ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ)

Περάσαμε σε νέα κατηγορία:

Taxisnietthisissoviet.gr

(τσεκάρετε την επικεφαλίδα του blog)

———————————————————————

Εντάξει, το ξέρω ότι δεν είναι όλοι οι εφοριακοί  έτσι όπως θα τους κατηγορήσω, αλλά σίγουρα είναι η πλειοψηφία. Έχω τόσα νεύρα, που πολύ θα ήθελα να εισβάλλω στο γραφείο του διευθυντή συγκεκριμένης εφορίας και να τον αρχίσω στα χαστούκια, αλλά η δική μου ηθική, αγαπητοί εφοριακοί, δεν το επιτρέπει. Αν’ αυτού, σας απευθύνω το παρακάτω κι αν αισθάνεστε ότι σας αφορά κι ακόμα περισσότερο, σας θίγει, κάντε μου μήνυση.

To whom it may concern, λοιπόν:

Εφοριακοί είστε για τα μπάζα. Αν και είναι πολύ δελεαστικό, θα σας έλεγα ηλίθιους, αλλά δεν είστε ηλίθιοι. Εξάλλου η ηλιθιότητα είναι πλήρως συγχωρητέα. Εσείς είστε κάτι το επιλέξιμο κι άρα πλήρως ασυγχώρητο. Είστε το κατώτερο είδος του ανθρώπου: αυτού που δεν έχει ηθική. Είστε φαύλοι. Οι αμοιβάδες έχουν υψηλότερο δείκτη ηθικής από εσάς. So sue me. Κάντε μου μήνυση. Πολύ θα ήθελα να σας δω να εξηγείτε στο δικαστήριο το γιατί η δική σας ανικανότητα να ενημερώσετε τα αρχεία σωστά πρέπει να μεταφραστεί σε δική μας ταλαιπωρία. Στο δικαστήριο, αυτή η εξήγηση. Γιατί στην κοινωνία και στον Θεό θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί εγώ κι άλλοι 1.199.199 δεν έχουμε δουλειά κι εσείς έχετε.

Σε συνέχεια λοιπόν της ιστορίας ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ),
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ –  THE SAGA CONTINUES:

Step 1- Πρώτη επίσκεψη στην εφορία από Θείο. Αποτέλεσμα: «περάστε από αύριο, που θα έχουμε βγάλει ειδική φόρμα προς συμπλήρωση.»

Step 2- Επόμενη Δευτέρα (διότι το «από αύριο» στις δημόσιες υπηρεσίες θέλει ένα τράτο, όσο να πεις). Δεύτερη επίσκεψη στην εφορία από Θεία (Θείος έχει περάσει ήδη δύο εγκεφαλικά και η Θεία αποφάσισε να αποτρέψει άλλο ένα). Νούμερο προτεραιότητας 805 (χωρίς περαιτέρω λόγια). Υπάλληλος δεν έχει φόρμα. Σενάριο φόρμας στα σκουπίδια (θα ήταν πολύ εύκολο και ο πολίτης δεν θα βασανίζονταν αρκετά-πάει όλη η πλάκα του θέματος, έτσι δεν είναι χαιρέκακοι εφοριακοί;) Υπάλληλος λέει: πρέπει να μας φέρετε χαρτί ότι έχετε κάνει όλα τα απαραίτητα, αλλιώς θα μας φέρετε (σ.σ. ξανά – μανά) τη ντάνα από τα χαρτιά (βλ. σχόλιο Δημήτρη) (εννοεί αυτή που του είχαμε φέρει πριν 20 χρόνια).

Step 3- Θεία πάει στον Διευθυντή. Τα αρχεία τους, λέει, έχουν πλήρη στοιχεία από το 1998 και μετά. Τα μόνα στοιχεία που έχουν  για πριν το 1998 είναι: όνομα, διεύθυνση και ότι ήταν ελεύθερος επαγγελματίας (κανάλια τρεχάτε: τι μερικές δεκάδες που λέγατε στις ειδήσεις σας, αυτοί έχουν στείλει σε όλους τους πεθαμένους πριν το 1998 ελεύθερους επαγγελματίες!) Το πιστοποιητικό θανάτου που έχει στα χέρια της η Θεία δεν φτάνει. Θεία φεύγει χωρίς να στραγγαλίσει τον Διευθυντή. Θεία αγία.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ 1.000.000% ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ 10.000.000% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΣΤΑΤ

 

  

Ακούτε λοιπόν εφοριακοί προσεκτικά για να τελειώνουμε:

Όλα τα απαραίτητα γραφειοκρατικά έγιναν μετ’ απολύτου βεβαιότητος το 1994. Έκτοτε, εξάλλου, δεν έχει έρθει ποτέ κανενός είδους χαρτί από την εφορία στην παλιά διεύθυνση του παππού μου (στην οποία έχουμε πρόσβαση σε όλη την αλληλογραφία που έφτανε κατά καιρούς στο όνομά του), ούτε βέβαια, δήλωση προς συμπλήρωση. Έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς, έχει πουληθεί το σπίτι με τη διεύθυνση που έχει η εφορία (επειδή έχει πουληθεί σε συγγενείς, από καθαρή τύχη η ειδοποίηση για το ΤΕ έφτασε σε εμάς – σκεφτείτε πόσες τέτοιες ειδοποιήσεις έχουν χαθεί στην ταχυδρομική διαδικασία), και έχουν πληρωθεί βέβαια στο ακέραιο όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα παραπάνω. Είναι προφανές ότι η μεταγραφή των στοιχείων από τα παλιά μητρώα στα καινούργια ήταν ελλιπής, εξάλλου ούτε καν ημερομηνία γέννησης δεν έχουν στα χαρτιά τους, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που φορολογούνταν για πάνω από μισό αιώνα να μην έχει καταγεγραμμένη την ημερομηνία γέννησής του κάπου στην εφορία;

Επειδή λοιπόν εσείς βρε ανίκανοι υπάνθρωποι του κερατά δεν μεταγράψατε τα στοιχεία,  θα τρέχουμε εμείς να σας τρώμε στη μάπα και να κυνηγάμε χαρτούρες ad infinitum; Επειδή εσείς έχετε τα νεύρα σας γιατί κοπήκανε τα επιδόματα και τα πολλά μπαξίσια, νομίζετε ότι θα βγάλετε τα σιχαμερά απωθημένα σας πάνω μας; Και ποιος μας λέει στο κάτω-κάτω ότι και να σας φέρουμε τη βεβαίωση ότι κάναμε πριν 20 χρόνια τις απαραίτητες διαδικασίες (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα, που και να υπάρχει και να μην υπάρχει, βρε δεν – βρίσκω – λόγια – να –σας – αποκαλέσω, αν εσείς μπαίνατε στον κόπο να τσεκάρετε τώρα τα αρχεία ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΛΑΘΟΣ, δεν θα χρειάζονταν καν να το ζητήσετε αυτό το χαρτί) ή να φέρουμε εκ νέου όλη την αρχική χαρτούρα, εσείς δεν θα τα κάνετε πάλι σαν τα σιχαμερά μούτρα σας;

Πως; Γιατί σας βρίζω τόσο άσχημα; Δεν είσαστε κακοί άνθρωποι; Τότε είσαστε μειωμένης αντίληψης, πράγμα που είπαμε, συγχωρείται. Διαλέξτε τι είστε: συγχωρητέοι ή ασυγχώρητοι. Γιατί ο παππούς μου ‘συχωρέθηκε’ με την άλλη, τη  γενική, οριστική κι αμετάκλητη έννοια. Σταματήστε λοιπόν να τον προσβάλετε. Είναι κι αυτό μηνύσιμο, ξέρετε.

Advertisements
This entry was posted in taxisnietthisisoviet.gr and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ)

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Μπας και το πιστοποιητικό θανάτου πλαστογραφείται σχετικά εύκολα;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Με αυτή τη λογική όλα τα πιστοποιητικά μπορεί να πλαστογραφούνται εύκολα. Αν και το συγκεκριμένο δεν νομίζω, το Ληξιαρχείο είναι από τα ζόρικα. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το λάθος είναι δικό τους, αφού δεν σου κάνει εντύπωση ότι στα στοιχεία δεν έχει ημερομηνία γέννησης, αλλά και τίποτ’ άλλο εκτός από όνομα και διεύθυνση; (Ημερομηνία υποβολής τελευταίας δήλωσης, ίσως;) Επομένως, το σωστό είναινα ρίξουν μια ματιά (ή όσες ματιές χρειάζεται δεν με ενδιαφέρει IT SHOULDN’T BE OUR PROBLEM) στο αρχείο τους και να ξεκαθαρίζει η υπόθεση, αντί να τρέχουμε εμείς να ΞΑΝΑ φέρνουμε ένα σωρό χαρτιά. Κανονικά αυτό το γράμμα δεν θα μας έφτανε και καθόλου, οπότε για να φορολογήσουν τους κληρονόμους, μια χαρά θα βρίσκαν όλα τα στοιχεία τσάκα τσάκα -αυτά δηλαδή που τους ενδιέφεραν και που είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν, δηάδή κατιόντες κτλ.
   Στο είπα εξαρχής ότι με τα περιστατικά που αναδύονται στη δημοσιότητα, αποκλείεται οι περιπτώσεις να είναι μόνο «μερικές δεκάδες» Αυτοί έχουν φορολογήσει όλους τους πεθαμένους και να μου το θυμηθείς. Γενικά δηλαδή, ποιος ξέρει τι κονδύλια έδειξαν στην Τρόικα και πως έχουν υπολογίσει τα κουκιά… Υποψιιάζομαι ότι αυτό είναι ένα μικρό δείγμα. Άκου εκεί «τα αρχεία μας δεν είναι πλήρως ενημερωμένα για τα πριν το 1998» !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s