ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟ

Λένε ότι ο βαθμός αντοχής στην  κατανάλωση αλκοόλ εξαρτάται από τη γενετική και βιολογική προδιάθεση.

Οι άνθρωποι από το συκώτι των οποίων λείπει ένα συγκεκριμένο ένζυμο δεν μπορούν να ανεχτούν το αλκοόλ, το σώμα τους αντιδρά άσχημα και προσπαθεί να το αποβάλλει πάση θυσία.

Μετά από χρόνια ψυχικής οδύνης και βαθιάς περισυλλογής έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την αντοχή  στο σύστημα λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους. Για να μπορείς να ανεχτείς και τελικά να συνηθίσεις τα απανωτά χτυπήματα δυσλειτουργίας, φαυλότητας, ανικανότητας ή και απλής βλακείας που σου καταφέρει συστηματικά το κράτος από το πρώτο δευτερόλεπτο που προσγειώνεσαι σε αυτόν τον πλανήτη, πρέπει να διαθέτεις σε αφθονία το ένζυμο ISIT (Infinite Stupidity and Inefficiency Tolerant).

Κι εγώ, φίλες και φίλοι, αγαπημένα μου παιδιά, δεν το ‘χω. Εκεί έχω καταλήξει: ότι δεν το ‘χω το ρημάδι το ένζυμο που σου επιτρέπει να αφήνεις τα κακώς κείμενα να κείτονται χωρίς να σε επηρεάζουν, ή τουλάχιστον να μη σε επηρεάζουν τόσο όσο να σου χαλάνε τη διάθεση. Ή τουλάχιστον να μη σου χαλάνε τόσο  τη διάθεση, όσο να χρειάζεται να γράψεις ένα ποστ για να το δηλώσεις!

Πάρτε για παράδειγμα το τελευταίο. Αυτό με τους συμβολαιογράφους.

Όταν το πρωτάκουσα, μου φάνηκε σχεδόν αδιάφορο ˙ είπα: μη συγχύζεσαι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου, συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, υπάρχουν άλλα χειρότερα κλπ κλπ.

Denial ήτανε. Γιατί δεν μ’ άφηνε. Όσο και να το έσπρωχνα μακριά, αυτό παρέμενε στο πίσω μέρος του μυαλού μου και χτυπούσε να περάσει μπροστά, στην αρχή διακριτικά, μετά όλο και πιο δυνατά, μέχρι που σήμερα το πρωί, λίγο μετά τον καφέ, ξέσπασαν τα συμπτώματα της δυσανεξίας in full force: μοναδικό πράγμα στη σκέψη μου έγινε ξαφνικά αυτό, γέμισα οργή και αγανάκτηση, αρνούμενος να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να με δουλεύει με αυτόν τον τρόπο.

«Μα είναι ποτέ δυνατόν;» Ξεφύσημα. «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα ίδια και τα ίδια μένουν;» Ξεφύσημα. «Α στο διάτανο όλοι τους!» Ξεφύσημα. Αίσθηση πνιξίματος. Άναμμα κομπιούτερ και γράψιμο.

Νόμπελ ανικανότητας ή Νόμπελ προστασίας συντεχνιών κύριε Υπουργέ Εργασίας; Διαglιεέχτε καλέ!

Παραδέχομαι ότι σε σχέση με άλλα θέματα δεν είναι τόσο σοβαρό. Ή μήπως όχι;

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία, αυτό που με ενοχλεί δεν είναι τόσο η απροκάλυπτη, θρασεία ενίσχυση μιας ακόμη συντεχνίας, αλλά αυτή η πανταχού παρούσα  κακοδιαχείριση με την έννοια της ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. Πριν από το ηθικό κενό, εδώ έχουμε να κάνουμε πρωτίστως με ένα ΛΟΓΙΚΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ κενό, το οποίο με τη σειρά του βέβαια καθιστά και το ηθικό κενό ακόμα πιο χαώδες.

Κι ακριβώς επειδή το λογικό κενό δημιουργεί διπλό πρόβλημα, αυτό  είναι που με πειράζει εμένα πρώτα απ’ όλα, αυτό μου δημιουργεί περισσότερο κοκκινίλες και τάση για εμετό. Διότι βάσει ποιων αρχών λειτουργεί μια επιχείρηση, μια οποιαδήποτε επιχείρηση, πολλώ δε μάλλον κάποια που έχει σαν output, σαν ‘παραγόμενο προϊόν’ την ευημερία των πολιτών του;

Την ελαχιστοποίηση κόστους (χρηματικού για τον κορβανά και ταλαιπωρίας για τους πολίτες) και τη μεγιστοποίηση αποτελέσματος (απαλλαγή δημόσιου κορβανά από μαϊμούδες).

Πάμε να δούμε λοιπόν πως δουλεύει αυτό το θαύμα της τεχνολογίας που είναι η Ελληνική Κρατική Μηχανή: 20 τουλάχιστον χρόνια αφότου η μηχανογράφηση μπήκε στην πλειοψηφία των ελληνικών μικρομεσαίων και πάνω επιχειρήσεων, η  μεγαλύτερη επιχείρηση όλων, το Κράτος, είναι ακόμα αμηχανογράφητη ή τόσο κακώς μηχανογραφημένη ώστε να μην επιτρέπει διασταυρώσεις αρχείων (που να το πεις και να σε πιστέψουνε).

ΟΚ, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, με τόσες δεκάδες χιλιάδες απατεώνες που κλέβουν συντάξεις, είναι εύκολο να δεχτώ ότι το κόστος της πληρωμής των συμβολαιογράφων  που θα καταβάλλει το Κράτος (δηλαδή ο πολίτης τελικά, κύριοι σύλλογοι συμβολαιογράφων, μη μας λέτε ότι δεν θα επιβαρύνει τον πολίτη επειδή ο ίδιος θα τα πάρει πίσω στο ατομικό επίπεδο των 50 ευρώ- duh) θα είναι λιγότερο από αυτό των συντάξεων – μαϊμούδων.

ΟΚ, πες ‘δεν υπάρχει καιρός και χρήμα να φτιαχτούν  online διασταυρώσεις, δεν υπάρχουν κομπιουτεράδες στο Δημόσιο διότι αντ’ αυτών έχουν προσληφθεί σφουγγοκολάριοι και κλητήρες’, να το δεχτώ.

Πες μου ‘τα ΚΕΠ που είναι συνδεδεμένα online είναι σχετικά λίγα σε αριθμό σε σχέση με τους συμβολαιογράφους’, κι αυτό να το δεχτώ.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, κύριοι κύριοι φωστήρες του Υπουργείου Εργασίας, είναι την έλλειψη  problem solving skills που θα διέθετε κι ένα δεκάχρονο.

Here’s a thought, μια και δεν πάει ως εκεί το μυαλό σας, κύριε Υπουργέ μου:

Αφού δεν μπορείτε να τα διασταυρώσετε ηλεκτρονικά  τα αρχεία, γιατί δεν μεταθέτετε κάποιους από τους δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που ξύνονται και που έτσι κι αλλιώς αρνείστε πεισματικά να απολύσετε, στα Ληξιαρχεία ώστε να απασχοληθούν με το να κάνουν τη διασταύρωση των αρχείων με τον παλιό καλό τρόπο, δηλαδή συγκρίνοντας τις λίστες χειροκίνητα; Ένας Θεός ξέρει πως το πλεονάζον προσωπικό δημοσίων υπαλλήλων χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις που απαιτείται για τη δουλειά αυτή αρκεί για να τσεκάρει τις ληξιαρχικές πράξεις όλων των κρατών μελών της Ευρώπης από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά. 10 φορές.

Γιατί λοιπόν, αφού δεν θέλετε με τίποτα να ξεφορτωθούμε  το πλεονάζον προσωπικό δεν το χρησιμοποιείτε ώστε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον πόρους από αλλού και να μην  επιβαρύνετε τον πολίτη με ακόμα περισσότερο κόστος σε χρήμα και ταλαιπωρία; Γιατί, γιατί, γιατί;

Και κυρίως: πόσο δύσκολο ήταν να το σκεφτείτε αυτό;

Αλλά είπαμε. Όπως οι Ασιάτες δεν έχουν το ένζυμο αφομοίωσης του αλκοόλ, εμείς τα άλιεν δεν έχουμε το ένζυμο αφομοίωσης ελληνικών παρανοιών και ανικανοτητών.

Είναι θέμα ιατρικό και το Πόρισμα έχει ως εξής:

When digesting a State Decree characterized by an absence of Little Gray Cells in combination with a very loosely woven Moral Fiber, an individual  lacking the ISIT enzyme can exhibit severe allergic reactions.

Κατά τη διαδικασία χώνεψης  Κρατικών Φιρμανιών που χαρακτηρίζονται από έλλειψη Μικρών Γκρίζων Κυττάρων σε συνδυασμό με υπερβολικά χαλαρό Ηθικό Ιστό, ένας ζώντας οργανισμός που δεν διαθέτει το ένζυμο ISIT μπορεί να εμφανίσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Περαστικά. Σας.

This entry was posted in taxisnietthisisoviet.gr and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΑΤΡΙΚΟ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Αυτό το λογικό κενό είναι που με πειράζει εμένα πιο πολύ, αυτό μου δημιουργεί περισσότερο κοκκινίλες και τάση για εμετό. Διότι βάσει ποιων αρχών λειτουργεί μια επιχείρηση, μια οποιαδήποτε επιχείρηση, πολλώ δε μάλλον κάποια που έχει σαν output, σαν ‘παραγόμενο προϊόν’ την ευημερία των πολιτών του;

  Την ελαχιστοποίηση κόστους (χρηματικού για τον κορβανά και ταλαιπωρίας για τους πολίτες) και τη μεγιστοποίηση αποτελέσματος (απαλλαγή δημόσιου κορβανά από μαϊμούδες).

  Εδώ κάνεις ένα λάθος, συνέπεια του οποίου είναι το «λογικό κενό».

  Το λάθος είναι ότι το Δημόσιο έχει ως στόχο την ευημερία όχι των πολιτών, αλλά των ΔΥ. Η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στο Δημόσιο έχει ως συνέπεια τη μεγιστοποίηση του κόστους και της ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Αν δεχτούμε τα παραπάνω, τότε το λογικό κενό παύει να υφίσταται και ό,τι πριν ήταν στο σκοτάδι, τώρα είναι εναργές.

 2. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  γιατί δεν μεταθέτετε κάποιους από τους δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που ξύνονται και που έτσι κι αλλιώς αρνείστε πεισματικά να απολύσετε, στα Ληξιαρχεία ώστε να απασχοληθούν με το να κάνουν τη διασταύρωση των αρχείων με τον παλιό καλό τρόπο, δηλαδή συγκρίνοντας τις λίστες χειροκίνητα;

  Διότι πριν τους μεταθέσουν θα πρέπει και να τους βρούνε. Το ότι υπάρχει κάτι δεν συνεπάγεται ότι είναι εύκολο να βρεθεί. Π.χ. σίγουρα κάπου υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, σύμφωνοι; Άντε βρέσ’ τα λοιπόν!

  Στην περίπτωσή μας, κανείς διευθυντής ή τμηματάρχης δεν πρόκειται να παραδεχθεί την ύπαρξη πλεονάζοντος ή/και αργού προσωπικού στην υπηρεσία του. Πιο εύκολο θα ήταν να κλείσουν κάποια άχρηστα τμήματα ολόκληρα.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   That’s strange…..Και όμως, ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να κατονομάσει τουλάχιστον 2 που γνωρίζει προσωπικά και άλλους 3 που έχει γνωρίσει μέσα σε υπηρεσίες με τις οποίες είχε την κακή τύχη να νταραβεριστεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Το έμπειρο μάτι δε μπορεί να αναγνωρίσει τον αργόμισθο μέσα στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα από την είσοδο στο χώρο του γραφείου / γκισέ.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Και τι θα κάνεις; Θα ζητάς απ’ τους πολίτες να καταδώσουν τους αργόμισθους; Θα στείλεις έμπειρα μάτια σε κάθε υπηρεσία;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Προσωπικά δεν θα κάνω τίποτα. Απλά λέω ότι οι άχρηστοι ΔΥ είναι αυτό που λένε: the elephant in the room. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν υπάρχουν.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Κάτι σαν τους μαφιόζους δηλαδή 🙂

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Τους κουκουλοφόρους, τους φοροφυγάδες, τους μιζαδόρους, τους φακελακιοπαραλήπτες, τα ανάλγητα αφεντικά του ιδιωτικού τομέα κπλ (και πάει λέγοντας, γιατί να μην φτιάξουμε μια συντόμευση και για το ‘και πάει λέγοντας’;)

 3. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Οι τέτοιου είδους απορίες σου μου θυμίζουν παρόμοιες απορίες νεοσύλλεκτου στον στρατό: Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

  “Τι ειδικότητα έχεις εσύ; Δικηγόρος. Ωραία, θα πας στο μηχανουργείο. Εσύ; Φανοποιός. Θαυμάσια, θα αναλάβεις τη γραμματεία”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s