ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και οι δύο είναι καπιτέν μανκέ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/753234/Article.aspx

Αν δε ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε.

ROCKS AROUND THE CLOCK

This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Τι θα πει «καπιτέν μανκέ»;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Στα Γαλλικά τα αγοροκόριτσα τα λένε garçon manqué, δηλαδή ‘παρά τρίχα αγόρι’ σε ελεύθερη μετάφραση

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Δεν το ‘ξερα (πια;), αν και κάποτε το είχα κοιτάξει στη Wikipedia, όπου υπάρχει και λήμμα fille manquée.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Εγώ πάλι, είμαι Σουηδή μανκέ. Κατά λάθος βγήκα σ’ αυτόν τον πλανήτη. Την ώρα που μοίραζε ο Θεός του πεσα απ’ τα χέρια πάνω απ’την Αθήνα.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Είσαι δηλαδή transnationalist: «A Swedish soul in a Greek body». 🙂

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Άσχετο αλλά επειδή βλέπω ότι σχολίασες στο Lifo για το πετρέλαιο: το διάβασα αργά χτες τη νύχτα κι άφησα 3 σχόλια που αντικατοπτρίζουν το πόσο με μπέρδεψε. Το διάβασα και μέρα και μόλις άφησα ένα σχόλιο (δεν έχει μπει ακόμα) το οποίο ελπίζω ότι θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το πόσο άσχετοι περί οικονομικών είμαστε όλοι εμείς και πόσο εύκολα μπορούν να μας παραπλανήσουν.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Το είδα και σχολίασα και ο ίδιος. Κι εγώ όταν είχα υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΕΦΚ θα μειώσει τα έσοδα από φόρους, δεν είχα λάβει καθόλου υπόψιν τα έσοδα απ’ τον ΦΠΑ στα υποκατάστατα! Αυτός που μου άνοιξε τα μάτια ήταν ο Dragan, κι ας έκανε κι αυτός λάθη.

 2. Ο/Η alienellin λέει:

  Εγώ πάλι δεν είχα ιδέα ότι το ΕΦΚ αυξήθηκε τόσο πολύ, ούτε που ήξερα ότι όλη η αύξηση της τιμής του πετρελαίου προήλθε από τον ΕΦΚ. Είπα τι διάλο, με 70 % πτώση στην ποσότητα πόσο τον αυξήσανε το φόρο για να αυξηθούν τόσο τα έσοδα; Ε να που. Δεν ξέρω αν κατάλαβε βέβαια κανείς τι θέλω να πω, τα γραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά το σίγουρο είναι ότι η αντιπαραβολή του 65% αύξηση με το 451% , καθώς και η μείωση των εσόδων από τους άλλους φόρους δεν λήφθησαν υπόψη.

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Με λογόκριναν στο Lifo! Συγκεκριμένα τη φράση: … Το γιατί το έχω γραψει 2 φορές. Δεν θεωρώ ότι έγινε επίτηδες ή με δόλο. Έτσι σας τα παρουσιάσαν έτσι τα δώσατε κι εσείς Αλλά….την έκοψαν και την έβαλαν σε αγκύλες!

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Θα τους φάνηκε μειωτική.

    Εμένα μου έχουν κόψει δεκάδες σχόλια.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Σοβαρά;;;;!! Εγώ του έστειλα: «Πρώτη φορά με λογοκρίνουν. It;s a strange feeling»
    Λέω να ξεγραφτώ και να μην ξανασχολιάσω. Το σχόλιό μου δεν είναι μειωτικο. Θεωρώ ότι παραπλανήθηκε από την προπαγάνδα του Υπουργείο, όπως και πάρα πολύ άλλοι ενώ τονίζω ότι δεν του προσάπτω δόλο.
    Πάντως κάποιοι που τους το έδωσα να το διαβάσουν, μορφωμένοι άνθρωποι, μπερδεύτηκαν επίσης όλοι κι έβγαλαν τα κομπιουτεράκια

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Φαντάζομαι τους ενοχλεί να τους λες ότι τους έπιασε Κώτσο το υπουργείο. Οι δημοσιογράφοι είναι ως γνωστόν ατσίδες, δεν μπορεί να τους τη φέρει κανείς. «Ξέρεις ποιος είμ’ εγώ;»

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Ο αρθρογράφος σού απάντησε για το κομμένο σχόλιο.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Α είδα ότι με υποστήριξες, ευχαριστώ!
    Να τι του απάντησα γιατί δεν ξέρω αν θα το δημοσιεύσουν
    «Το σχόλιό μου ήταν κοσμιότατο αφενός, δεν σας κατηγορούσε επουδενί για χαλκευμένα στοιχεία αφετέρου. Αν μπαίνατε εσείς στον κόπο να διαβάσετε τα σχόλιά μου θα βλέπατε ότι αναφέρω επί λέξει ότι τα στοιχεία είναι ΣΩΣΤΑ. Επίσης, το κομμένο σχόλιό μου δεν σας κατηγορούσε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι σας παραδόθηκε οτιδήποτε απ’ την κυβέρνηση! Εννοούσα την ενημέρωση που γίνεται στους δημοσιογράφους και την παρουσίαση του θέματος από βουλευτές στα ΜΜΕ. Να φανώ για μια άλλη φορά καλόπιστη και να θεωρήσω ότι ο moderator έχει απλώς μεγάλη φαντασία.
    ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ (που εννοείτε) όχι δεν ξέρω, αν και κάποτε έκανα κάνα – δυο μαθήματα. Ξέρω όμως απλά μαθηματικά όπως η πλειοψηφία των αναγνωστών σας, καθώς και αρκετή στατιστική.
    Επειδή δέχομαι όμως ότι ο συλλογισμός μου παρατίθεται κάπως μπερδεμένα, ας τον ξεκαθαρίσω μια τελευταία φορά εδώ: Κατ’ αρχάς, ούτε ιδέα είχα, ούτε όφειλα να έχω ότι το ΕΦΚ αυξήθηκε 451% (!), πετρέλαιο δεν έχω και στα ΜΜΜ τσαμπουνάνε απλά για την εξίσωση. Είπα λοιπόν: ‘τι στο καλό, με 30% αύξηση τιμής καταναλωτή, η οποία θα προέρχεται κι από αύξηση άλλων στοιχείων της (π.χ. του κόστους) κι 70% πτώση στην ποσότητα, πόσο να τον αυξήσανε το φόρο για να αυξηθούν τόσο τα έσοδα από αυτόν;’ Ε να που.
    ΟΚ λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο. Όμως παρεκτός κι αν μου πείτε ότι στον τρόπο υπολογισμού των φορολογικών εσόδων παρεμβαίνουν εξωγήινοι ο παραπάνω συλλογισμός δε στερείται καμίας λογικής βάσης, με υποτιμάτε και δεν έχω και κανέναν τρόπο να σας λογοκρίνω.

    Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών σας δε γνωρίζει δημοσιονομικά. Ένας λόγος παραπάνω να παραθέτετε όλα τα στοιχεία που αφορούν ένα θέμα διότι η πληροφόρησή τους είναι στα χέρια σας.
    Δε σας ξέρω, ούτε που σας έχω ξαναδιαβάσει. Δεν ξέρω αν είστε οικονομολόγος. Υπέθεσα ότι δεν είστε, όπως υποθέτετε εσείς για μένα, και σας απέδωσα την άγνοια που αποδίδετε εσείς στους αναγνώστες σας. Για να ιδωθεί το θέμα από τη σωστή του σκοπιά, αυτό το 451% έπρεπε να γραφεί φαρδιά πλατιά καθώς και να μας εξηγηθεί τι απέγιναν όλοι οι άλλοι φόροι που σχετίζονται με το πετρέλαιο. Αυτά τα δύο σημεία είναι που στηλιτεύω στο άρθρο σας και για τα οποία ακόμα δεν μας έχετε απαντήσει.

    Το αν το μέτρο είναι καλό ή κακό, τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ δεν αναφέρθηκε στα σχόλιά μου καθόλου.»

  • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

   Δεν γνωρίζω με τι σύστημα γίνεται ο μετριασμός στο Lifo, αλλά κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να μην πληρώνεται καλά ο υπεύθυνος, μπορεί να δουλεύει μέχρι εξαντλήσεως, ώστε στο τέλος να μην καταλαβαίνει τι διαβάζει, μπορεί η δουλειά να γίνεται στο πόδι.

   Μετά είναι και η νεοελληνική ανασφάλεια με τη συνακόλουθη ροπή προς την παρεξήγηση.

   Ελπίζω ο συντάκτης κάποτε να εξηγήσει πώς κατέληξε στο συμπέρασμα του τίτλου της ανάρτησης.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Επειδή δεν ξέρει πως ν απολογηθεί, το ρίχνει στην ‘επιστήμη’. Ότι αυτός ξέρει κι εμείς είμαστε άλογοι κι αδαείς. Άκου «δεν έχουν επιστημονική βάση…’΄Τα δημοσιονομικά δεν είναι επιστήμη, Καραμητροοοο. Ούτε τα οικονομικά, strictly speaking

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s