ΑΝΩ ΤΩΝ 35: ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Το ελληνικό Δημόσιο σου δίνει την ευκαιρία να αποδείξεις ότι ξέρεις υπολογιστές μέσω του πτυχίου σου, δηλαδή με την ύπαρξη στην κατάσταση αναλυτικής βαθμολογίας σου τεσσάρων μαθημάτων για τα οποία είναι απαραίτητοι οι υπολογιστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κάτω από 40, γιατί οι  40+  δεν είχαν υπολογιστές στη σχολή τους. Για τους άνω των 40 λοιπόν η μόνη αποδεκτή εναλλακτική είναι να έχουν πληρώσει / πάρει τα ECDL και σία, και  μάλιστα πριν την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης πρόσληψης!

Το Σύνταγμα λέει ίσες ευκαιρίες για όλους. Δε θέλω να σας τρομάξω, αλλά μέσα στους όλους συμπεριλαμβάνονται και όσοι είναι πάνω από 35 – 40.

Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό και δημόσιο χαρακτηρίζεται από αχαλίνωτο ηλικιακό ρατσισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι αγγελίες εργασίας θέτουν όριο ηλικίας, πράγμα παράνομο – ναι παράνομο- στον πολιτισμένο κόσμο. Το όριο αυτό στην καλύτερη περίπτωση είναι τα 35.

Αυτό το τριτοκοσμικό ageism  έρχεται τώρα και δένει με την ευρέως διαδεδομένη (αυτή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ της υποτιθέμενης «τεράστιας ανεργίας των νέων», διαμορφώνοντας την προοπτική των 35+ στην Ελλάδα κάπως έτσι:

WHAT NEXT

Με τέτοια υπογεννητικότητα, πολύ έξυπνο, συν τοις άλλοις.

Advertisements
This entry was posted in ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ALIEN and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ΑΝΩ ΤΩΝ 35: ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

  1. Ο/Η Ein Steppenwolf λέει:

    Επιτρέπεται να ζητάει ένα κατάστημα «υπαλλήλους έως 35 ετών»;:

    Κατ’ εξαίρεση, δεν συνιστά ανεπίτρεπτη διάκριση η διαφορετική µεταχείριση με βάση την ηλικία (το παράδειγμα που έφερες) εάν λόγω της φύσης των συγκεκριµένων επαγγελµατικών δραστηριοτήτων ή του πλαισίου εντός του οποίου αυτές ασκούνται, η ηλικία αποτελεί θεμιτή ουσιαστική και καθοριστική επαγγελµατική προϋπόθεση (τηρουμένης της αρχής της αναλογικότητας). Το σχετικό βάρος απόδειξης το φέρει ο εργοδότης που κάνει τη διάκριση.

  2. Ο/Η alienellin λέει:

    Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλες οι δουλειές γραφείου στην Ελλάδα απαιτούν νέους, ωραίους και κοτσωνάτους. Από γραμματείς μέχρι διευθυντές. Πολλές ζητάνε και φωτό. Στην Αγγλία σου λένε να μη στέλνεις φωτό εκτός κι αν η δουλειά είναι μοντέλου, ή ηθοποιού, να μη γράφεις ούτε την ηλικία σου, ούτε καν το φύλο στο cv, γιατί πολλοί εργοδότες φοβούμενοι ότι θα μηνυθούν για διάκριση, αν δουν ηλικία, φύλλο, φωτό κλπ στο βιογραφικό το πετάνε κατευθείαν στα σκουπίδια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s