MONKEY BUSINESS

Ω, οποία έκπληξις, Ζοζεφίν! Υπάρχει περίπτωση les singes να είναι δεκάδες χιλιάδες. Τι με λες;……

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17632&subid=2&pubid=29799363

Χτες το βράδυ, στις ειδήσεις του MEGA οι παρουσιαστές προέβαλαν και συζήτησαν εκτενώς το παραπάνω θέμα εστιάζοντας με περίσσια έκπληξη και ύφος «τς – τς – τς, κοίτα να δεις» μόνο στο γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση οι συντάξεις – μαϊμούδες να είναι δεκάδες χιλιάδες. Σε απλό στυλ ‘ειρήσθω εν παρόδω και έτσι, για να συμπληρώσουμε δεοντολογικά το ρεπορτάζ’  όμως αναφέρθηκε το πιο τραγικό για μένα γεγονός:

Πέρσι λέει, που έγινε η απογραφή των συνταξιούχων την πρώτη φορά, προσκομίστηκαν τόσα ακατάλληλα πληρεξούσια (δεκαετίας και δεκαπενταετίας, ας πούμε), που αποφάσισαν να ξανακάνουν την απογραφή ώστε να ξεκαθαρίσουν το μπέρδεμα. Έτσι απλά.

Με το συμπάθιο παλικάρια, αλλά σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση το ότι αντί να κόψουν τη σύνταξη, έστω προσωρινά, σε όσους είχαν φέρει ύποπτα ή μπερδεμένα χαρτιά, ή τουλάχιστον αντί να πουν σ’ αυτούς μόνο «φέρε τα σωστά χαρτιά μέσα σ’ ένα μήνα ή τέρμα τα δίευρα», επέλεξαν να ξανακάνουν την απογραφή σε όλους;  ΞΑΝΑΚΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. Ξανά μανά, σαν να μην ήταν τίποτα, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τέτοιο efficiency, τέτοια διοικητική εξυπνάδα, αλλά και τέτοις σεβασμός στην ταλαιπωρία του κόσμου, υποκλίνομαι, τι άλλο να κάνω; Από τη μία. Γιατί υπάρχει και η άλλη. Που είναι πολύ χειρότερη και έχει ως εξής:

Συγχαρητήρια, μάγκες! Μόλις πληρώσατε άλλον ένα χρόνο συντάξεις σε άγνωστο αριθμό μαϊμούδων. Αυτό θα πει να ‘σαι λάρζ!

ΕΛΕΟΣ!!!!

Ελληνικό Κράτος….Ο George Michael, πάντα σε επαφή με τις ελληνικές του ρίζες, το είχε γράψει δεκαετίες πριν:

Why can’t you do it?
Why can’t you set your monkey free?
Always giving in to it –
Do you love your monkey or do you love me?
Why can’t you do it
Why do I have to share my baby with a monkey?
monkey
With a monkey
monkey
ayayaalala

Advertisements
This entry was posted in ΞΕΝΟΥΦΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ALINE and tagged , . Bookmark the permalink.

13 Responses to MONKEY BUSINESS

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ω, οποία έκπληξις, Ζοζεφίν! Υπάρχει περίπτωση les singes να είναι δεκάδες χιλιάδες. Τι με λες;

  Δεν πιάνω την παραπομπή (αν υπάρχει).

  Δηλαδή αυτού που είχε προσκομίσει εγκαίρως έγκυρα δικαιολογητικά του είπαν να τα ξαναπροσκομίσει;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   «Δεν πιάνω την παραπομπή (αν υπάρχει).»
   Δεν υπάρχει. Απλώς μανασουσουδισμός ήτο.

   «Δηλαδή αυτού που είχε προσκομίσει εγκαίρως έγκυρα δικαιολογητικά του είπαν να τα ξαναπροσκομίσει;»

   Ναι!

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Κατι που δεν αναφερουν οι ειδησεις ειναι οτι μη απογραφεντες του ΙΚΑ δεν ειναι μονο 150.000 κυριας συνταξης αλλα και 100.000 επικουρικης.— Alex Bixton (@VeteranNs58) October 1, 2012

  https://twitter.com/VeteranNs58/status/252734894545960960

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Λαμπρά!
   Οι ουρανοί είναι δικοί μας!

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Και ορίστε ένα mail που έστειλα στο teleiakaipavla
    «Συγχαρητήρια για το site σας, πολύ καλή ιδέα.
    Έχετε σκεφτεί να κάνετε και κάτι αντίστοιχο για τις χαμένες αποδείξεις;
    Ίσως βέβαια να είναι πιο δύσκολο, αφού εκεί θα πρέπει να επωμιστείς μεγαλύτερη ευθύνη.
    Το πιο εύκολο θα είναι να πεις : «δεν μου έδωσε απόδειξη ο φούρνος», όπου η ευθύνη σου περιορίζεται στο ότι δεν την διεκδίκησες. Αλλά το να πείς » συμφώνησα με τον υδραυλικό σε χαμηλότερη τιμή χωρίς απόδειξη» έχει άλλο βάρος.
    Εξάλλου αν παρατηρήσατε, μέχρι στιγμής οι περισσότερες καταγγελίες στο teleiakaipavla αφορούν σε γιατρούς. Η ευθύνη του να δώσω φακελάκι (γιατί υπάρχει κι αυτή) είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανάγκη που έχεις από αυτόν που στο ζητάει. Φυσικά και δίνουμε φακελάκια σε γιατρούς, συχνά πριν καν μας το ζητήσουν οι ίδιοι! Έτσι είναι το σύστημα της υγείας στην Ελλάδα και το να το πολεμήσεις σημαίνει να θέσεις σε κίνδυνο το πολυτιμότερό σου αγαθό. Το να δώσεις φακελάκι σε αυτόν που σε εξετάζει για το δίπλωμα οδήγησης όμως, έχει άλλη ευθύνη.
    Το μεγαλύτερο στοίχημα στην Ελλάδα δεν είναι να μπορέσουμε επιτέλους να καταγγείλουμε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μπορέσουμε να πούμε «φταίω, έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου, όσες (πραγματικές) δικαιολογίες και να υπάρχουν».
    Το site σας είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και εύχομαι στο μέλλον να βρει την ιστορική θέση που του αξίζει.
    Και πάλι συγχαρητήρια.
    Alienellin»
    Εκ των υστέρων έμαθα ότι υπάρχει και ένα άλλο, το http://www.edosafakelaki.org/ το οποίο είναι μέρος μιας διεθνής προσπάθειας αφού εκδίδεται και σε άλλες χώρες (πάτα πάνω στο ‘Greece’ να δεις ποιές) και στο οποίο πάλι πρώτοι είναι βέβαια οι γιατροί.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Και οι εξεταστές για δίπλωμα οδήγησης δεν πάνε πίσω, βλέπω.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Πολύ πίσω είναι σε σχέση με τους γιατρούς, αλλά έχει πλάκα να διαβάζεις και τις περισσότερες καταγγελίες που είναι γραμμένες από ανθρώπους που δεν έχουν και πολλά περιθώρια να συναισθανθούν ευθύνη : οι περισσότεροι πήγαν αμαχητί, είναι τέλειοι οδηγοί ενώ ένας έχει το θράσος να δηλώσει με περισσή υπερηφάνεια ότι τα παιδιά του είναι στο τιμόνι από 7 ετών! Καλά, από τον άνεργο που θέλει επαγγελματικό το καταλαβαίνω πιο πολύ. Πάντως τα χρόνια περνούν και το «για να περάσεις πρέπει να πληρώσεις» δεν άλλαξε, βλέπω.
    Και βέβαια, εφορίες και πολεοδομίες, οι πιο δεφθαρμένες υπηρεσίες και αυτές όπου φέρει μεγαλύτερη ευθύνη ο λαδωτηρας, μόλις 20 αναφορές η κάθε μία!
    Όπως και νάχει, αυτά τα σάιτ είναι ένα μεγάλο πρώτο χτύπημα διάβρωσης του συστήματος, γιατί ακόμα κι αυτός που λάδωσε τον εξεταστή αμαχητί τον στηλιτεύει βάζοντας κι αυτός το λιθαράκι του στο γκρεμισμα του συστήματος. Και αν το σύστημα γκρεμιστεί και το να δίνεις φακελάκι δεν θεωρείται φυσιολογικό, τότε θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις ώστε να νοιώθει κάποιος ευθύνη, τύψεις και ενοχές απέναντι στο να λαδώσει. Έτσι σπάνε οι φαύλοι κύκλοι.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Έτσι σπάνε οι φαύλοι κύκλοι.

    Μακάρι!

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Όλα τα λεφτά: «ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.» 🙂

   Πάντως χωρίς πλάκα, that’s the spirit: Τσαμπουκά στη διαφθορά και ζήτω του Μενέλαου! Αποδεικνύει ότι οι διεφθαρμένοι είναι συχνά θρασύδειλοι. Πλάκωσε ο Μενέλαος και τα ανθρωπάκια – δημοσιοϋπαλληλάκια που είναι οι επίορκοι τάκαναν απάνω τους. Και αφήσαν το παιδί του – βετεράνο στο τιμόνι – να το πάρει το δίπλωμα μάλλον με την αξία του.

   Το μόνο που έυχομαι είναι να μη διασταυρωθώ με κάνα εγγονάκι του Μενέλαου ετών 7 στην Εγνατία!

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   ΙΚΑ: Στους 150.000 οι «εξαφανισμένοι» δικαιούχοι σύνταξης

   Στους 150.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης του ΙΚΑ και στους 110.000 οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης του ΙΚΕ που δεν έχουν εμφανιστεί για να απογραφούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

 3. Ο/Η alienellin λέει:

  Πάντως οι δικοί μου εξεταστές (οι πρώτοι), θα πρέπει ακόμα να με θυμούνται. Με εξέταζαν σχεδόν μια ώρα, προσπαθώντας να βρουν κάτι να με κόψουν και να με intimidate με όλους τους πιθανούς τρόπους: από το ύφος, τα σχόλια μέχρι το ότι μου έλεγαν συνέχεια ότι έκανα κάτι λάθος, ενώ δεν έκανα, χωρίς όμως και να με κόβουν. Στη νιοστή φορά που μου είπαν ότι έκανα κάτι λάθος που δεν έκανα, δυστυχώς έχασα την ψυχραιμία μου (και πολύ κράτησα, ειδικά για τα νεανικά μου δεδομένα) κι έκανα κάτι όντως λάθος που ακόμα θα το θυμούνται: πατάω τρομερό φρένο στη μέση του έρημου δρόμου κι αφού είχα βεβαιωθεί ότι κανείς δεν ήταν από πίσω, τους στέλνω την κοιλιά στη μύτη και τους δηλώνω: «ακούστε να δείτε, αφού θέλετε να με κόψετε ντε και σώνει, κόψτε με τώρα, δεν υπάρχει λόγος να τριγυρνάμε γύρω – γύρω 5 ώρες, έχουμε κι άλλες δουλειές!»
  Ο δάσκαλος άρχισε να χειροκροτάει έγινε μεγάλο σόου, αλλά τι τα θες; Δίπλωμα εκέινη τη μέρα δεν πήρα!
  Νεανικές τρέλες….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s