πιο διεφθαρμένη υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου (All Hail, Benny) είναι σε τέτοιο βαθμό ΚΑΙ ξυνόμενη, το θέμα δεν είναι ότι ο παππούς μου θεωρείται ζων,  αλλά το ότι θεωρείται ικανός προς εργασία στα 101 του! Τόσο καλά το νέο Συνταξιοδοτικό; Γιατί άντε και έγινε λάθος και δεν διαγράφηκε ποτέ το Α.Φ.Μ. του. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει ούτε την ημερομηνία γέννησης, ω ΑΔΕΔΥ –  ΑΔΕΔΥ (All Hail, Benny);

Βέβαια, αν προσέξει κανείς, θα δει ότι ο αποστολέας δεν έχει μπει καν στον κόπο να ρίξει μια ματιά ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ  όπου αναγράφεται φαρδύ πλατύ το εμφανώς αρσενικό ονοματεπώνυμο του παππού μου, αφού το γράμμα ξεκινά με την προσφώνηση «Κύριε/α». Ναι, ναι, το καταλαβαίνω ότι είναι μαζική επιστολή, όμως, κοίταξε να δεις βρε αδερφέ μου ένα περίεργο πράμα: εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλη την υφήλιο έχουν βρει τον τρόπο να στέλνουν μαζικές επιστολές με πολύ πιο ευγενικό, αλλά κυρίως, πιο αποτελεσματικό τρόπο (All Hail, Benny). Θα μπορούσαν ας πούμε να έχουν βάλει (στον κομπιούτερ ή στον υπάλληλο) κριτήρια εναρμονισμού του ονόματος με την προσφώνηση, ή να έχουν τοποθετήσει στο πρόγραμμα ένα απλό, λιτό ηλικιακό φίλτρο, που να θέτει πλαφόν έστω τα 100 χρόνια ζωής του φορολογούμενου βρε αδελφέ!

Θα είχε συν τοις άλλοις ενδιαφέρον να μάθουμε πόσο κόστισε η αποστολή  αυτής της μαζικής επιστολής σε νεκρούς και ζωντανούς, αφού απ’ ότι μαθαίνω έχει σταλεί και σε άλλους συχωρεμένους.

Αλλά εγώ παρόλα τα παραπάνω, αν είχα μπροστά μου τον υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για την αποστολή αυτού του γράμματος στον παππού μου, άλλο θα τον ρώταγα. Το εξής: «Στην Τρόικα σου το είπες;»  

Όταν δηλαδή τάζατε στους Τροϊκανούς έσοδα από φόρους, αυτά εννοούσατε; Έτσι θα το μειώσουμε το έλλειμμα; Έτσι θα τη βουλώσουμε τη Μαύρη Τρύπα; Αυτό ούτε για Plan B του Τσίπρα δεν το φανταζόμουνα! Δεν σας είπε ποτέ κανείς βρε ανεπρόκοποι ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες; Μνήσθητί μου!

Ο παππούς μου – ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει- ήταν ένας έξυπνος, εργατικός και τίμιος άνθρωπος, δούλεψε χωρίς διακοπή από πολύ μικρός μέχρι τα 72 του και  ποτέ δεν έκρυψε δεκάρα τσακιστή από την εφορία. Αντιπαρήλθε στη ζωή του φοβερές αντιξοότητες, πολύ περισσότερες από αυτές που περνάμε οι Έλληνες τώρα. Μια από αυτές ήταν και η αποστολή του στο Αλβανικό μέτωπο, ων ήδη παντρεμένος και πατέρας, από το οποίο γύρισε ξυπόλητος, καταπονημένος, λιπόσαρκος και γεμάτος ψείρες. Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα πολλά, αλλά ας αρκεστώ στο να πω ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα του πολύ περισσότερο απ’ ότι ο μέσος Έλλην σε μια ζωή. Είναι λοιπόν από θλιβερό, μέχρι ειρωνικό, μέχρι αστείο, μέχρι εξαιρετικά γελοίο, το να λαμβάνει είκοσι σχεδόν χρόνια μετά το θάνατό του μια τέτοια επιστολή. Γι’ αυτό σίγουρα θα υπάρχει κάποια ιστορία του Χότζα από αυτές που μας διηγιόταν ο παππούς όταν ήμασταν  παιδιά, που  να ταιριάζει. στην περίσταση.

Αν ήταν όμως στο χέρι μου θα έγραφα την παρακάτω επιστολή σε απάντηση του κυρ-Ανώνυμου – έχε – χάρη. (Χωρίς αγαπητέ, ευχαριστώ, παρακαλώ, μετά τιμής και γενικότερα σε αρμονία με το αγενές πνεύμα του υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών.)

ΑΡΣΕΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕΠΥΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΑΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ

 

 

ΑΛΙΕΝ ΕΛΛΗΝ ΧΕΝΤΟΥΚΟΥΑΡΤΕΡΣ

ΙΤΣ ΝΟ ΦΑΝ ΜΠΙΙΝΓΚ ΑΝ ΙΛΙΓΚΑΛ ΕΛΙΕΝ

ΓΚΡΑΟΥΝΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΟΥ ΜΕΗΤΖΟΡ ΤΟΜ

ΤΕΛΕΦΟΝ ΓΚΕΛΝΤΙ: 222-2222222

                                                         ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κύριε/α (αυτό επίτηδες για σπάσιμο!)

Σε συνέχεια της επιστολής σας της 24/5 του τρέχοντος όσον αφορά τον τέως επιτηδευματία –  φυσικό πρόσωπο με το ονοματεπώνυμο τάδε και το Α.Φ.Μ. δείνα, σάς γνωστοποιώ τα εξής:

Για τον τέως επιτηδευματία –  φυσικό πρόσωπο με το εν λόγω Α.Φ.Μ. έχει γίνει διακοπή εργασιών τόσο στο μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. όσο και στο μάταιο τούτο κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του.

Ο τέως επιτηδευματίας – φυσικό πρόσωπο δεν ασκεί πια τη δραστηριότητα του ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και καμία άλλη επίγεια δραστηριότητα γενικότερα.

Ο τέως επιτηδευματίας – φυσικό πρόσωπο πλήρωσε στο ακέραιο όσους φόρους και τέλη του επιβλήθηκαν μέχρι και για το Οικονομικό Έτος 1993, οπότε και του επιβλήθηκε όχι απλώς τέλος επιτηδεύματος, αλλά το Τέλος τελεία.

                                                   ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΓΕΣ ΕΤΟΥΤΟ ΜΑΗ ΜΗΝΑ

                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΩΣ

                                                                ΑΛΙΕΝ ΕΛΛΗΝ

Νομίζω ότι αυτό το γράμμα θα έγραφε αν μπορούσε κι ίδιος ο παππούς μου, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος χιούμορ και σίγουρα αν μας βλέπει από εκεί που είναι θα γελάει με την ψυχή του. Ελπίζω οι εφοριακοί υπάλληλοι που θα κληθούν να επιλύσουν το πρόβλημα  να μην κόψουν το δικό μας γέλιο μαχαίρι.  Διότι σε έναν άλλον πλανήτη, το δικό τους πρόβλημα, το οποίο φρόντισαν να μας κάνουν και δικό μας, θα επιλύονταν με ένα απλό τηλεφώνημα και μια επιστολή ειλικρινούς μετάνοιας (εκ μέρους τους!).  Κάτι μου λέει πως ο δρόμος σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν θα είναι εξίσου απλός, λογικός και σπαρμένος με ευγενικά ροδοπέταλα

Αλλά κι έτσι να είναι, ας κρατήσουμε το θετικό:  Έλληνες παρηγορηθείτε: Η Ελλάδα μπορεί να πεθάνει. Εσείς  ποτέ!

This entry was posted in taxisnietthisisoviet.gr and tagged , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ)

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Να σου προτείνω σχετική τέχνη, δυστυχώς χωρίς υπότιτλους; Αν και ο παππούς σου θα ήθελε να γελάσω, δεν μου βγαίνει. Απ’ την κρατική συμμορία δεν γλυτώνεις ούτε ζωντανός ούτε πεθαμένος μου φαίνεται. Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν ίχνος λογικής, η αντιμετώπισή τους θα ήταν εύκολη: αφού του επιβάλλεις φόρο κύριε/α κράτος, θεωρείς ότι είναι ζωντανός, σωστά; Άρα του χρωστάς συντάξεις είκοσι ετών.

  Κάπως έτσι θα είναι η 18η Ιουνίου, όποιο κόμμα και να βγει πρώτο. Ληστοκρατία. Να λες ευτυχώς που παππούς σου έχει πεθάνει.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Η ειρωνία είναι ότι αυτός είναι ο παππούς που κοιμάται στον τάφο για τον οποίον ζητείται απρόσμενο χαράτσι 1000 ευρώ!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Οι ζωντανοί είναι άραγε υποχρεωμένοι ν’ ασχοληθούν με την ειδοποίηση; Δεν μπορούν απλώς να την αγνοήσουν;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Tου τάφου όχι, αφού είναι ιδιοκτησία των ζωντανών! Αλλά μάλλον εννοείς αυτή με το τέλος επιτηδεύματος.
    Σύμφωνα λέει με την τάδε εγκύκλιο, αν δεν γίνουν οι απαράιτητες ενέργειες το τέλος θα επιβαρύνει τους κληρονόμους. Τώρα για να βρουν τους κληρονόμους, δεν θα΄βρουν και το πιστοποιητικό θανάτου από το 1993 κλπ; Λογικά όταν συνέβαινε αυτό οι κληρονόμοι θα απαλασσόντουσαν, αλλά ελληνικό δημόσιο είναι αυτό.
    Πάντως νομικά they haven’t got a leg to stand on και το μπουγιουρντί να έρθει σε μας γι’ αυτό σκέφτηκα κι εγώ να το αγνοήσουμε, αφού τυχαία την πήραμε κιόλας την ειδοποίηση, γιατί σε μας έτυχε στην ίδια πολυκατοικία να μένουν άλλοι συγγενείς. Σκέψου πόσα τέτοια θα χάθηκαν και θα έρθει το μπουγιουρντί κάποτε, αν έρθει, στους κληρονόμους.
    Θα πάμε πάντως μόνο και μόνο για να τους τρίψουμε το πιστοποιητικό θανάτου στην μούρη, γιατί λυπάμαι, αλλά αυτό τους αξίζει.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Χμ. Δύσκολη η γλώσσα του αλλά θα προσπαθήσω.
   Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, δεν ξέρω αν είναι βλακεία. Ούτε καν απλή ανικανότητα δεν ξέρω αν είναι. Μάλλον τεμπελιά. Ή συνδυασμός τεμπελιάς κι ανικανότητας. ‘Ή τέλος πάντων αυτό το συγκεκριμένο μείγμα αρνητικών ιδιοτήτων που που μόνο ως «δημοσιοϋπαλληλίκι» μπορεί να αποδωθεί σωστά.
   Ένα παράλληλο σύμπαν όπου το να μην κάνεις τη δουλειά σου σωστά έχει παγιωθεί ως θεσμός.

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  @alienellin:

  Σύμφωνα λέει με την τάδε εγκύκλιο, αν δεν γίνουν οι απαράιτητες ενέργειες το τέλος θα επιβαρύνει τους κληρονόμους. Τώρα για να βρουν τους κληρονόμους, δεν θα΄βρουν και το πιστοποιητικό θανάτου από το 1993 κλπ; Λογικά όταν συνέβαινε αυτό οι κληρονόμοι θα απαλασσόντουσαν, αλλά ελληνικό δημόσιο είναι αυτό.

  Αρκετά καλό για σενάριο της ελληνικής εκδοχής της ταινίας «La muerte de un burócrata»!

  Πριν πας στην εφορία δεν παίρνεις μαζί σου και καμιά spy pen;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Κάποιος μόλις μου είπε ότι στιες ειδήσεις είπαν ότι εστάλησαν από τη μεγάλη πρεμούρα τους και ‘μερικές δεκάδες’ λανθασμένες ειδοποιήσεις.
   Πόσο στοίχημα πας ότι στείλαν σε χιλιάδες πεθαμένους επιστολές τέτοιες;
   Μια τέτοια κάμερα που λες θα μας έσωνε. Να προβάλλονταν λέει και τα στιγμιότυπα στην τηλεόραση, θα γινόταν το τέλειο reality!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Όχι, δεν πάω στοίχημα, διότι θα το χάσω.

    Μια spy pen της προκοπής δεν είναι ακριβή: €70 στο Amazon. (Έχει και με €30, αλλά είναι ψεύτικη).

 3. Ο/Η Dimitris λέει:

  Ηρθε κ μένα στον πατέρα μου που έχει πεθάνει το 1998!!!!!Γνωρίζει κανεις ποια είναι η διαδιακασια ενημέρωσης του θανάτου στην εφορία?γιατί στην εφορια μου ζητάνε πιστοποιητικά θανάτου,οικογενειακής κατάστασης και απο το πρωτοδικείο οτι δεν υπάρχει διαθήκη…χρειάζονται όλα αυτα τα χαρτιά??

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Καλώς τον.
   Εμάς στην εφορία μας είπαν να ξαναπεράσουμε, διότι από αύριο θα έχουν βγάλει φόρμες συμπλήρωσης για το συγεκεκριμένο θέμα. Δηλαδή ξανά μανά να ξαναπάμε. Ευτυχώς δεν πήγα εγώ γιατί θα τους έβριζα! Γιατί δηλαδή πρέπει να ασχολούμαστε εμείς για λάθος δικό τους;
   Τα χαρτιά που λες μοιάζουν ότι είναι αυτά χρειάζονται μετά τον θάνατο και την υποβολή της τελευταίας φορολογικής δήλωσης, στη δική σας περίπτωση δηλαδή το 1999 λογικά έχουν γίνει οι παράπάνω διαδικασίες, οπότε κακώς τα ξαναζητάνε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αφού από το 1994 δεν ξαναέχει έρθει δήλωση εφορίας στη διεύθυνση του παππού μου, σημαίνει ότι έχει καταγραφεί στην εφορία ο θάνατός του. Πως στο καλό ξαναεμφανίζεται μετά απο τόσα χρόνια; Θα δω τι θα μας πουν πάλι στην εφορία και θα ενημερώσω.
   Τι να πω; Καλό κουράγιο και σε σας….

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Δεν είναι δυνατόν! Τα νεύρα μου. Διάβασε, φίλε Δημήτρη, τη συνέχεια της ιστορίας στο ποστ που θα δημοσιευτεί εντός ολίγου.

 4. Παράθεμα: ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ) | alienellin

 5. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Η εφορία ζητά λεφτά από…τον Νικόλα Άσιμο:

  Τον καλεί να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του

  Μέχρι τον πρόωρα χαμένο Νικόλα Άσιμο έφτασε η εφορία προκειμένου να εισπράξει οφειλές. Σύμφωνα με το «Ποντίκι» το υπουργείο Οικονομικών έστειλε ειδοποιητήριο στο δημιουργό να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του διότι «αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί οτι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος».

  Ο Νικόλας Άσιμος «διέκοψε» τις -κατά την εφορία- «εργασίες» του, δίνοντας τέλος στη ζωή του στις 17 Μαρτίου του 1988 αλλά, όπως σημειώνει και το «Ποντίκι» για τα «σαίνια της εφορίας είναι ζωντανός και πρέπει να τακτοποιήσει το φορολογικό μητρώο του».

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Η εφορία κυνηγάει τον Νικόλα Άσιμο:

   Ο διάσημος στιχουργός, συνθέτης, συγγρα­φέας και τραγουδιστής του ελληνικού ροκ […] ο οποίος έδωσε δραματικό τέλος στη ζωή του στις 17 Μαρτίου 1988, είναι για τα σαΐνια που κυνηγούν τους φοροφυγάδες ζωντανός και πρέπει να… τακτοποιήσει το φορολογικό μητρώο του! Αλλά αυτό μας πείραξε; Εδώ δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή με τους ζωντανούς, σου λέει ας αρπάξουμε ό,τι μπορούμε κι όποιον πάρει ο… χάρος.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Την είδηση την άκουσα στο ΣΚΑΙ, η οποία ελέχθη παρεμπιπτόντως, αφού ο γνωστός φοροτεχνικός είπε και για μια άλλη περίπτωση: όσοι ζουν μεν οι άνθρωποι αλλά διέκοψαν το ελέυθερό τους επάγγελμα πριν το 1998 (που έγινε το TAXIS NIET) μπορεί να έχουν επίσης πρόβλημα λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των αρχείων, νατιρελμαν.
    Άρα έχουμε και λέμε: 10 000 νεκροί + ; χιλιάδες άπό ελλιπή ενημέρωση= ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΑΣ;!

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Ελπίζω αν στους συγγενείς ζητηθεί να ξαναματαφέρουν τα χαρτιά να κάνουν αυτό που δεν έκανε η θεία μου: να ουρλιάξουν τόσο δυνατά που να κατεδαφιστεί το κτίριο, εν ανάγκη να πάρουν τη μολυβοθήκη από πάνω απ’ το γραφείο και να την πετάξουν με θετρική ένταση στο πάτωμα, κάτι που να αποτελεί δεδικασμένο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πόσες άραγε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στους οποίους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα. Ας βάλουν έναν από τους αργόμισθους να ξαναπεράσει τα πριν 1998 στοιχεία, στην τελική.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Εγώ πάλι σκέφτομαι τί καλά που θα ήταν αν υπήρχε ένας ιστότοπος για την ελληνική γραφειοκρατία. Να καταγγέλλοντ’ εκεί τέτοια προβλήματα και οι χιλιάδες παθόντες να μπορούν να ενωθούν. Να γράφει ο καθένας τη διαδικασία (τί χαρτιά του ζήτησαν, πώς τα βρήκε) που πέρασε, διευκολύνοντας τους επόμενους κτλ.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Και εγώ το έχω σκεφτεί αυτό. Νομίζω κάτι υπάρχει ήδη. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει ότι «τι να κάνουμε, αυτό είναι» κι έτσι διαιωνίζουμε τον κύκλο.
    Άμα ψάξεις κατά περίπτωση στο ινετρνετ για συγκεκριμένο προβλημα βρίσκεις χιλιάδες περιστατικά. Σε επόμενο ποστ που έχω ετοιμάσει θα δεις σχετικό άρθρο. Προς το παρόν το αφήνω γιατί οι εξελίξεις έιναι άλλες. Σκέφτηκα να καλέσω τον κόσμο να υποβάλλει τα παράπονα τέτοιου είδουςτου και να τα δημοσιεύω στο taxisnietthisisoviet, κατηγορία που ξεκίνησα για να καταγράφω τα προσωπικά τέτοια περιστατικά. Αλλά ξέρεις κάτι βρε Λύκε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κανει το κράτος ΕΠΙΣΗΜΑ για να μπορέσει να συμμαζευτεί. Αλλιώς από το ίντερνετ, όπου δεν μπορείς να ελέγχεις ποιος σου λέει τι μπορείς να οδηγηθείς σε άλλες καταστάσεις

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Αν το κάνει το κράτος επίσημα, ζήτω που καήκαμε. Θέλει ιδιωτική πρωτοβουλία το πράγμα!

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ το κομμάτι των μηνύσεων. Αν δεις και στη Lifo γράφω στο σχόλιο και σχετικά. (Ευχαριστώ για τις παραπομπές!)
    Όχι να γίνουμε σαν τους Αμερικάνους που μηνύουν συνεχώς το δημόσιο και τους δήμους, αλλά εδώ είμαστε στο άλλο άκρο. Έπεσες σε λακκούβα και διέλυσες τη ζάντα; Κάνε μήνυση στο Δήμο. Βέβαια μόνος σου είναι δύσκολο, αλλά σε περιπτώσεις σαν κι αυτές εδώ που αφορούν πολλούς πρέπει να πηγαίνει ο κόσμος στο συνήγορο.
    Αν γίνεται αυτό συνέχεια και εντατικά, κάποτε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Το κομμάτι των μηνύσεων χάνει για δύο λόγους:
    1) η απόδοση δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι αφάνταστα αργή·
    2) όπως είχε γράψει ο συνιστολόγος Λευκαδίτης

    τό άρθρο 2 τού κωδικα πολιτικής δικονομίας άπαγορεύει κάθε έπέμβαση τών πολιτικών δικαστηρίων στίς ύποθέσεις τής διοικήσεως ! πράγμα πού σημαίνει ότι όποιαδήποτε αύθαιρεσία ή άπάτη είς βάρος τού πολίτη άποτελεί διοικητική διαφορά !

    Άρθρο 2. Δικαιοδοσία πολιτικών δικαστηρίων.
    Τα πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται να επεμβαίνουν σε διοικητικές διαφορές ή υποθέσεις που υπάγονται σε διοικητικά δικαστήρια ή αρχές […]

 6. Ο/Η alienellin λέει:

  Αυτό είναι κυριολεκτικά άνω ποταμών! Δεν το ήξερα. Πάντως ο συνήγορος του πολίτη θα πάει δικαστικά με τους ανέργους που καλούνται να πληρώσουν φόρο με βάση μόνο τα τεκμήρια, σαν εμένα. Πως θα γίνει αυτό; Όταν έχω χρόνο θα το ψαξω λίγο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s