‘ΜΠΟΔΙΖΕΤΕ, ΚΥΡΙΟΣ

Πέρσι το Πάσχα, περνούσα από το σημείο της φωτογραφίας με έναν φίλο Έλληνα εξωτερικού. «Κοίτα εκεί να δεις!», ανέκραξε, «φοβερό!».

Εγώ πάλι δεν το είδα αμέσως. Ούτε και που θα το πρόσεχα μόνος μου δηλαδή. Ανησυχητικό… Τόσα χρόνια σ’ αυτόν τον πλανήτη, δεν την  απέφυγα φαίνεται την πώρωση (με τη σωστή έννοια της λέξης – έχω τουλάχιστον 20 χρόνια να διαβάσω ή να ακούσω αυτή τη λέξη με τη σωστή της έννοια).

Είμαι λοιπόν σ’ αυτό το σημείο και βλέπω αυτή τη θέα. Σας φαίνεται τίποτα παράξενο;

Για να πλησιάσουμε και να προσπαθήσουμε να περάσουμε το δρόμο. Ποιες είναι οι δύο εκδοχές που θα δούμε; Οι δύο εναλλακτικοί κύριοι;

Ο Γρηγόρης……

Κι ο Σταμάτης.

Βουαλά. Καταλάβατε;

Δεν ρώτησα, άρα δεν πήρα και απάντηση, αλλά είναι σαν να το ακούω. (Πωρωμένος μεν, μαθημένος δε.)

«Εμπόδιζε, κύριος, τι να κάνουμε;  Δε φτάνει δηλαδή που μου στραπατσάρισε το γείσο!»

Σωστά. Ας είμαστε δίκαιοι. Του στραπατσάρισε το γείσο.

Δεν ξέρω αν αυτό το φανάρι κεντρικότατου σημείου κεντρικότατης λεωφόρου είναι έτσι πιο πολύ από τον ενάμισι χρόνο που έχει περάσει από τότε που το πρωτοείδα. Πάντως το πήρα φωτογραφία τώρα που ξαναπέρασα από εκεί˙  που ξέρεις, αν ξαναπεράσω σε ενάμισι χρόνο, μπορεί και να μην το βρω σε αυτή την κατάσταση.

What are the odds?

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΤΟΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to ‘ΜΠΟΔΙΖΕΤΕ, ΚΥΡΙΟΣ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Είναι σίγουρο ότι είναι δουλειά του περιπτερά;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Όχι βέβαια, είναι δουλειά αυτού που του έφτιαξε τη σκεπή! (I knew you would ask that! 🙂 )
   Το ίδιο ρώτησα κι εγώ τον εαυτό μου. Το σκέφτηκα προκειμένου να είμαι δίκαια. (Αν και το δια ταύτα είναι κάποιος υπέυθυνος να διορθώσει το πρόβλημα όποια και αν είναι η αιτία του).
   Κοίταξε να δεις. Το φανάρι είναι εκεί από καταβολής κόσμου (ή τουλάχιστον του δικού μου κόσμου :)) . Το ίδιο και το περίπτερο. Χωρίς αυτή τη σκεπή, που μπήκε ως ανακαίνιση πριν μερικά χρόνια, μάλλον χορηγία κάποιας εταρίας (συνήθως το κάνουν αυτό εταιρίες τσιγάρων – άν ξαναπεράσω θα το μελετήσω το θέμα).
   Observe the evidence:
   Η σκεπή ντεμέκ ιαπωνική παγόδα είναι εμφανώς καινούργια. Ο στύλος του φαναριού δεν έχει μετακινηθεί, θα φαινόταν στο έδαφος. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι άλλαξε το κομμάτι «Σταμάτης Γρηγόρης», δεν είναι ικανό να ασκήσει τόση πίεση στην παγόδα ώστε να την στραπατσάρει. Η δύναμη του σκελετού της παγόδας όμως στρίμωξε τον Σταμάτη και τον έσπρωξε, όμως ο στύλος από πίσω σπρώχνει την παγόδα και την τσαλάκωσε.
   Εξάλλου ο φίλος που μου το επεσήμανε είναι και ερευνητικός φυσικός, οπότε I rest my case.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει αν κάνει κάποιος (δηλαδή: αν κάνεις) καταγγελία.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Που να το καταγγείλω; Εδώ καίγονταν τα φανάρια και δεν τα αντικαθιστούσαν. Έλεγαν ότι κανείς υπουργός δεν έβαζε την υπογραφή του για να ανανεώσει τη σύμβαση της συντήρησης γιατί εταιρία είναι η Siemens. Άλλοι ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Αλλά από τις διαδηλώσεις που είχαν σπάσει όλα τα φανάρια στο κέντρο δεν τα αντικαθιστούσαν για πολύ καιρό, γιατί με νόμο είχε αλλάξει ο αρμόδιος περί της συντήρησης φορέας (νομίζω από τη νομαρχία στο δήμο) χωρίς όμως να του έχουν μεταφερθεί και τα ανάλογα κονδύλια και τελικά χαριστικά έδωσε απο άλλα κονδύλια ο δήμος για να φτιαχτούν. Πάντως άκουσα και ότι σε ένα δήμο οι υπάλληλοι που τα συντηρούν αρνούνται να το κάνουν γιατί έπεσε ο μισθός στα 600 ευρώ. Άντε να κάνεις καταγγελία για ένα τέτοιο πταίσμα λοιπόν

    Update
    http://politicsgr.net/?p=22498
    Τελικά ήταν από το Υπουργείο στη Νομαρχία η μετάθεση αρμοδιότητας.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Θα μπορούσες να κάνεις καταγγελία για την περιπέτεια. Φαντάσου ότι κάνεις κάποιο άτυπο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Θα μπορούσες να καταγράφεις ποιος σ’ έστειλε σε ποιον, πόση ώρα περίμενες, πόση ώρα μίλησες με τον τάδε, τι σου είπε κτλ. Μια κρυφή κάμερα θα ήταν μάλλον πολύ χρήσιμη.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πίστεψέ με ότι η καθημερινή ζωή σ’ αυτή τη ρημαδοχωρα είναι αρκετα περιπετειώδης από μόνη της ώστε να μη χρειάζεται να αναζητάς συγκινήσεις (βλ. ντουβρουτζά) επιπλέον της ανώτατης συνιστώμενης δόσης.
    Ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να γίνει αν το κυνηγήσω το θέμα: απολύτως τίποτα εκτός του ότι θα μου γίνουν τα νεύρα τσατάλια.
    Εδώ και σήμερα, στην Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο της ροής της Ιστορίας, στόχος έχει πια αρχίσει να γίνεται μόνο η άμεση αυτοσυντήρηση. Κι αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Τα νεύρα σου θα καταρρακωθούν αν το κυνηγήσεις το θέμα. Αν όμως αλλάξεις τον στόχο σου και θέσεις ως σκοπό να καταγράψεις απλώς μια περιπέτεια, τότε μπορεί και να το διασκεδάσεις.

    Πάντως έχεις δίκιο για το περιπετειώδες της ζωής στην Ελλάδα. Εύχομαι να σου έρθουν καλές ειδήσεις απ’ την Αμερική όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας!

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Μερσί αλλά δεν το βλέπω.
    Όσο για τη διασκέδαση, αναμένονται τρελά γλέντια το Χειμώνα. Αρχής γενομένης από αύριο. Ο Θεός μεθ’ ημών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s