ΩΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οφείλω να ομολογήσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που καταλήγουν στο blog μου μέσω Αναζήτησης, ψάχνουν να επιλύσουν κάποιο δημοσιοϋπηρεσιακό γρίφο.  Ας πούμε οι άνθρωποι ψάχνουν σχετικά με κάποιο πρόβλημα που έχουν με την εφορία και καταλήγουν σε μπουγαδοκόφινα με λεκάνες τουαλέτας :mrgreen: .  Άραγε το Google να δίνει στατιστικές για το που κατατάσσονται οι αναζητήσεις αυτού του είδους στην κλίμακα συχνότητας γκουγκλαρίσματος πάρντον μάι φρέντς;

Όχι χωρίς κάποια έκπληξη, διαπίστωσα ότι τα πρωτεία στην οποιαδήποτε Αναζήτηση που καταλήγει στο site  μου κατέχουν οι χαμένες επιστολές των  ΕΛΤΑ! Φαίνεται ότι δεν είμαι μόνος σ’ αυτόν τον πλανήτη που παλεύει με τις αποκρυφιστικές  δυνάμεις αυτού του ευαγούς δημόσιου οργανισμού. Πολύς κόσμος ψάχνει με αγωνία τη μαύρη τρύπα στην οποία καταλήγει η αλληλογραφία του. Το μυστήριο τούτον είναι τόσο μέγα, που στα φιλοσοφικά ερωτήματα των παιδιών, μαζί με το «Που είναι αυτός ο Παράδεισος που πήγε η γιαγιά;» θα πρέπει να προστεθεί το «Που πάνε οι επιστολές όταν χάνονται μαμά;»

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των φιλοσοφικών αναζητήσεων παραθέτω και την παρακάτω χαριτωμένη ιστορία γιατί, όπως μαντέψατε, το μπέρδεμά μου με τα ΕΛΤΑ συνεχίζεται και συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Για κάποιο λόγο η πολυκατοικία μας είναι μαγνήτης αγνώστων παραληπτών. Τόσο αγνώστων, που ακόμα και οι αρχαιότεροι της πολυκατοικίας δεν θυμούνται να τους έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους. Εκτός από έναν. Ο οποίος όμως σίγουρα δεν έμεινε  ποτέ εδώ. Κι όμως το όνομα αυτού του ενός αναγραφόταν φαρδιά πλατιά πάνω  σε  μια επιστολή που μας ήρθε κάποτε: «Κυριάκος Μητσοτάκης», έγραφε, από κάτω  «Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» και ακόμα πιο κάτω είχε  τη δική μας διεύθυνση, ολόσωστη, αν και μίλια μακριά από το Υπουργείο.

Εντάξει. Λάθη γίνονται.

 

Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι εντατικά με το ζήτημα, αφού έχω αναλάβει το ρόλο της ρίψης της αλληλογραφίας στα γραμματοκιβώτια –ο ταχυδρόμος την αφήνει πάκο σ’ ένα κουτί – έχω σημειώσει άπειρες επιστολές με την ένδειξη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Επιστολές που έχουν αποδεδειγμένα παραδοθεί στον ταχυδρόμο ή έχουν τοποθετηθεί από εμάς στο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ. Μία, δύο, τρεις φορές, τέσσερις, όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες φορές χρειάζεται να σημειώσω σε επιστολή με τον ίδιο παραλήπτη ότι αυτός είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Πάντως το σημειώνω, όσες φορές χρειαστεί. Ωραίο σύστημα ε;

Ε, λοιπόν, δε δουλεύει. Όχι τόσο καλά. Γράμματα από την ίδια εταιρία / δημόσιο οργανισμό / τράπεζα και με τον ίδιο άγνωστο παραλήπτη ξαναγυρνάνε πιστά στο ραντεβού τους κάθε μήνα ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή σταματάνε. Αλλά χρειάζεται τουλάχιστον  τέσσερις – πέντε μήνες για να δουλέψει το σύστημα της επιστροφής κι αυτό υποψιάζομαι επειδή ο αποστολέας την παίρνει πρέφα τη δουλειά  και ψάχνει αλλού να βρει τον πελάτη του (καθότι πάνε πια οι εποχές που παίρναμε και καμιά καρτ-ποστάλ, ένα γράμμα από συγγενή στο εξωτερικό. Τώρα μέχρι και τα αρρωστημένα γράμματα – αλυσίδα προτιμάνε την ηλεκτρονική οδό). Εναλλακτικά, μπορεί ο πελάτης να ψάχνει το λογαριασμό του και να τηλεφωνεί βρίζοντας στη πιστωτική κάρτα του, ας πούμε, οπότε και διορθώνεται το λάθος.

Όμως σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σκύψω με σεβασμό το κεφάλι και με ιερή σιωπή να αποδώσω μια εύφημο μνεία στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας της ΑΚ, πάνω στον οποίο ζωγραφίζω εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τη γνωστή ένδειξη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΓΝΩΣΤΟΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΛΕΜΕ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΝΟ ΕΣΤΑ ΑΚΙ, ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΠΑ! GO HOME! Όχι αυτά τα τελευταία δεν τα έγραψα, έγραψα όμως με θυμωμένα τεράστια γράμματα: ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΚ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ!!!

Φευ… Ο λογαρισμός ΑΚ ξαναχτύπησε με αδυσώπητη ακρίβεια τον επόμενο μήνα.

Αυτό το μήνα ο λογαριασμός άργησε. Χάρηκα. Λέω, επιτέλους την ξεφορτωθήκαμε τη λυπητερή της ΑΚ.  Αμ δε!   Μετά από κάποιες μέρες τσουπ!  Νάτην πάλι στο κουτί με τα γράμματα, να μου κλείνει κοροϊδευτικά το μάτι. Με περίπαιξε. Μου κρύφτηκε για λίγο να με κάνει να χαρώ και μετά νάτην νάτην πετιέται.

Τι συμβαίνει; Είναι η τράπεζες κολοσσοί και η τεράστιες εταιρίες τηλεπικοινωνιών τόσο ηλίθιες; Μπορεί. Αλλά εγώ υποψιάζομαι κάτι άλλο. Εσείς;

Πάντως εγώ τα όπλα τα κατέθεσα. Δε γράφω τίποτα πάνω στην επιστολή, δεν ασχολούμαι, την αφήνω εκεί να κάθετα ανάμεσα στο μπούγιο του κουτιού. Κι όταν ξεφυλλίζω τα γράμματα για να τα μοιράσω στα κιβώτιά τους, μόλις φτάσω στο σαδιστικό λογαριασμό, τα δάχτυλά μου τον προσπερνάνε δήθεν αδιάφορα, για να τον ρίξουν  με κουκουλωμένο θυμό πάλι πίσω στο κουτί, μόνο και έρημο, μέχρι την άφιξη της καινούργιας αλληλογραφίας.

Είναι τώρα ένα μήνα που η επιστολή ΑΚ ξαναρίχνεται στο κουτί, αφού αν δεν ασχοληθώ εγώ, δεν ασχολείται κανείς άλλος. Ο φάκελός της έχει αρχίσει να χάνει το λευκό του χρώμα. Λεπτές μαύρες πιτσίλες εγκαταστάθηκαν στο χαρτί του, που έχει αρχίσει να φουσκώνει λίγο. Οι μέρες περνούν και ο λογαριασμός του επόμενου μήνα θα έρθει να της κάνει παρέα. Και ποιος ξέρει πόσοι μήνες θα περάσουν, μέχρι κάποιος να κάνει αυτό που δεν μου πάει να κάνω εγώ: να τις πετάξει στα σκουπίδια.

Να για να μάθεις, παλιολογαριασμέ!

Advertisements
This entry was posted in taxisnietthisisoviet.gr and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to ΩΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 1. Ο/Η alienellin λέει:

  Ρητορική ερώτηση – φιλοσοφική ενατένιση:
  Του Ελβις το γράμμα επιστρέφεται early next morning τα δικά μας γιατί;

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Τι συμβαίνει; Είναι η τράπεζες κολοσσοί και η τεράστιες εταιρίες τηλεπικοινωνιών τόσο ηλίθιες; Μπορεί. Αλλά εγώ υποψιάζομαι κάτι άλλο. Εσείς;

  Όχι. Τι έχεις ακριβώς στο νου σου;

 3. Παράθεμα: ΠΥΚΝΟ ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ | alienellin

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s