ΛΙΚΝΟ

Φτωχή, φτωχή κυριολεκτικά και μεταφορικά, φτωχή φτωχή μικρή μου χώρα, πως κατάντησες; Σε ποιο τελευταίο σκαλοπάτι έπεσες; Τι σου συμβαίνει και δεν το έχεις καταλάβει; Διολίσθησες τόσο αργά και ύπουλα που δεν το πήρες, δεν το παίρνεις καν χαμπάρι;

Ο φασισμός ξανάρχεται, ο φασισμός ξανάρθε. Κι απ’ τις δύο μεριές ήρθε, κι από δεξιά κι από αριστερά. Σ’ έβαλε στη μέγγενή του, σ’ έβαλε στη μέση και σπρώχνει κι απ’τις δύο μεριές, κλείνει τις πλάκες και σε συνθλίβει. Σε συνθλίβει στη βία του, την απολυταρχία του και την παράνοιά του. Σε συνθλίβει σιγά – σιγά, σε συνθλίβει  χρόνια τώρα, κι εσύ γελάς και τον ψηφίζεις. Τον ψηφίζεις και τον βάζεις στη Βουλή.

Στη Βουλή όπου ενδεδυμένες τον μανδύα της νομιμότητας οι δύο όψεις του ίδιου εφιαλτικού νομίσματος κατέληξαν να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι, ποιος θα βγει πρώτος, ποιος θα επικρατήσει, ποιος θα εξουσιάσει. Τα μόνα που είχαν μείνει, ήταν κάποια προσχήματα, μα τα προσχήματα αυτά  πέφτουν  σιγά –σιγά κι αυτά.

Το ένα από αυτά τα προσχήματα έπεσε σήμερα με γδούπο στο πάτωμα, όταν ο προεδρεύων της Βουλής σου, Ελλάδα, Ελληνική υποτιθέμενη Δημοκρατία, αφαίρεσε με τη βία το λόγο από βουλευτή της Χρυσής Αυγής ενώ δεν υπήρχε αυτή τη φορά κανένας ουσιαστικός λόγος. Από τα τόσα που έχουν ακουστεί σ’ αυτή την αίθουσα, από τις τόσες φορές που θα έπρεπε να είχε γίνει θέμα, που θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων κομμάτων, σήμερα έγινε το θέμα, απλά και μόνο γιατί ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ – το τονίζω – της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης πειράχτηκε  γιατί του είπαν ότι ο αρχηγός του κοιμάται.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος φώναξε Χάιλ Χίτλερ την ώρα του γκραν φινάλε του επεισοδίου.

Περάστε κόσμε, ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής;

Ξεφτίλα. Κατάντια. Θλίψη.

Το λίκνο της Δημοκρατίας το σπρώχνουν με λύσσα από δεξιά κι από αριστερά. Σε κάποια απ’ τις επόμενες σπρωξιές, το μωρό θα πέσει.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to ΛΙΚΝΟ

 1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

  Ο ΣυΡιζΑ δεν είναι φασιστικός.

  Τελικά τον βρήκανε αυτόν που φώναξε Heil Hitler;

  • Ο/Η alienellin λέει:

   Αλλά τι είναι; Οι ακραίοι αριστεροί μπορεί τεχνικά να μη λέγονται φασίστες, αλλά στο ίδιο μοντέλο καταλήγουν από άλλη οδό. Χρησιμοποιώ τον όρο φασισμός γιατί έχει πιο αρνητικά connotations από το «υπαρκτός σοσιαλισμός» ας πούμε.
   Αν διαφωνήσεις με συριζαίο στο τουίτερ μαζεύονται 3-4 κ σε κάνουν ριπορτ για δήθεν σπαμ και γίνεσαι σασπέντ στο πι και φι. Κι αυτό είναι το πιο λάιτ. Τα οξύμωρα «κλωτσιές στους φασίστες» «τσακίστε τους φασίστες» στους τοίχους όλης της Αθήνας από που νομίζεις ότι προέρχονται; Αλλά δε συνεχίζω γιατί τα ξέρεις καλύτερα από μένα. Η πράξη του Δραγασάκη ήταν φασιστική, άσε που αβάνταρε και τη ΧΑ με αυτό τον τρόπο.
   Ο Πάντζας του ΣΥΡΙΖΑ το είπε το χάιλ ειρωνικά αλλά ισχυρίζεται ότι το άκουσε πριν και από αλλού -τρέχα γύρευε, ξεφτίλα μιλάμε.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Επανάληψη:

    Κοίτα, παλιότερα είχα ζητήσει από τον διαχειριστή του ιστοτόπου της ΧΑ ν’ ανοίξει τα σχόλια, όπως και έκανε. Η εμπειρία ήταν απογοητευτική. Έγραψα ένα σχόλιο (δε θυμάμαι τι) όπου διόρθωνα ένα λάθος στην περιγραφή γεγονότων και η απάντηση ήταν: «Προς απάντησή σου: <κάποιο λινκ>». Απάντησα εξηγώντας την πλάνη κι η απάντηση ήταν κάτι σαν «Αφού θέλεις κι άλλο: <κάποιο άλλο λινκ>». Το άτομο δεν ήταν σε θέση να κάνει ούτε τον πιο υποτυπώδη και χαμηλού επιπέδου διάλογο. Οι Συριζαίοι δεν είναι έτσι.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Mα εγώ δε μιλάω ούτε για καλλιέργεια, ούτε για πνευματικότητα. ‘Αλλο το ένα άλλο το άλλο. ‘Εχω συνομιλήσει με καλλιεργημένο και κομ ιλ φο συριζαίο, όταν όμως τον στρίμωξα βγήκε ο χιτλεράκος από μέσα του.
    Εξαρτάται όμως και με ποιους συνομιλείς. Πέρα από τη βιτρίνα – στερεότυπο της ΧΑ υπαρχει μια ευρύτατη κρυμμένη βάση ψηφοφόρων μορφωμένων και καθωσπρεπει ανθρώπων.
    Και ίσως να μη σου έχει τύχει να δεις τις συνομιλίες συριζαίων στο τουίτερ όπου μοναδικό και επαναλαμβανόμενο επιχείρημα είναι το : «ψόφα νεοφιλελέ». Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και «νορμάλ» συνιστώσες, στην τελική όμως όταν έχεις ενσωματωμένες συνιστώσες μολότωφ, δημοκρατικό κόμμα δεν είσαι.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    μοναδικό και επαναλαμβανόμενο επιχείρημα είναι το : “ψόφα νεοφιλελέ”.

    Είναι λιγότερο κακό απ’ το «ψόφα Αλβανέ», διότι δεν αναφέρεται σ’ εθνικότητα, φυλή, φύλο, θρήσκευμα, σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. του άλλου, αλλά στην ιδεολογία του, η οποία θα μπορούσε ν’ αλλάξει.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    «αλλά στην ιδεολογία του, η οποία θα μπορούσε ν’ αλλάξει.»
    (!)
    Μετά θάνατον (ή μάλλον, ψόφον) βέβαια.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    στην τελική όμως όταν έχεις ενσωματωμένες συνιστώσες μολότωφ, δημοκρατικό κόμμα δεν είσαι.

    Διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Τσίπρας.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Yeah, good luck with that.

   • Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Γλέζος εναντίον Τσίπρα

    Οι συνιστώσες ανάβουν φωτιές

    «Αντί να κάνουμε γιορταστικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την 21 η Μαίου 2001 που συγκροτήθηκε το Φόρουμ, το οποίο οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια αυτή ιστορική μέρα, προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης και του αξιοθρήνητου εκπροσώπου της ο πρόεδρος εξαγγέλλει τη διάλυση των συνιστωσών και του ενωτικού εγχειρήματος».

    Την ανακοίνωση υπογράφουν ακόμα ο Γιάννης Θεωνάς (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Είδα και τον Πάγκαλο κάπου να λέει αυτό που λέω κι εγώ: ότι ο Συριζα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Τη θεωρία των 2 άκρων δεν την κατασκεύασε η ΝΔ, όπως λέει ο Σύριζα, ούτε είναι ανιστόρητη, όπως πάλι λέει ο Συριζα. Είναι μοιραίο συμπέρασμα, κρίνοντας από τα πεπραγμένα και το αποτέλεσμα.

   • Ο/Η alienellin λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα και με τα 2 άρθρα, αν και συνήθως δεν είμαι φαν του Τζήμερου.
    Ιδιαίτερα δε με αυτό το «μουλωχτός». Χειρότερες κι απ’τις μολοτοφικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνες του δήθεν κομιλφό δήθεν προοδευτισμού, πίσω από τις οποίες κρύβονται μικροί δικατατορίσκοι, έτοιμοι να γίνουν τύραννοι το δευτερόλεπτο που θα πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Kαι κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν είναι κι οι αντίστοιχοι ψηφοφόροι τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s