LICENSE TO STEAL

Και φυσικά τέθηκε σε ισχύ το μέτρο που καταριόμουν: το «δεν πληρώνω  χωρίς απόδειξη» – θαυμάστε το σ’ ένα από τα εναπομείναντα καταστήματα δίπλα σας. Όχι που δεν θα το εισήγαγαν.

Στουρνάρες όνομα και πράμα. Όλοι τους. Εντάξει η τεμπελιά η φαυλότητα και η ανικανότητα. Αλλά και το άι κιού ραδικιού γκαρνί παραπάει, παλικάρια. Διότι καλά η πλήρης κατάλυση της ευνομίας που φέρνει αυτό το μέτρο (1. -Δεν πληρώνω  χωρίς απόδειξη. -ΟΚ μην πληρώνεις. Πάρε τα λεφτά σου και φύγε. Πως; Το κράτος σου έδωσε δικαίωμα να κλέψεις και το εμπόρευμα και να εξαφανιστείς; 2. -Με έκλεψε κύριε δικαστά! -Δεν έκλεψα τίποτα, δεν μου έδωσε απόδειξη.) Καλά η πλήρης ανικανότητα πάταξης της φοροδιαφυγής που προκύπτει σε μεγάλο βαθμό απ’ την ανικανότητα τε και απροθυμία πάταξης των διεφθαρμένων ή / και ανίκανων εφοριακών .

Αλλά έχει σκεφτεί κανένας από σας ότι εκτός των υπηρεσιών εστίασης, παντού αλλού πρώτα δίνεις τα λεφτά και μετά παίρνεις ή δεν παίρνεις απόδειξη;  Καλά στην εστίαση τους υποχρέωσαν, αλλά εκεί τουλάχιστον έχουν τον πελάτη μαντρωμένο.  Ποιος τρελός καταστηματάρχης θα  κόψει αποδείξεις πριν πάρει λεφτά; Moot point, anyone?

Για  άλλη μια φορά πέφτω με φόρα και με τα μούτρα πάνω στο μαθηματικό αδιέξοδο, στο λογικό κενό, στη λανθασμένη συλλογιστική, στην πλήρη απουσία ορθολογικής σκέψης των διοικούντων. Κι αυτό εγώ δεν το αντέχω. Με τρελαίνει. Γιατί το να θέλουν οι κακοί να κάνουν μια κοινωνία σαν τα μούτρα τους είναι λογικό. Το να  προσπαθούν να το επιτύχουν χωρίς να διαθέτουν καν τη στοιχειώδη ευφυΐα που αυτό απαιτεί, εντελώς παράλογο.

Ακόμα και στις ταινίες ο κακός είναι πάντα έξυπνος.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to LICENSE TO STEAL

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  ΕΣΕΕ: Προτείνει «αντιπινακίδα» στο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

  «H μεταβολή της νομοθεσίας στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, με την υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας, κακώς έχει επεκταθεί, ώστε να καλύπτει και τον αγοραστή διαρκών προϊόντων από οργανωμένο εμπορικό κατάστημα» υποστηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και προτείνει «αντιπινακίδα» στα ελληνικά και αγγλικά, με το εξής περιεχόμενο:

  «ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ».

  Το περιεχόμενο της συμπληρωματικής πινακίδας σύμφωνα και με τη νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ δεν αντιτίθεται προς την υποχρεωτικά αναρτώμενη πινακίδα της ΑΔ 4/2012, ενώ θεωρεί ότι «θα συνεισφέρει στη διατήρηση της ομαλότητας και νομιμότητας των καθημερινών συναλλαγών, θα προστατεύσει από παρερμηνείες και παρεξηγήσεις που δημιουργεί η ασαφής διατύπωση της αγορανομικής διάταξης για τα εμπορικά καταστήματα και θα αποφύγουμε έμποροι και καταναλωτές άσκοπα δικαστήρια και έξοδα».

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Τώρα εγώ είμαι πολύ άλιεν που σκέφτομαι μια εναλλακτική ταμπελίτσα που θα μπορούσε το υπουργείο να αναγκάσει τους καταστηματάρχες και εστιάτορες να βάλουν, που θα λέει: Hallo, ντίαρ κάστομερ, είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να σου δώσω απόδειξη, αν δε σου δώσω να το τετραψήφιο χοτ νάμπερ 24 ώρες φρι οβ τσαρτζ, τουντελού.
   Τόοοοσοι και τόσοι ξύνονται στις ΔΥ, τους πληρώνουμε που τους πληρώνουμε, βάλτους στο χοτ λάιν να καταγράφουν καταγγελίες. Ή βάλε εμένα ν’ απαντάω. Προσφέρομαι φρι οβ τσαρτζ.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Φρη αβ τσαρτζ; Σ’ έπεισε ο Δούκας φαίνεται!

    Εξαιρετική ιδέα ο τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών. Απ’ τα πράγματα που η ιδιωτική πρωτοβουλία τα κάνει σε μία μέρα, ενώ το (ελληνικό) κράτος ούτε σε πέντε χρόνια.

    Αλλά μια στιγμή! Τι θα κάνουν αν δέχονται είκοσι χιλιάδες καταγγελίες την ημέρα; Δεν αναφέρομαι στον αριθμό των υπαλλήλων της υπηρεσίας, αλλά στους ελέγχους που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν για να ‘χει νόημα ο τετραψήφιος αριθμός.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Mα είπαμε, ΔΥ υπαρχουν! Εννοείται ότι θα πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, να πέφτουν περισσότερα πρόστιμα και να λαδώνονται λιγότερο αυτοί που ελέγχουν . Αυτό θα γινόταν σε μια ευνομούμενη και πάνω απ’ όλα ΛΟΓΙΚΗ χώρα.
    Θα βοηθούσα και γω. Παλι φρι οβ τσαρτζ. Έτσι για το χαιρέκακον του πράγματος. And to show them how it’ s done, τους άχρηστους!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Κι αν οι αποσπώμενοι ΔΥ δεν είναι αδιάφθοροι, αλλά λαδώσιμοι;

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: 1. Βάλ’ τους στόχους και απόλυσέ τους αν δεν τους πιάσουν. 2. υπάρχει κι ένα πράγμα που λέγεται εποπτεία και έλεγχος του προσωπικού
    Αν ήταν έτσι θα είχαν βάλει λουκέτο το 99% των επιχειρήσεων παγκοσμίως, εμείς ακόμη να ανακαλύψουμε τον τροχό.
    Ο Έλληνας έχει την ίδια ροπή προς την παγαποντιά με τον οποιονδήποτε άλλο κάτοικο του πλανήτη (Γη). Το θέμα είναι να μην χτίζεις την κουλτούρα που ενθαρρύνει, δεν ελέγχει και δεν τιμωρεί την παγαποντιά.

 2. Ο/Η Μοιρογνωμόνιο λέει:

  Reblogged this on Μοιρογνωμόνιο and commented:
  Μήπως αρχίζει το πλιάτσικο;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Μερσί για το reblog. Δεν ξέρω αν αρχίζει το πλιάτσικο, πάντως σίγουρα ήρθε το τέλος της λογικής: απόδειξη πληρωμής, λέγεται το ρημάδι, ΠΛΗΡΩΜΗΣ! Κακώς αναγκάσανε τους εστιάτορες κλπ εξαρχής, αλλά τότε κανείς δεν αντέδρασε, ήταν και υπηρεσίες,που καταναλώνονταν επί τόπου, ήταν και ηπιότερες εποχές και να που φτάσαμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s