ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

26 Ιουλίου του σωτήριου….

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε και κανένα νέο από τον άστεγό μου. No news is good news? Στην προκειμένη αμφιβάλλω. Μάλλον δεν βρέθηκε ακόμα. Μάλλον τριγυρνάει ακόμα κάπου εκεί έξω λιπόσαρκος και  ρακένδυτος, μονόχειρας και με πόδια πληγιασμένα. Ή τα στοιχεία μου χάθηκαν πάνω στην αλλαγή του υπάλληλου που θα γίνονταν λέει, κάποιες μέρες μετά το τηλεφώνημά μου (-Να σας δώσω email; Όχι γιατί σε λίγες μέρες θα αλλάξουν οι υπάλληλοι και μπορεί να χαθεί. -……..). Αν είναι έτσι και τον έχουν βρει, οι πιθανότητες είναι ότι και πάλι  τριγυρνάει ακόμα κάπου εκεί έξω λιπόσαρκος, ρακένδυτος, μονόχειρας, ίσως όμως τουλάχιστον με τα πόδια γιατρεμένα.

Στις ειδήσεις άκουσα ότι ένας άστεγος πέθανε προχτές, 2012. Από φυματίωση. Στην Αθήνα. 40 χρονών. Κανένας δεν αναζήτησε το νεκρό του σώμα.

Ίσως το κράτος να μετέτρεπε τα καταχρηστικά ακίνητα που με τόση φω γενναιοδωρία και θρασύτατη ειρωνεία η Αρετή Τσοχατζοπούλου  θέλει να του επιστρέψει, σε σταθμούς όπου οι άστεγοι θα έκαναν στάσεις ολιγόωρης ξεκούρασης, σίτισης, ιατρικού ελέγχου και χρήσης του λουτρού.

Γιατί για να διαμένουν θα χρειάζονταν να επιστραφούν πολλά άλλα υπουργικά και βουλευτικά κλεμμένα και μέχρι στιγμής η κοινή γνώμη ασχολείται μόνο με τα σενάρια εξόδου μας από το ευρώ και του κουνούπι του Δυτικού Νείλου, που απέκλεισε δια ελαφρώς ρατσιστικού ανεκδότου τη Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες..

Τι να πω.. Ο σαραντάχρονος άστεγος νεκρός από φυματίωση στην Αθήνα εν έτει 2012 πέρασε στα ψιλά, αφού ωχριά φαίνεται μπροστά στα κουνουποτιτιβίσματα. Όπως ωχριούν οι ολάκερες πόλεις από κλεμμένα από τις τσέπες μας ακίνητα.

Με κάτι φαίνεται πρέπει ν’ ασχολείται ο άνθρωπος για να ξεχνάει τις πραγματικές πομπές του.

Προσωπικά, αδιαφορώ πλήρως φέτος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως σίγουρα αδιαφορεί πλήρως και ο άστεγός μου.

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε και κανένα νέο. Ελπίζω, κι αν ακόμα τριγυρνάει κάπου εκεί έξω λιπόσαρκος, ρακένδυτος και  μονόχειρας, να έχει τουλάχιστον τα πόδια γιατρεμένα.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ίσως το κράτος να μετέτρεπε τα καταχρηστικά ακίνητα που με τόση φω γενναιοδωρία και θρασύτατη ειρωνεία η Αρετή Τσοχατζοπούλου θέλει να του επιστρέψει, σε σταθμούς όπου οι άστεγοι θα έκαναν στάσεις ολιγόωρης ξεκούρασης, σίτισης, ιατρικού ελέγχου και χρήσης του λουτρού.

  Καλή ιδέα, αλλά φαντάζομαι ότι τα ακίνητα κατοικούνται ήδη και η (όνομα και πράμα) Αρετή θα τα επιστρέψει αν και μόνο αν αποδειχθεί (δικαστικώς, δηλαδή σε είκοσι χρόνια) ότι αγοράστηκαν με χρήματα που είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

  Γιατί για να διαμένουν θα χρειάζονταν να επιστραφούν πολλά άλλα υπουργικά και βουλευτικά κλεμμένα και μέχρι στιγμής η κοινή γνώμη ασχολείται μόνο με τα σενάρια εξόδου μας από το ευρώ

  ωχριούν οι ολάκερες πόλεις από κλεμμένα από τις τσέπες μας ακίνητα.

  Φαντάζομαι πως μόνο με τα υπουργικά και βουλευτικά κλεμμένα δεν φτιάχνονται «πόλεις ολάκερες». Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι διάχυτη, δηλαδή οι πολλοί που κλέβουν από λίγο κλέβουν αθροιστικά πολύ περισσότερα απ’ τους λίγους που κλέβουν από πολύ.

  Τα σενάρια εξόδου απ’ το ευρώ είναι άσχετα με τη μοίρα του αστέγου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s